ایران برای گفت‌و‌گو درباره بازگشت پناهجویان اخراج‌شده از استرالیا اعلام آمادگی کرد

در صورتی که ایران از پذیرش پناهجویان اخراج‌شده امتناع کند، این احتمال وجود دارد که استرالیا سفر شهروندان ایرانی به این کشور را ممنوع کند

تصویر تزیینی از پناهجویان روی زمینه‌ای از پرچم ایران و استرالیا‌ــ Independent Persian

پس از تصمیم دولت استرالیا به اخراج اجباری پناهجویان و خطر قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه کشورهایی که سفر شهروندانش به استرالیا ممنوع می‌شود، جمهوری اسلامی اعلام کرد مایل است گفت‌و‌گوها در مورد پذیرش پناهجویان اخراج‌شده را از سر بگیرد.

به گزارش فایننشال ریویو، در حالی که اندرو جایلز، وزیر مهاجرت استرالیا، همچنان با مسئله اجازه ماندن غیراسترالیایی‌های متهم به جرایم جدی درگیر است، دیپلمات ارشد ایران در استرالیا پیشنهاد داده است مذاکرات برای «توافق پذیرش مجدد» ایرانیان که از سال ۲۰۱۸ متوقف شده بود، احیا شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یکی از مسائل باقی‌مانده از ورود ۵۰ هزار پناهجو به استرالیا در دولت‌های قبلی این است که این کشور قادر نیست تعداد زیادی از ایرانیانی را که درخواست‌ پناهندگی‌شان رد شده است اخراج کند، زیرا تهران از پذیرش شهروندانی که به‌اجبار بازگردانده می‌شوند امتناع می‌کند.

پیش از برگزاری جلسه رسیدگی دادگاه عالی به پرونده مردی ایرانی که به بازداشتش اعتراض داشت، دولت استرالیا تلاش کرد قوانینی را تصویب کند که به‌موجب آن، افرادی که از همکاری و پذیرش تصمیم اخراجشان از استرالیا خودداری می‌کنند احتمال دارد با مجازات زندان مواجه شوند. علاوه بر این، سفر شهروندان کشورهایی مانند ایران که از پذیرش پناهجویان اخراج‌شده خودداری می‌کنند، به استرالیا ممنوع خواهد شد.

جولی بیشاپ، وزیر امور خارجه سابق استرالیا، تلاش کرده بود تا با تهران به توافق برسد که پناهجویان اخراج‌شده را بپذیرد. احمد صادقی، سفیر ایران در استرالیا، گفت پیش‌نویس تفاهم‌نامه در سال ۲۰۱۸ بین دو طرف ردوبدل شده بود اما موضوع از آن زمان موضوع متوقف مانده است.