ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، پروژه ساخت مترو پیشرفته ریاض را افتتاح کرد. سه خط این مترو از تاریخ اول دسامبر (۱۱ آذر) برای عموم قابلاستفاده خواهد بود.
به گزارش العربیه، این پروژه که «ستون فقرات شبکه حملونقل عمومی در ریاض» توصیف شده، با طراحی پیشرفته و مشخصات فنی خاص، شامل شبکهای با شش خط مترو به طول ۱۷۶ کیلومتر و ۸۵ ایستگاه خواهد بود که چهار ایستگاه آن بهعنوان مراکز اصلی در نظر گرفته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، در مراسم افتتاحیه مترو ریاض با حضور ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، ویدیویی درباره اهمیت این پروژه پخش و اعلام شد که این پروژه یکی از بزرگترین طرحهای حملونقل عمومی در جهان خواهد بود که با هدف پوشش کامل تمامی نقاط ریاض، در یک مرحله طراحی شده است.
این پروژه که تحت هدایت کمیسیون سلطنتی شهر ریاض و با حمایت شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، انجام میشود، با اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ سعودیها برای تبدیل شدن به یکی از اصلیترین قطبهای گردشگری و ورزش جهان همسو است.
به گفته مقامهای سعودی، هدف این طرح ارتقای کیفیت زندگی ساکنان ریاض است تا در کنار تکمیل چشمانداز اجتماعی، زیستمحیطی و شهری پایتخت، امکان حملونقل عمومی کارآمد را نیز فراهم کند.
بر اساس بیانیه کمیسیون سلطنتی شهر ریاض، سه خط این مترو از اول ماه دسامبر برای عموم قابلاستفاده خواهند بود و سپس شبکه ششخطی به طول ۱۷۶ کیلومتر در سراسر شهر بهتدریج تکمیل میشود. این شبکه با ظرفیت کامل آن، برای جابهجایی بیش از ۳.۶ میلیون مسافر امکانات دارد و سیستم آن کاملا خودکار و بدون راننده است.
بر اساس این بیانیه، خدمات مترو از طریق ۱۸۳ قطار با ۴۴۸ واگن تولید شرکتهای زیمنس آلمان، بمباردیر کانادا و آلستوم فرانسه ارائه خواهد شد. همچنین اعلام شده که «طراحی مدرن و یکپارچه» این قطارها را شرکت فرانسوی اوان پرمیر (Avant Premiere) انجام داده است.
ریاض، شهری با حدود هشت میلیون جمعیت، بهسرعت درحال تغییر شکل است و به اصلیترین مکان اجرای پروژههای مختلف برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ به امضای شاهزاده محمد بن سلمان تبدیل شده است. طرحهایی مانند پارکهای متنوع، ورزشگاههای چندمنظوره و جاذبههای گردشگری که تاریخ عربستان سعودی را به نمایش میگذارند و برجهای اداری که برای استقرار بزرگترین شرکتهای جهان طراحی شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در هفته گذشته، موسسه سرمایهگذاری بلکراک در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی اکنون بهخوبی قادر است سرمایهگذاران بینالمللی را جذب و به لطف منابع طبیعی فراوان و نیروی کار جوان، اقتصادی متنوع ایجاد کند.
پادشاهی سعودی با تقویت بخش خصوصی، اقتصاد غیرنفتی و کاهش وابستگی چند دههای به درآمدهای نفت و گاز و ایجاد تنوع اقتصادی، مسیری به نام چشمانداز ۲۰۳۰ را آغاز کرده است. این کشور موفق شد تا پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴، نرخ بیکاری در عربستان سعودی را به ۷.۱ درصد کاهش دهد که نشاندهنده کاهش ۰.۵ درصدی در سهماه و کاهش ۱.۴ درصدی در سال است. بر اساس گزارشهای منتشرشده، میزان بیکاری زنان سعودی نیز کاهش قابلتوجهی داشته است.
از سوی دیگر، کسب میزبانی جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۳۴ نیز نهتنها تواناییهای فرهنگی و ساختاری پادشاهی سعودی را به نمایش میگذارد که برای ایجاد شغل و توسعه زیرساختهای این کشور نیز چون عاملی شتابدهنده عمل خواهد کرد.