کره شمالی در ماه مارس ۱۴۷.۵ میلیون دلار رمزارز سرقت‌شده را پولشویی کرده است

ناظران سازمان ملل می‌گویند ۹۷ حمله سایبری به شرکت‌های رمزارزی بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ را که مشکوک‌اند کره شمالی عامل آن‌ها باشد، بررسی کرده‌اند

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی‌ــ AFP

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که بر اساس تحقیقات ناظران سازمان ملل بر تحریم‌ها مشخص شده است کره شمالی در ماه مارس پس از سرقت ۱۴۷.۵ میلیون دلار رمزارز از یک صرافی دیجیتال، این مبلغ را از طریق پلتفرم ارز مجازی «تورنادو کش» (Tornado Cash) پولشویی کرده است.

کارشناسان سازمان ملل در سندی که روز جمعه ارائه شد، به کمیته تحریم‌های شورای امنیت اعلام کردند ۹۷ حمله سایبری منجر به حدود ۳.۶ میلیارد دلار سرقت از شرکت‌های رمزارزی بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ را که مشکوک‌اند کره شمالی عامل آن‌ها باشد، بررسی کرده‌اند.

ناظران سازمان ملل با استناد به اطلاعات شرکت تحلیلی رمزنگاری «پک‌شیلد» (PeckShield) و شرکت تحقیقاتی بلاک‌چین «الیپتیک» (Elliptic) به کمیته تحریم‌های شورای امنیت اعلام کردند که حمله سایبری اواخر سال۲۰۲۳ هم از آن جمله بوده است. در آن حمله، ۱۴۷.۵ میلیون دلار از صرافی رمزارزی «اچ‌تی‌اکس» (HTX) به سرقت رفت و در ماه مارس ۲۰۲۴ پولشویی شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این کارشناسان تاکید کردند که فقط در سال ۲۰۲۴، تعداد ۱۱ مورد سرقت رمزارز به ارزش ۵۴.۷ میلیون دلار را بررسی کرده‌اند. آن‌ها افزودند که احتمال می‌دهند بسیاری از این سرقت‌ها را عوامل مرتبط با کره شمالی انجام داده باشند که شرکت‌های کوچک رمزنگاری بدون اینکه از هویت و روابط آنان مطلع باشند، آن‌ها را استخدام کرده‌اند.

این ناظران تاکید کردند که بر اساس اعلام کشورهای عضو سازمان ملل و همچنین برخی شرکت‌های خصوصی، کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی که در خارج این کشور فعالیت می‌کنند، «درآمد قابل‌توجهی برای کشورشان» فراهم می‌کنند.

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد و این تحریم‌ها در سال‌های گذشته به منظور مقابله با برنامه‌های توسعه موشک‌های بالیستیک و فعالیت‌های هسته‌ای این کشور تقویت هم شده است.

ایالات متحده شرکت تورنادو کش را در سال ۲۰۲۲ به اتهام حمایت از کره شمالی تحریم کرد. دو نفر از بنیان‌گذاران آن شرکت در سال ۲۰۲۳ به تسهیل بیش از یک میلیارد دلار پولشویی، از جمله برای یک گروه جنایت سایبری مرتبط با کره شمالی، متهم شدند.

پلتفرم‌هایی چون تورنادو کش که اصطلاحا «میکسر» نامیده می‌شوند، از طریق جمع‌آوری رمزارزهای چند کاربر و مخلوط کردن آن‌ها، مبادلات انجام‌شده و هویت صاحبان وجوه را مخفی می‌کنند.

ماموریت سالانه ناظران بر تحریم‌های سازمان ملل پس از وتو روسیه، در پایان ماه آوریل تمدید نشد. با این حال برخی از آن‌ها بررسی‌هایشان را به‌رغم ناتمام ماندن، به سازمان ملل تحویل دادند که روز جمعه در اختیار کمیته تحریم‌های کره شمالی شورای امنیت قرار گرفت.

این ناظران تاکید کردند در حال بررسی گزارش روز ششم فوریه نیویورک تایمز بودند که در آن ادعا شد روسیه ۹ میلیون دلار از ۳۰ میلیون دلار دارایی‌های بلوکه شده کره شمالی را آزاد کرده و به پیونگ یانگ اجازه داده است در یک بانک روسی در اوستیای جنوبی حساب باز کند تا بتواند به آن دسترسی داشته باشد.

آن‌ها در گزارششان اضافه کردند که کره شمالی و همدستانش به دور زدن تحریم‌ها از طریق راه‌های دریایی از جمله تامین کشتی‌های جدید برای استفاده در فعالیت‌هایشان، واردات نفت تصفیه‌شده از طریق انتقال کشتی به کشتی و صادرات زغال‌سنگ ادامه می‌دهند.

به گفته آن‌ها کشتی‌های گارد ساحلی چین چندین نوبت در مجاورت کشتی‌های کره شمالی در آب‌های چین شناسایی شدند و ظن آن می‌رود که در حال تخلیه زغال‌سنگ از آن کشتی‌ها بوده باشند.

بیشتر از جهان