خبرگزاری رویترز گزارش داد که حملات هوایی گسترده اسرائیل در روز سهشنبه ۱۷ دسامبر (۲۷ آذر) باعث کشته شدن اعضای چند خانواده در شمال نوار غزه شد. حملات هوایی در حالی انجام میشود که تانکهای اسرائیلی نیز در جنوب غزه پیش رفته و خانوادههای آواره را مجبور به فرار دوباره کردند.
پزشکان حاضر در نوار غزه به رویترز گفتند که در حمله هوایی به خانهای در حومه دراج که منجر به تخریب یک ساختمان و آسیب رساندن به خانههای مجاور شد، دستکم ۱۰ نفر کشته شدند.
به گفته پزشکان، در بیت لاهیه واقع در شمال غزه نیز که از اوایل اکتبر در محاصره اسرائیل قرار دارد، دستکم ۱۵ نفر در زیر آوارهای خانهای که بامداد سهشنبه در حمله هوایی هدف گرفته شد، کشته یا مفقود شدهاند. امدادگران هنوز نتوانستند تعداد دقیق تلفات این حادثه را گزارش کنند.
به گفته پزشکان، دستکم ۱۰ فلسطینی دیگر در حملات جداگانه در نقاط دیگر شهر غزه و بیت لاهیه کشته شدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
هنوز هیچ اظهارنظری از سوی ارتش اسرائیل در مورد حملات روز سهشنبه منتشر نشده است. اسرائیل میگوید شبهنظامیان را هدف قرار میدهد و هر گونه آسیبی که به غیرنظامیان وارد میشود را به دلیل پنهان شدن جنگجویان در میان غیرنظامیان میداند.
در بیت لاهیه، اسرائیل از ماه اکتبر با ادعای جلوگیری از فعالیت مجدد گروه حماس، عملیات نظامی را آغاز کرده است. فلسطینیها می گویند که ارتش اسرائيل قصد دارد منطقه حائل در لبه شمالی این منطقه را خالی از سکنه کند؛ ادعایی که اسرائیل آن را رد میکند.
ساکنان گفتند که در بخش جنوبی منطقه، در رفح در نزدیکی مرز با مصر، تانکهای اسرائیلی به سمت منطقه «مواصی» پیشروی کرده و دهها خانواده را مجبور به فرار به سمت شمال و منطقه خان یونس کردند.
ساعاتی بعد، ساکنان گفتند که ارتش اسرائیل چندین خانه را در آن منطقه منفجر کرد و چندین چادر را به آتش کشید.
اسرائیل پیش از این «مواصی» را در امتداد سواحل مدیترانه به عنوان منطقه بشردوستانه معرفی کرده بود. هزاران فلسطینی ماهها در آنجا در چادرها زندگی میکنند.
کانال ۱۲ اسرائیل نیز روز دوشنبه تصاویر هوایی پیشتر دیدهنشدهای را از منطقه جبالیا در شمال غزه منتشر کرد.
اسرائيل در یک سال گذشته بارها این منطقه را بمباران کرده و ساکنان نیز آن منطقه را ترک کردهاند. آنچه در این تصاویر دیده میشود این است که سراسر این منطقه به ویرانهای غیرقابل سکونت تبدیل شده و تمام ساختمانها تخریب شدهاند.
تاکید بایدن بر آزادی گروگانهای اسرائیلی
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده آمریکا، شامگاه دوشنبه در جریان آخرین میزبانی ضیافت عید حنوکا یهودیان در کاخ سفید، بار دیگر بر تعهد واشینگتن به آزادی گروگانهای حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائيل تاکید کرد.
بایدن پنج هفته پیش از واگذاری قدرت به دونالد ترامپ خطاب به مهمانان این مراسم گفت: «میدانم که حنوکا امسال هم با اندوه بسیار سنگین همراه است. امسال دومین حنوکا از حمله وحشتناک هفتم اکتبر است که در جریان آن بیش از هزار نفر سلاخی شدند، صدها نفر گروگان گرفته شدند، خشونتهای جنسی بیاننشدنی و بسیاری اتفاقات دیگر رخ داد. اندوه آن روز و دردهای ناشی از آن همچنان باقی است.»
او در ادامه افزود: «من بیش از ۱۰۰ گروگان را آزاد کردم و تا زمانی که همه آنها به خانه بازنگردند، دست از تلاش برنمیدارم.»
این اظهارات همزمان با آن است که به گزارش رویترز به نقل از منابع آگاه، هیات اسرائيلی برای مذاکره با میانجیگران قطری درباره «مسائل باقیمانده» در جهت حصول توافق آتشبس در غزه و آزادی گروگانهای حماس، روز دوشنبه به پایتخت قطر سفر کرده است.
این مذاکرات در حال حاضر بر پر کردن شکافها میان اسرائیل و حماس در توافقی که جو بایدن در تاریخ ۳۱ مه مطرح کرده بود، متمرکز است.
تاکید اسرائيل بر کنترل امنیتی غزه
یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز سهشنبه اعلام کرد که ارتش اسرائیل پس از شکست دادن حماس، کنترل امنیتی غزه را به دست خواهد گرفت.
کاتز تاکید کرد که ارتش اسرائیل آزادی کامل عملیاتی در غزه خواهد داشت.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پس از حمله هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ حماس به اسرائيل و حملات ویرانگر اسرائیل به این گروه و رهبران آن، مساله اعمال حاکمیت بر غزه پس از پایان جنگ یکی از پرسشهای جدی در برابر دولت اسرائیل و جامعه جهانی به شمار میرود.
به گفته مقامات اسرائیلی، جنگ غزه زمانی آغاز شد که گروه ستیزهجوی فلسطینی حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل یورش برد و ۱۲۰۰ نفر را که بیشترشان غیرنظامی بودند، کشت و بیش از ۲۵۰ گروگان را به غزه بازگرداند.
به گفته مقامات در نوار غزه، اسرائیل پس از هفتم اکتبر، حمله هوایی و زمینی را آغاز کرد که به گفته تاکنون بیش از ۴۵ هزار نفر، عمدتا غیرنظامیان، جانشان را در این حملات از دست دادهاند. همچنین حملات اسرائیل تقریبا کل جمعیت نوار غزه را آواره و قسمت اعظم این منطقه را ویران کرده است.