مولوی عبدالکبیر از دیپلمات‌های غربی خواست به افغانستان سفر کنند

کشورهای غربی از تهدیدهای امنیتی نگران‌اند و از طرفی نمی‌خواهند از بازگشایی سفارت‌ها چنین تعبیر شود که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته‌اند

دیدار هیئت طالبان با دیپلمات‌ها و سفیرهای کشورهای غربی در قطر/ طالبان

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، یکشنبه ۱۴ مرداد (۴ اوت) در دوحه قطر با برخی از سفرا و دیپلمات‌های کشورهای غربی دیدار کرد و از آن‌ها خواست به افغانستان سفر کنند.

در اطلاعیه طالبان آمده که مولوی عبدالکبیر در دیدار با دیپلمات‌ها و سفرای بریتانیا، کانادا، ایتالیا، فرانسه، کره جنوبی، استرالیا، آلمان و آمریکا، با آن‌ها در مورد وضعیت امنیت و حقوق ‌بشر در افغانستان گفت‌وگو کرده است.

این اطلاعیه می‌افزاید که مولوی عبدالکبیر خواستار برگزاری نشست‌های این‌چنینی در کابل شده و از این دیپلمات‌ها خواسته است به افغانستان سفر کنند تا وضعیت این کشور را از نزدیک ببینند.

مولوی عبدالکبیر پنجشنبه ۱۱ مرداد از تهران به دوحه رفت تا در مراسم خاکسپاری اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، شرکت کند. او برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، نهمین رئیس‌جمهوری جمهوری اسلامی ایران به تهران رفته بود و در حاشیه این مراسم با اسماعیل هنیه هم دیداری کوتاه داشت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با سرنگونی حکومت پیشین افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، سفارتخانه کشورهای غربی در کابل تعطیل شدند و برخی از این کشورها نمایندگی‌ها سیاسی خود در افغانستان را به دوحه منتقل کردند و از آنجا فعالیت می‌کنند.

قطر از کشورهای نزدیک به رژیم طالبان در افغانستان است.

کشورهای غربی سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های سیاسی‌شان در افغانستان را بازگشایی نکردند، چون از تهدیدهای امنیتی نگران‌اند و از طرفی نمی‌خواهند از بازگشایی سفارت‌ها چنین تعبیر شود که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته‌اند. 

قطر هنگامی که طالبان با حکومت افغانستان و حامیان غربی‌ آن می‌جنگیدند، اجازه داد طالبان در دوحه دفتر سیاسی داشته باشند و از این طریق، زمینه تعامل جامعه جهانی با طالبان را فراهم کرد.

گروه طالبان ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ در دوحه سند موسوم به «توافق دوحه» را با دولت پیشین آمریکا امضا کرد. بر اساس آن، نیروهای آمریکایی تا ۳۱ اوت ۲۰۲۱ کاملا از افغانستان خارج شدند. بسیاری از مقام‌های حکومت سرنگون‌شده افغانستان معتقدند که یکی از دلایل فروپاشی نظام جمهوریت امضای این توافق بود.

جزئیات دقیق این توافق تاکنون علنی نشده است.

با گذشت حدود سه سال از حکومت طالبان، تاکنون هیچ کشوری آن‌ها را به رسمیت نشناخته است. جامعه جهانی از طالبان می‌خواهد حکومتی فراگیر تشکیل دهند و به حقوق بشر و حقوق زنان پایبند باشند، اما طالبان این درخواست‌ها را نپذیرفته‌اند.

بیشتر از جهان