نیکلاس مادورو، رییسجمهوری ونزوئلا، دستور داد تا دسترسی شهروندان این کشور به شبکه اجتماعی اکس (توییتر) ممنوع شود.
رییسجمهوری ونزوئلا پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی ایکس، را به نفرتپراکنی و تحریک مردم این کشور برای آغاز جنگ داخلی و درگیریهای مرگآفرین متهم کرد.
به گزارش رویترز، مسدود شدن شبکه اجتماعی ایکس در ونزوئلا، همزمان با ادامه اعتراضات خیابانی به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری در این کشور، ۱۰ روزه اعلام شده است، اما امکان تمدید آن وجود دارد.
مادورو میگوید دستوری را امضا کرده است که قانونگذاران آن را تنظیم و تصویب کردهاند تا «تصمیم گرفته شود که شبکه اجتماعی ایکس، که قبلا توییتر نامیده میشد، به مدت ۱۰ روز از پشتیبانی اینترنت سراسری در ونزوئلا خارج شود».
او این جملات را مقابل دوربین تلویزیون دولتی این کشور به زبان آورد. مادورو و ماسک، بارها برسر اطلاعات و اخبار منتشرشده در شبکه اجتماعی ایکس درباره اوضاع سیاسی ونزوئلا، با یکدیگر وارد جنگ کلامی شدهاند. مالک شبکه ایکس، پیش از این رییسجمهوری ونزوئلا را به الاغ تشبیه کرده بود و مادورو نیز ماسک را «نیروی محرکه اعتراضات و ناآرامیهای بعد از انتخابات» دانسته بود.
آنها همچنین یکدیگر را به مناظره رودررو در شبکه اجتماعی ایکس و تلویزیون دولتی ونزوئلا دعوت کردهاند.
به گزارش رویترز، ممنوعیت موقت شبکه اجتماعی ایکس در ونزوئلا نشاندهنده ضربهای دیگر بر پیکر آزادی بیان و اطلاعات در این کشور است. در روزهای قبل نیز رییسجمهوری ونزوئلا از حامیانش خواسته بود تا استفاده از محصولات شرکت آمریکایی متا، مانند اینستاگرام، فیسبوک و واتساپ را کنار بگذارند و به سربازان و افسران نظامی نیز دستور داده بود تا با کنار گذاشتن واتساپ «بهدلیل ناامنی و جاسوسی» از تلگرام و ویچت استفاده کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مرجع انتخاباتی در کشور ونزوئلا، مادورو را با حدود ۵۱ درصد آرا برنده انتخابات ریاستجمهوری ۲۸ ژوئیه اعلام کرد، اگرچه هنوز جزئیات دقیق آرا ارائه نشده است. در حال حاضر اتهامات گستردهای درمورد تقلب در انتخابات علیه مادور مطرح شده است و اعتراضات فراوان مخالفان از طریق شبکههای اجتماعی در سراسر جهان منعکس شده است. گروههای محلی دیدهبان و ناظر بر حقوق بشر در ونزوئلا میگویند درنتیجه سرکوب دولتیِ اعتراضات مردمی تاکنون دستکم ۲۳ نفر کشته شدهاند.
در روزهای پس از رایگیری، تظاهرات ونزوئلاییها در سراسر کشور و خارج از این کشور آغاز شد و معترضان خواستار کنارهگیری مادورو از قدرت و احترام به پیروزی ادموندو گونزالس، نامزد مخالفان، شدند.
اپوزیسیون این کشور به رهبری ماریا کورینا ماچادو و گونزالس، میگویند نسخههایی از نتیجه نهایی آرا را در اختیار دارند که نشان میدهد آنها با بیش از ۷ میلیون رای در انتخابات پیروز شدهاند و مادورو تنها ۳.۳ میلیون رای کسب کرده است. این نتیجه بهطور کلی شبیه به پیشبینیهای قبل از برگزاری انتخابات است که مراکز نظرسنجی مستقل آن را اعلام کرده بودند.
کشورهایی ازجمله ایالات متحده، آرژانتین و شیلی از به رسمیت شناختن پیروزی ادعایی مادورو خودداری کردهاند و همچنان خواهان شفافیت و انتشار آرای واقعیاند. اما چین و روسیه، متحدان ثابت مادورو، پیروزی او را تبریک گفتهاند.
رویترز در ادامه گزارشش نوشته است که نیروهای امنیتی ونزوئلا سرکوب شدیدی را علیه معترضان، که آنان را «جنایتکاران خشن» مینامند، آغاز کردهاند و دستور بازداشت بیش از ۲ هزار نفر از سوی مادورو صادر شده است. اما گروههای مخالف و مدافع حقوق بشر میگویند افراد دستگیرشده شرکتکنندگان در تظاهرات مسالمتآمیزی بودهاند که هدف سرکوب دولتی قرار گرفتهاند.
برایان نیکولز، دستیار وزیر امورخارجه آمریکا در امور نیمکره غربی، از مادورو و جامعه جهانی خواست تا ادموندو گونزالس را برنده انتخابات ونزوئلا بداند و در شبکه اجتماعی ایکس هم نوشت: «صدای رایدهندگان ونزوئلا با سرکوب، سانسور یا نشر اطلاعات نادرست خاموش نخواهد شد. جهان ناظر است.»
همزمان وزرای خارجه مکزیک، کلمبیا و برزیل نیز در بیانیهای مشترک، بار دیگر خواستار انتشار جزئیات دقیق آرای انتخاباتی شدند. آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رییسجمهوری مکزیک، خطاب به مادورو پیشنهاد داده است که بهترین گزینه برای او مذاکره با مخالفانش خواهد بود.