زلنسکی: در گفت‌وگو با ترامپ خواهان تضمین برای آتش‌بس شدم

رئیس‌جمهوری اوکراین در اظهارنظر نادری درباره هزینه‌های جنگ با روسیه گفت که ۴۳ هزار سرباز اوکراینی کشته و ۳۷۰ هزار نفر زخمی شده‌اند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، اعلام کرد که روز شنبه در گفت‌وگو با دونالد ترامپ و امانوئل مکرون گفته است که کی‌یف به صلحی پایدار نیاز دارد، صلحی پایدار و مطمئن که مسکو نتواند در چند سال آینده نابودش کند.

این سه نفر در حالی روز شنبه در کاخ الیزه ملاقات کردند که تهاجم مسکو به اوکراین به سومین سالگرد خود نزدیک می‌شود. دیدار زلنسکی و ترامپ در حاشیه بازگشایی کلیسای نوتردام پاریس انجام شد.

ولودیمیر زلنسکی با انتشار پستی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «در گفت‌وگوهای روز شنبه اعلام کردم ما به صلحی عادلانه و پایدار نیاز داریم، صلحی که روس‌ها در چند سال دیگر نتوانند آن را نابود کنند و کاری را انجام دهند که بارها در گذشته انجام داده‌اند.»

زلنسکی همچنین در اظهار نظر نادری درباره هزینه‌های انسانی جنگ با روسیه گفت که ۴۳ هزار سرباز اوکراینی کشته و ۳۷۰ هزار نفر زخمی شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کارشناسان می‌گویند هم مسکو و هم کی‌یف در طول این جنگ متحمل خسارت‌های بسیار شده‌اند و به نظر می‌آید آمار گزارش‌شده تلفات بسیار کمتر از ارقام واقعی است.

دونالد ترامپ پیش‌تر گفته بود که رهبر اوکراین مشتاق توافقی برای خاتمه جنگ است. رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده در شبکه اجتماعی‌اش «تروث سوشال» نوشت: «زلنسکی و اوکراین مایل‌اند معامله‌ای انجام دهند و دیوانگی را متوقف کنند.»

ترامپ همچنین در دیدار با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، گفت: «به نظر می‌رسد که دنیا در حال حاضر کمی دیوانه شده است و ما در این باره صحبت خواهیم کرد.»

زلنسکی نیز در اظهارات تازه‌اش در این زمینه گفت: «اوکراینی‌ها بیش از هرکس دیگری خواهان صلح‌اند. روسیه جنگ را به سرزمین ما وارد کرد. این روسیه است که بیشتر به دنبال برهم زدن امکان صلح است.»

رهبر اوکراین افزود که کشورش به «ضمانت‌های موثر برای صلح» نیاز دارد و کی‌یف برای تضمین‌های امنیتی ناتو ماه‌ها تلاش کرده است.

او همچنین از متحدان اوکراین خواست که «چشم بر اشغال و تهاجم نبندند» و نوشت: «ما می‌بینیم که چگونه روسیه پس از چندین جنگ اکنون در تلاش است که گرجستان را تحت سلطه خود درآورد. روسیه نمی‌خواهد کنترل خود بر مولداوی را کاهش دهد. اکنون روس‌ها در حال عقب‌نشینی از سوریه‌اند، اما این به آن معنا نیست که آن‌ها برای حضور در آنجا دیگر تلاش نخواهند کرد. حضور نظامی روسیه در آفریقا نیز تنها با هدف بی‌ثباتی است. بنابراین، وقتی از صلح موثر با روسیه صحبت می‌کنیم، در درجه اول باید از تضمین‌های موثر برای آن صحبت کنیم.»

 او ادامه داد: «از سپتامبر امسال، روسیه در مقایسه با ما، نیروهایش را به نسبت پنج به یک یا حتی شش به یک در میدان نبرد از دست داده است. با این حال آن‌ها می‌خواهند قبل از اینکه فشار جهانی تحمل‌ناپذیر شود، زمین‌های بیشتری را تصرف کنند. علاوه بر این، ما نباید مردم خود را در اسارت روسیه فراموش کنیم. هزاران نفر از نیروهای نظامی و غیرنظامی، برخی از آن‌ها از سال ۲۰۱۴ زمانی که اشغال آغاز شد، در اسارت‌اند. از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، ما موفق شده‌ایم سه‌هزار و ۹۳۵ نفر از مردممان را به خانه بازگردانیم اما باید همه را بازگردانیم و کارهای زیادی باقی مانده است که باید انجام شود.»

رئیس‌جمهوری اوکراین در ادامه پستش در شبکه ایکس نوشت: «همچنین باید به یاد کودکان اوکراینی باشیم که روسیه آن‌ها را ربوده است. خود روس‌ها اعتراف می‌کنند که تعداد این کودکان به صدها هزار نفر می‌رسد که در سراسر قلمرو آن‌ها پراکنده‌اند. بازگرداندن آن‌ها چالش‌برانگیزترین کار است.»

 زلنسکی افزود: «تمام این‌ها واقعیت‌های جنگ است و نمی‌تواند به‌سادگی با یک تکه کاغذ و چند امضا خاتمه یابد. ما پوتین را به‌خوبی می‌شناسیم و می‌دانیم که او به جنگ معتاد است. با این حال روی آمریکا و کل جهان برای کمک به توقف پوتین حساب می‌کنیم. تنها چیزی که پوتین از آن می‌ترسد آمریکا و اتحاد جهانی است و دقیقا چنین صلح قدرتمندی است که ما خواهان آنیم، صلحی که به‌واسطه اتحاد شرکای خود به آن دست می‌یابیم و می‌خواهیم که تضمین‌های مورد نیاز برای مردم اوکراین فراهم شود.»

بیشتر از جهان