دادستانهای آمریکایی در دادگاه گفتند که افشای اسناد محرمانه باعث تاخیر در عملیات نظامی برنامهریزیشده اسرائیل علیه ایران شده است. به گزارش واینت، تروی ادواردز، دادستان اصلی، گفت که این درز اطلاعاتی اسرائیل را وادار کرد که بهدلیل نگرانی از افشای برنامههایش عملیات را به تعویق بیندازد. بهرغم ارائه شواهد دال بر اتهام آصف ویلیام رحمان، فرد مظنون به درز اطلاعات، قاضی فدرال دستور آزادی او تحت بازداشت خانگی و نظارت الکترونیک را صادر کرد.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که در نظر دارد به این تصمیم اعتراض کند و اگرچه رحمان ۳۴ ساله دیگر به اطلاعات محرمانه دسترسی ندارد، اطلاعات حساسی که در حافظهاش دارد همچنان میتواند تهدیدی علیه امنیت ملی باشد. دادستانها تاکید کردند که «حافظه و آگاهی» بهتنهایی برای بهاشتراکگذاری غیرمجاز اطلاعات محرمانه، حتی از راههای ساده مانند ارتباط کلامی کافی است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رحمان متولد اوهایو و فارغالتحصیل دانشگاه ییل است. گفته میشود او در حالی که در تلاش بود فایلهای محرمانه را حذف کند و امنیت دستگاههای دیجیتالش را افزایش دهد، در کشور کامبوج دستگیر شد.
رحمان به افشای دو سند محرمانه از سیستمهای امن متهم است. مقامهای مسئول هنوز انگیزههای او را که همچنان نامشخص است، فاش نکردهاند.
اسنادی با برچسب «فوق محرمانه»
دو سند محرمانه در ماه اکتبر فاش شدند، در حالی که اسرائیل داشت خود را برای حمله تلافیجویانه در پاسخ به حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران آماده میکرد.
بر اساس گزارشهایی که اسرائیل آن زمان تکذیب کرد، این درز اطلاعاتی سبب تاخیر حمله اسرائیل شد، حملهای که در نهایت سه هفته بعد در عملیاتی موسوم به «روزهای پشیمانی» صورت گرفت.
این اسناد که با عنوان «فوق محرمانه» طبقهبندی شده بودند، ابتدا در یک کانال تلگرامی حامی جمهوری اسلامی ایران و سپس، در ایکس (توییتر سابق) منتشر شدند. اسناد درزکرده که آژانس ملی اطلاعات مکانی آمریکا (NGA) تهیه کرده بود، دادهها و تصاویر جمعآوریشده از طریق ماهوارههای جاسوسی آمریکا را تحلیل میکند. طبقهبندی امنیتی این اسناد بهاشتراکگذاری آنها را به ائتلاف اطلاعاتی «فایو آیز» (Five Eyes) متشکل از آمریکا، استرالیا، کانادا، نیوزیلند و بریتانیا محدود میکند.
این اسناد، که تصاویر ماهوارهای را شامل نمیشوند، جزئیات آمادهسازیها و تدارکات اسرائیل برای حمله به ایران را شرح میدهند و به تمرینهای نیروی هوایی اسرائیل و تمرین سوختگیری هوایی اشاره میکنند.
یکی از اسناد به «تعامل» نیروی هوایی با موشکهای بالستیک هوا به زمین میپردازد و شرح میدهد که این اقدام دستکم ۱۶ موشک نوع «گلدن هورایزن» و دستکم ۴۰ موشک «راکس» را شامل میشد.