وحید کاظمی برای داوری مسابقه آلومینیوم اراک و مس رفسنجان، و موعود بنیادیفرد برای قضاوت مسابقه سپاهان اصفهان و گلگهر سیرجان انتخاب شدند.
این درحالی است که بنا بر اطلاعات و مدارک ارسالی یک عضو ارشد فدراسیون فوتبال ایران برای ایندیپندنت فارسی، وحید کاظمی، موعود بنیادیفرد و بیژن حیدری، در ماجرای پرونده گسترده فساد مالی فوتبال ایران، به دریافت رشوه بهصورت سکههای طلا و ارز خارجی از چند باشگاه لیگ برتری متهماند.
با این حال، بنا بر اعلام فدراسیون فوتبال، دو دیدار حساس امروز در مرحله نیمنهایی جام حذفی فوتبال ایران را، که ساعت ۱۹:۴۵ و ۲۰ به وقت ایران در اصفهان و اراک آغاز میشوند، کاظمی و بنیادیفر سوت خواهند زد.
همچنین از میان چهار تیم حاضر در مرحله نیمهنهایی جام حذفی ایران، نام سه باشگاه مس رفسنجان، سپاهان اصفهان و گلگهر سیرجان در میان باشگاههایی که، بنا بر اسناد و اعترافات، در سالهای اخیر به پرداخت رشوه به داوران، مدیران فدراسیون و تعدادی از خبرنگاران متهم شدهاند دیده میشود.
در چنین شرایطی به نظر میرسد مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال ایران، بهرغم بازداشت سه چهره کلیدی از میان منصوبانش در فدراسیون (رییس کمیته داوران، مسئول برگزاری مسابقات سازمان لیگ و معاون حقوقی فدراسیون) همچنان قصد دارد شیوه مدیریتی سابق خود یعنی حمایت از متهمان فساد مالی را دنبال کند.
از سوی دیگر ابوالفضل حسنزاده، رییس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، روز شنبه ۲۶ خرداد با حمایت کامل از موعود بنیادیفر، وحید کاظمی و بیژن حیدری، گزارش منتشرشده در ایندیپندنت فارسی درباره فساد مالی این داوران را تکذیب کرد و مدعی شد که این فدراسیون «در خصوص تعقیب منتشرکنندگان کذب از طریق مراجع قضایی ذیصلاح» اقدام خواهد کرد.
حسنزاده درحالی از سه داور مذکور حمایت کرده است که خود به دلیل نادیده گرفتن تخلفات گسترده و رشوههای سنگین پرداختشده به مدیران فدراسیون و داوران لیگ برتری در مظان اتهام قرار دارد. همچنین رضا جاودانی، یکی از اعضای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران و کارمند صداوسیمای ایران، نیز بهتازگی در گفتوگو با عادل فردوسیپور، به تایید اخبار قبلی درباره فساد مالی داوران و افشای چندین مورد جدید از پرداخت ارزهای خارجی، خودروهای گرانقیمت، منازل مسکونی و سکههای طلا به این داوران اقدام کرد.
پس از انتشار گزارش ایندیپندنت فارسی درباره دست داشتن افشین عبداللهیان و رضا جاودانی، دو کارمند و مجری اسبق و فعلی صداوسیما در پرونده فساد مالی فوتبال ایران و سپس افشاگری رضا جاودانی علیه محمدحسین میثاقی و تهیهکننده برنامه فوتبال برتر، احسان قاضیزاده هاشمی، دبیر شورای نظارت بر صداوسیما، در گفتوگو با روزنامه گل، صحت این گزارشها علیه شماری از عوامل تلویزیون ایران را تایید و اعلام کرد: «مجریان و تهیهکنندگان فاسد در اختیار دادگاه قرار میگیرند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این درحالی است که ساعاتی پیش از این مصاحبه، شورای ورزش صداوسیما در بیانیهای مدعی شد که از عادل فردوسیپور و رضا جاودانی به اتهامهای «تهمت، افترا، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی علیه رسانه ملی و عوامل آن»، به مراجع قضایی شکایت کرده است.
اما تناقضهای موجود به همینجا ختم نمیشوند. تهیهکنندگان برنامه شبهای فوتبالی در شبکه ورزش، که افشین عبداللهیان یکی از مجریان این برنامه هم متهم به دلالی و دریافت رشوه است، روز گذشته ادعای روزنامه وابسته به سازمان صداوسیما را تکذیب کردند و مدعی شدند که فوتبال ایران عاری از هرگونه آلودگی و فساد مالی است.
براساس گزارشی که روزنامه جام جم وابسته به صداوسیما منتشر کرده بود، خداداد افشاریان، رییس بازداشتی کمیته داوران، در طول اعترافات خود در مراحل بازجویی، «پای تعدادی از داوران و کمکداوران لیگ برتر» را به پرونده فساد و تبانی باز کرده و «از ۱۵ مورد تبانی خاص نام برده است».
در ادامه این گزارش، به این نکته اشاره شد که افشاریان اعتراف کرده است که «این تبانیها معادلات لیگ برتر و لیگ دسته اول را در سالهای اخیر به هم زدهاند و اگر بدانید پای چند باشگاه لیگ برتری به پرونده فساد باز شده، مختان سوت میکشد.»
اما روز جمعه در برنامه شبهای فوتبالی، کارشناس این برنامه و مجریان آن ادعا کردند که اعترافات خداداد افشاریان درباره فساد مالی داوران صحت ندارد و خبر روزنامه جام جم «فیک» بوده است.
اتفاقاتی که، بیش از هر چیز، نشاندهنده تلاش گروهی از چهرههای وابسته به دستگاههای امنیتی و حکومتی برای سرپوش گذاشتن بر فساد مالی گسترده در فوتبال ایران و رفع و رجوع آن است، اما افشاگریهای سریالی و ورود نامهای جدید به پرونده تاکنون از بایکوت خبری آن جلوگیری کرده است.
یکی از خبرنگاران ورزشی ساکن ایران در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی گفت که مهدی تاج، که به دریافت ۲۰۰ سکه بهار آزادی از مدیران باشگاه گلگهر سیرجان متهم است، حالا سختترین دوران مدیریتیاش را تجربه میکند و «به همین دلیل به پولپاشی سنگین میان گروهی از اهالی رسانه روی آورده است که تا جای ممکن مانع از انتشار گزارشهای جدید درباره فساد مالی فوتبال ایران شود».
تاکنون پژمان راهبر، سردبیر وبسایت ورزش۳، و مهدی هژبری، سردبیر وبسایت طرفداری، به اتهام همکاری با باشگاههای لیگ برتری برای پرداخت رشوه به داوران و بازیکنان و انتشار گزارشهای دروغ به سود این باشگاهها، با بازداشت و احضار قضایی روبهرو شدهاند.