دادگاهی در سوئد روز سهشنبه راسموس پالودان، فعال راستگرای دانمارکی ـ سوئدی، که در دو تظاهرات سال ۲۰۲۲ قرآن را سوزانده و علیه مسلمانان سخنرانی انجام داده بود، به چهار ماه زندان محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اقدام پالودان در سال ۲۰۲۲ هنگامی که به سوئد رفت و نسخههای قرآن را در ملاءعام سوزاند، تظاهرات گستردهای را در آن کشور برانگیخت.
در ماه اوت، دادستانها برای این فعال راستگرا با اتهام «تحریک نفرتپراکنی علیه یک گروه قومی» دادگاه تشکیل دادند. این دادگاه پس از برگزاری تظاهراتی در شهر مالمو تشکیل شد؛ جایی که او کتاب مقدس مسلمانان را آتش زد و در عین حال اظهارات توهینآمیزی درباره مسلمانان کرد.
اعضای دادگاه همچنین راسموس پالودان را با همین اتهام در مورد دیگری مجرم شناختند و گفتند او در یک سخنرانی دیگر، گفتههای تحقیرآمیزی درباره اعراب و آفریقاییها بیان کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دادگاه منطقهای مالمو اعلام کرد که دریافته است پالودان «در این گردهماییها نسبت به مسلمانان کلمات تحقیرآمیزی بیان کرده و اقدامات او را نمیتوان به عنوان انتقاد از اسلام یا فعالیت سیاسی توجیه کرد.»
قاضی نیکلاس سودربرگ با انتشار بیانیهای در این زمینه گفت: «نقد علنی از ادیان مختلف شامل اسلام و حتی مسلمانان مجاز است، اما تحقیر گروهی از مردم و توهین به آنها نباید از حدود یک گفتمان متعارف فراتر رود.»
این قاضی گفت که در پرونده این فعال راستگرا، چنین گفتمان مسئولانه و متعارفی وجود نداشته و او در عوض، سخنرانیاش را بر بدنام کردن و توهین به مسلمانان متمرکز کرده است.
با توجه به این نظر قاضی، دادگاه پالودان را مجرم شناخته و او را به چهار ماه حبس محکوم کرد.
پالودان این اتهامات را رد و استدلال کرده است که اعتراضات او بخشی از مبارزات انتخاباتی برای حزب کوچکش به نام «خط سخت» Stram Kurs بوده است. او مدعی شده که اظهاراتش فقط انتقاد از اسلام بوده و نه نفرتپراکنی علیه قوم یا گروهی.
پالودان به خبرگزاریهای سوئدی گفت که قصد دارد به این حکم دادگاه اعتراض کند.
سخنرانی پالودان علیه اسلام و مسلمانان و سپس اقدام او برای آتش زدن قرآن در خارج از سفارت ترکیه در استکهلم جنجال بینالمللی برانگیخت.
این حادثه در زمانی که ترکیه در حال مخالفت با عضویت سوئد در ناتو بود، روابط بین دو کشور را تیره کرد.
پس از آن نیز روابط بین سوئد و چندین کشور خاورمیانه با قرآنسوزی سلوان مومیکا، پناهجوی عراقی در تابستان ۲۰۲۳ تیره شد.
مومیکا و سلوان نجم، یکی دیگر از معترضان، در ماه اوت سال جاری به «تحریک نفرتپراکنی علیه یک گروه قومی» متهم شدند و زمان اعلام حکم آنها برای ماه ژانویه تعیین شد.
دولت سوئد هتک حرمت به ادیان مختلف از جمله اسلام را محکوم و در عین حال تاکید کرده که برای آزادی بیان و برگزاری تظاهرات طبق قانون اساسی احترام قائل است.