حمدالله محب، مشاور امنیت ملی حکومت اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان گفت از مقاومتی که سلاح، فرمان و نقشه آن در دست بیگانگان باشد، حمایت نمیکند، اما سندی دال بر این ادعایش ارائه نکرد.
شبکه ایبیان دری (ABN Dari) گزارش داد که حمدالله محب در واکنش به مقاومت مسلحانه علیه طالبان گفت:«اگر خود ما، امکانات داشته باشیم، در این صورت بحث دیگری است.»
او گفت که طالبان به مشورتها گوش نمیدهند و غرق در قدرتاند.
حمدالله محب ادعا کرد که تنها اشرف غنی، رئیسجمهوری پیشین افغانستان، امرالله صالح، معاون نخست او، و خودش با طالبان در تماس نبودند و بسیاری از شخصیتهای مطرح نظام جمهوری با طالبان در ارتباط بودند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او نامی از افرادی که با طالبان در تماس بودند، نیاورد.
او گفت: «اولین و آخرین تماس من با خلیلالرحمان حقانی در آستانه سقوط نظام بود و به او پیشنهاد دادم که حاضرم در میدان وردک یا لوگر با شما رو در رو ملاقات کنم، اما فراهم نشد.»
حمدالله محب در هنگام پیشروی طالبان به سمت شهر کابل، با خلیلالرحمان حقانی، عضو ارشد شبکه حقانی و وزیر کنونی مهاجرین و عودتکنندگان طالبان، تلفنی صحبت کرده بود و پس از آن با اشرف غنی از طریق هلیکوپتر از کابل فرار کردند.
مشاور امنیت ملی حکومت پیشین افغانستان گفت که توقف حقوق ماهیانه پلیس محلی، در میان گذاشتن رازهای حکومت با طالبان از طرف برخی از افراد و توافق دوحه، از دلایل سقوط نظام جمهوری است.
او گفت که با اشرف غنی، رئیسجمهوری پیشین، در ابوظبی امارات امتحده عربی دیدار میکند.
او افزود: «همه میدانیم که بسیاری از افراد نزدیک به او (اشرف غنی) از او دور شدند. موی او سفید است و تنها بهسر میبرد. بنابراین تصمیم گرفتم که در ابوظبی باشم و نزدیک به او بمانم. ما برنامه خاصی برای دیدن هر روز نداریم، اما من هر هفته یا دو هفته بعد با او در تماسام.»
او گفت که بهدنبال تصاحب هیچ مسند دولتی نیست و نیاز است که افراد دیگر در مسندهای دولتی گمارده شوند.
در ماههای اخیر، حملههای جبهه مقاومت ملی افغانستان و جبهه آزادی افغانستان علیه طالبان افزایش یافته است. این دو جبهه حملههای چریکی علیه طالبان انجام میدهند. شماری از مخالفان طالبان از فعالیت این جبههها حمایت میکنند.
حدود یک سال و نیم قبل، حمدالله محب با احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، دیدار کرده بود. محب گفته بود که در این دیدار در مورد راههای «بازگشت به دموکراسی و نظام جمهوری» صحبت کرده است.
حمدالله محب از چهرههای نزدیک به اشرف غنی بود و بدون هیچ تجربهای بهعنوان مشاور امنیت ملی منصوب شده و دست به مداخله و انحصار شدید قدرت زده بود.
حکومت افغانستان در اوت ۲۰۲۱ بهدست طالبان سقوط کرد و بسیاری از شهروندان اهل افغانستان معتقدند که اقدامهای «اشتباه» و انحصارطلبانه اشرف غنی، حمدالله محب و فضل محمود فضلی، رئیس پیشین اداره امور افغانستان، باعث فروپاشی حکومت شد.