هفت شهروند اسرائیلی، که ماه گذشته به ظن جاسوسی برای جمهوری اسلامی دستگیر شدند، طبق کیفرخواست پرونده به انجام ۶۰۰ ماموریت جمعآوری اطلاعات درباره پایگاهها، سایتها و افراد طی دو سال متهم شدند.
تایمز اسرائیل، روز جمعه چهارم آبان با اعلام این خبر نوشت که افراد بازداشتشده «به جرایم امنیتیِ کمک و ارائه اطلاعات به دشمن در زمان جنگ متهماند».
بر مبنای این گزارش، هر هفت شهروند ساکن حیفا و شمال اسرائیل بودند. در میان آنها یک سرباز پیشین و دو نوجوان ۱۶ تا ۱۷ ساله نیز وجود دارد.
رسانههای اسرائیلی پیشتر نام بازداشتیهای بالغ را به این ترتیب اعلام کرده بودند: آزیس نیسانوف، الکساندر سادیکوف، ویاچسلاو گوشچین، یوگنی یوفه و یگال نیسان.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته مقامهای قضایی اسرائیل، آزیس نیسانوف، رئیس این حلقه جاسوسی، به خدمت جمهوری اسلامی درآمده بود و معاونش الکساندر سادیکوف رهبری سایر اعضای گروه را برعهده داشت.
متهم ردیف سوم این پرونده، که هویتش افشا نشده، نوجوانی است که ماموریت اصلی عکاسی و ارسال تصاویر برای طرف ایرانی را برعهده داشت. همچنین متهم ردیف چهارم، که او نیز نوجوانی با هویت نامشخص است، امور مربوط به عکاسی، ارسال محتوا و دریافت پول از مامور جمهوری اسلامی را برعهده داشت.
به نظر دادستانهای اسرائیل، ویاچسلاو گوشچین، یوگنی یوفه و یگال نیسان متهمان ردیف آخر این پرونده شناخته شدند.
به گفته آنان، متهمان صدها ماموریت عکاسی از پایگاههای هوایی در نواتیم، رمات دیوید، تل نوف و پالماچیم و همچنین پایگاههای بئر توویا، کریات گات، امک هفر و مجتمع گلیلوت در شمال تلآویو را برای جمهوری اسلامی انجام دادهاند.
تصویربرداری از سامانههای دفاع موشکی گنبد آهنین در حیفا، ساختمانهای دولتی، بنادر حیفا، اشدود و ایلات، نیروگاه حضره و بالون رصد ارتش اسرائیل در منطقه جولان نیز از اتهامهای متهمان این پرونده است.
دادستانهای اسرائیل میگویند که متهمان روز چهاردهم ماه آوریل، یک روز پس از حمله موشکی موسوم به «وعده صادق» به اسرائیل، برای عکسبرداری از پایگاه هوایی نواتیم به این منطقه اعزام شده بودند.
علاوه بر این، از نیسانوف خواسته شده بود تا جزئیات خودرو، بستگان و برنامه یک متخصص مهندسی گاز در دانشگاه حیفا را که درمورد ایران سخنرانی کرده بود پیدا کند.
به گفته دادستانهای اسرائیل، متهمان برای هریک از ماموریتها مبالغی بین ۵۰۰ تا یکهزار و ۲۰۰ دلار را از طرف ایرانی دریافت کردهاند، اما مجموع پرداختی جمهوری اسلامی به این حلقه جاسوسی ۳۰۰ هزار دلار بوده که بین اعضای گروه تقسیم شده و بخشی از آن بهشکل ارز دیجیتال بوده است.
مقامهای اسرائیلی پیشتر هنگام دستگیری این متهمان نیز اعلام کردند که پلیس و بازرسان شینبت دریافتهاند که مظنونان برای سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی وظایف مختلفی انجام میدادند و از ابتدای جنگ غزه تاکنون فعالیتهای جاسوسی داشتهاند.
بنا به گفته دادستانهای اسرائیل، این یکی از جدیترین پروندههایی است که در سالهای اخیر بررسی شده است. شینبت حدود یک ماه پیش نیز یک شهروند اسرائیلی به نام موتی ممان را به ظن نقش داشتن در توطئه مورد حمایت تهران برای سوءقصد به جان مقامهای ارشد، از جمله بنیامین نتانیاهو، دستگیر کرد.
پیش از آن نیز یک اسرائیلی ۲۱ ساله به نام الیملک استرن و دو تن از همکارانش به ظن جاسوسی برای جمهوری اسلامی دستگیر شدند. این شهروند اسرائیلی ازطریق شبکههای اجتماعی با یک مامور جمهوری اسلامی آشنا شده بود که برای انجام فعالیتهایی مانند نصب پوسترهایی در تلآویو، قراردادن بستههایی با پیامهای تهدیدآمیز در ورودی منازل و حتی آتشسوزی در جنگلها به او دستوراتی میداد.
به گفته مقامهای امنیتی اسرائیل، استرن پذیرفته بود که بیشتر این دستورات را بهجز آتشسوزی و قتل انجام دهد. در ازای این ماموریتها نیز مبالغی را از طرف ایرانی بهشکل ارز دیجیتال دریافت کرده بود.
نهادهای امنیتی اسرائیل پیش از این نیز چندین مورد تلاش ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی برای استخدام شهروندان اسرائیل را افشا کرده بودند. برخی از این موارد شامل تلاشهایی برای نفوذ به تاسیسات حساس و زیرساختهای امنیتی و جمعآوری اطلاعات درباره مقامها و نظامیان ارشد بود که در قالب برقراری ارتباط با شهروندان اسرائیلی دنبال شده است.