مجسمه کوچک جغدی در حال پرواز پس از بیش از سه دهه، جایی در دل فرانسه از زیر خاک بیرون کشیده شد و به این ترتیب یکی از طولانیترین جستوجوهای گنج در جهان برای یافتن این جغد طلایی، به پایان رسید.
کانال ارتباطی آنلاینی که برای ارتباط جویندگان و دنبالکنندگان این شکار گنج ایجاد شده بود، روز پنجشنبه ساعت ۶:۱۱ صبح در پستی نوشت که یک راهحل احتمالی برای پیدا کردن جغد طلایی وجود دارد که در حال بررسی است و از این پس دیگر پیشنهادها یا راهحلهای جدید پذیرفته نخواهند شد. کمی بیش از دو ساعت بعد، در ساعت ۸:۲۶ صبح، یک پست دیگر منتشر شد: «حفاری را متوقف کنید! ما تایید میکنیم که یک مجسمه جغد طلایی که بسیار مشابه نسخه اصلی است، شب گذشته کشف شد. یک راهحل معما هم به طور همزمان ارائه شد.»
به گزارش گاردین، میشل بکر، هنرمند فرانسوی در سال ۱۹۹۳ در کتاب مصور «در جستوجوی جغد طلایی» (Trace de la Chouette d’Or) تصویری از مجسمه جغدی طلاییــنقرهای را که ساخته بود، منتشر کرد. او به کسی که بتواند معماهای پنهان در صفحات آن کتاب را حل و از طریق آن، مجسمه جغد برنزی مشابه نمونه اصلی را که زیر خاک دفن شده است پیدا کند، وعده داد که میتواند مجسمه اصلی جغد طلایی را داشته باشد.
اقدامی الهامگرفته از کتاب بالماسکه (Masquerade) اثر کیت ویلیامز، نویسنده بریتانیایی، در سال ۱۹۷۹ که جستوجوی ملی سه ساله برای یافتن یک مجسمه خرگوش از طلای ۱۸ عیار و مزین به جواهرات را در پی داشت.
طبق قوانین این جستوجوی فرانسوی، هر کس ماکت برنزی این جغد را پیدا میکرد، میتوانست آن را با نسخه اصلی که در زمان انتشار کتاب ارزش آن یک میلیون فرانک تخمین زده شده بود و امروز معادل ۳۰۰ هزار یورو است، تعویض کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
البته یابنده باید اثبات کند که از طریق حل ۱۱ معمای مخفی که نویسنده کتاب، مکس ولنتاین، طرح کرده، به این گنج دست یافته است، نه با روشهای دیگر مانند استفاده از دستگاه فلزیاب.
تلاش برای یافتن این مجسمه ۳۱ سال به طول انجامید. با فراگیر شدن اینترنت، تعداد افرادی که به آن پیوستند، مدام بیشتر میشد. با این حال هیچکس نتوانسته بود معمای دوازدهم را که ترکیبی از بخشهای مختلف ۱۱ معمای اصلی بود، حل کند. بسیاری از شکارچیان گنج از این شکایت داشتند که تعدد منابع و ایدههای آنلاین به جای کمک به آنها، باعث سردرگمی و دشواری بیشتر در حل معماها شده است.
این جستوجو به چندین پرونده قضایی هم منجر شد. از جمله پرونده شکایت خود بکر از خانواده ولنتین، طراح معماها (با نام واقعی رجیس هاوسر که سال ۲۰۰۹ درگذشت)، برای به دست آوردن محل دقیق پرنده مدفون؛ این مجسمهساز جغد طلایی را در اختیار داشت اما نتوانسته بود پاکت مهرومومشدهای را که ولنتینــ تنها فردی که میدانست جغد کجا دفن شده ــ در آن راهحل معماهایش را قرار داده بود، به دست آورد. این پاکت در دست وراث نویسنده بود.
یک جستوجوگر خشمگین جغد هم بکر را به دادگاه کشاند، زیرا بکر تلاش کرده بود مجسمه جغد طلایی را بفروشد. قاضی در نهایت حکم داد که مجسمه نمیتواند فروخته شود، زیرا قانونا متعلق به کسی است که نسخه برنزی را پیدا کند.
روز پنجشنبه، پس از اعلام خبر پیدا شدن مجسمه، برخی از تمام شدن این جستوجو ابزار ناراحتی کردند اما بیشتر آنها میخواستند دو چیز را بدانند: چه کسی این ماکت را از خاک بیرون کشید و دقیقا کجا دفن شده بود؟ تا بعدازظهر پنجشنبه، هیچکدام از این اطلاعات فاش نشدند.
گمان میرود طولانیترین شکار گنج در جهان «راز» (The Secret) اثر بایرون پریس باشد که سال ۱۹۸۲ منتشر شد؛ جستوجو برای پیدا کردن ۱۲ جعبه گنج مدفون در مکانهای مخفی در ایالات متحده و کانادا که تاکنون تنها سه تا از آنها پیدا شده است.