پلیس ضد شورش طالبان با اسلحه‌های کشنده

این نیروها مجهز به سلاح ام - ۱۶ آمریکایی و کلاشینکف روسی‌اند

جریان آموزش پلیس ضد شورش طالبان/ وزارت کشور طالبان

وزارت داخله (کشور) طالبان اعلام کرد که ۲۰۰ نفر از نیروهای‌شان آموزش‌های نظری و عملی ضد شورش را آغاز کرده‌اند. مولوی حکمت‌‌الله ابوعمر، مدیر آموزش «ریاست امن عامه» این وزارتخانه، گفته است که آموزگاران افغان این نیروها را آموزش می‌دهند. او گفت: «نیروهای امن عامه روزبه‌روز گام‌های خوبی را در خصوص آموزش حرفه‌ای برمی‌دارند تا در هر شرایط استفاده کنند.» 

عکس‌هایی که از آموزش پلیس ضد شورش طالبان منتشر شده است نشان می‌دهد که همگی‌شان ریش دارند و برخی از آن‌ها چهره‌های‌شان را با دستمال پوشانده‌اند. این نیروها مجهز به سلاح ام - ۱۶ آمریکایی و کلاشینکف روسی‌اند.  

برای نخستین بار است که وزارت داخله طالبان از آغاز آموزش نیروی ضد شورش مجهز به سلاح خبر داده است. وزارت داخله افغانستان را سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه مخوف حقانی، رهبری می‌کند که در دوران نظام جمهوریت حمله‌های مرگبار و پیچیده‌ای در افغانستان را ترتیب داده‌اند. در حمله‌های شبکه حقانی شمار زیادی از شهروندان کشته و زخمی شدند. نام حقانی در فهرست افراد و سازمان‌های تروریستی ایالات متحده آمریکا ثبت شده و برای اطلاعات درمورد او و اقدامی که به دستگیری او منجر شود ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین شده است. 

سراج‌الدین حقانی با تمرکز روی پلیس ضد شورش می‌خواهد که در سرکوب اعتراض‌های احتمالی دست بالا را داشته باشد.  

ایالات متحده آمریکا و ناتو نیروهای پلیس ضد شورش حکومت پیشین را آموزش و تجهیز کرده بودند. این نیروها برای پراکنده ساختن جمعیت یا بازداشت معترضان از اسلحه‌های غیرکشنده مانند باتون و شلاق، گاز اشک‌آور، شوک‌دهنده الکتریکی و گلوله‌های پلاستیکی استفاده می‌‎کردند، اما نیروهای طالبان با سلاح ام - ۱۶ و کلاشینکف آموزش می‌بینند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رژیم طالبان به اعمال سرکوب و اختناق شدید شهروندان اقدام کرده است و با افزایش نیروی ضد شورش می‌خواهد برای هرگونه اعتراض و راهپیمایی آماده باشد و نگذارد که شهروندان علیه سیاست‌های این گروه صدا بلند کنند. رژیم طالبان هراس دارد که هر گونه جرقه اعتراضی هرچند به پیمانه (اندازه) کوچک، تبعات کلانی برای آنها در پی دارد و احتمال قیام علیه این گروه را افزایش می‌دهد.  

رژیم طالبان هر نوع برگزاری تجمع و راهپیمایی اعتراضی را ممنوع کرده و هشدار داده است که با عاملان آن برخورد جدی خواهد شد. طالبان اعتراض و راهپیمایی زنان و دختران درمورد محرومیت از کار و آموزش را هم با توسل به زور و اسلحه سرکوب و در مواردی هم با شلیک هوایی معترضان را متفرق کرده‌اند.

بیش از سه سال از عمر رژیم طالبان در افغانستان می‌گذرد و در این مدت فقر و گرسنگی افزایش یافته است و نارضایتی شهروندان از فرمان‌های متعدد رهبر طالبان مبنی بر نقض آزادی زنان و دختران و آزادی‌های شهروندی افزایش یافته است.

ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، و شماری از مقام‌های ارشد این گروه به نیروهای‌شان ازجمله یگان انتحاری دستور داده‌اند که برای دوام «امارت اسلامی» و تطبیق شریعت اسلامی آماده قربانی‌شدن باشند و اجازه ندهند که رژیمشان ساقط شود. 

رژیم طالبان با امضای توافقنامه دوحه با ایالات متحده آمریکا در فوریه ۲۰۲۰ و فشار نظامی بر افغانستان دوباره بر این کشور مسلط شد. قدرت این رژیم به‌شدت انحصاری است و بیشتر مقام‌های کلیدی در اختیار طالبان پشتون‌تبار است. طالبان هیچ اعتنایی به مشارکت اقوام در قدرت سیاسی و همچنین برگزاری انتخابات سراسری ندارند و تن به تقسیم قدرت نمی‌دهند.  

با این همه، حکومت طالبان می‌کوشد نیروی نظامی‌اش را افزایش دهد، و اینک در قرارگاه‌های نظامی پلیس، ارتش و استخبارات این نیروها مهارت‌های جنگی را فرامی‌‎گیرند. طالبان افزون بر این‌ها به آموزش یگان انتحاری‌ ادامه می‌دهند تا در روز مبادا از این نیروها که هیچ پروایی از مردن ندارند استفاده کنند.  

بیشتر از جهان