ترامپ سخت‌گیر با نامی نیک در تاریخ آمریکا

گروهی از مهاجران غیرقانونی که ترامپ آنها را اخراج خواهد کرد نزدیک به ۱۰۰ هزار مجرمی‌اند که پس از محاکمه شدن به چندین سال زندان محکوم شده‌اند

دونالد ترامپ-خبرگزاری فرانسه

با نزدیک شدن روز دوشنبه ۲۰ ماه ژانویه ۲۰۲۵، مراسم تحلیف دونالد ترامپ، چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهوری آمریکا، او قرار است در حضور جمعی از رهبران جهان از جمله رئیس‌جمهوری چین و طرفدارانش برای دومین بار مقابل جان رابرتز، رئیس دیوان‌عالی آمریکا، سوگند وفاداری، پاسداری، حفاظت و دفاع از قانون اساسی آمریکا یاد کند.

یکی از برنامه‌های اولویت‌دار تیم ترامپ در زمان مبارزات انتخابی شناسایی و اخراج بیش از ۱۳ میلیون مهاجر غیرقانونی در آمریکا است (۴ درصد از جمعیت آمریکا). مسئله مهاجران غیرقانونی در آمریکا در ۴۰ سال گذشته یکی از داغ‌ترین موضوع‌ها و قول‌های نامزدهای حزب جمهوری‌خواه بود و توانسته است مردم بیشتری را پای صندوق‌های انتخابات بکشاند.

به نظر می‌رسد ترامپ به وعده اخراج این افراد وفادار خواهد بود و به طور جدی قصد دارد حدود ۱۳ میلیون مهاجر غیرقانونی را از آمریکا اخراج کند. آمریکا جامعه‌ای بر پایه قانون است و چنین قوانینی که نمایندگان مستقیم مردم تدوین و تصویب کرده‌اند، باید از طریق قوه مجریه آمریکا، به ریاست رئیس‌جمهوری، اجرا شوند. اما با توجه به اقتصاد جهانی و بودجه و کمبود بودجه دولت آمریکا اجرای کامل این پروژه عظیم انجام‌شدنی به نظر نمی‌رسد.

طبق آمار و اطلاعات دولت مرکزی آمریکا، ۱.۵ میلیون نفر از این مهاجران که درخواست اقامت در آمریکا را به دادگاه‌های متفاوت ارائه کرده‌اند و با اتمام کامل روند استیناف حقوقی، حکم حضوری یا غیابی اخراج برایشان صادر شده است، هیچ شانسی برای اقامت در آمریکا ندارند. چنین افرادی در اکثر موارد بدون ترس از اخراج، مرتکب جرم و در صورت شناسایی بلافاصله اخراج می‌شوند.

بیشتر افراد یا اهل مکزیک‌اند (۴۰۰ هزار نفر) یا هندوراس (۲۶۰ هزار نفر) و گواتمالا (۲۵۰ هزار نفر). طبق آمار  ۱۸ هزار هندی و دو هزار و ۶۰۰ ایرانی نیز در این گروه قرار دارند و حکم اخراج قطعی گرفته‌اند. این افراد در حال حاضر در سراسر آمریکا پخش‌اند و شناسایی و اخراج آن‌ها ممکن است مدت‌ها به طول بینجامد.

گروهی دیگر نزدیک به ۱۰۰ هزار مجرمی‌اند که پس از محاکمه شدن به چندین سال زندان محکوم شده‌اند و با اتمام دوران حبس از آمریکا اخراج می‌شوند. البته برخی از افراد در این دو گروه به دلیل روابط سیاسی دولت آمریکا با کشورهای متبوعشان قابل اخراج نیستند. به‌عنوان مثال به علت همکاری نکردن کشورهایی نظیر قزاقستان، کره شمالی، ونزوئلا، ایران، سوریه، یمن، هند، چین و لیبی در خصوص صدور گذرنامه برای این دسته از شهروندشان، این افراد نمی‌توانند از آمریکا اخراج شوند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هزینه بازداشت، محافظت، تغذیه، بهداشت و تامین محیطی تقریبا سالم با استانداردهای بین‌المللی برای هر نفر روزانه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار است. هزینه پیدا کردن، بازداشت، انجام دادن امور اداری و صدور حکم نهایی اخراج این افراد که در سراسر آمریکا پخش‌اند، در سال ۲۰۱۶ برای هر نفر ۱۱ هزار دلار و در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۲۴ هزار دلار گزارش شده است.

بودجه سالانه اداره مرزبانی و گمرک آمریکا (سازمان مسئول امور مهاجران غیرقانونی) با هشت هزار کارمند و مامور اجرایی در سال ۲۰۲۳ نزدیک به هشت میلیارد دلار بود که با کمبود ۲۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ مواجه شد.

برای اجرای طرح اخراج ۱۳ میلیون مهاجر غیرقانونی از آمریکا بودجه‌ای نزدیک به ۳۱۵ میلیارد دلار نیاز است و بودجه چنین طرح عظیمی در ۱۰ سال آینده ۹۶۷ میلیارد دلار تخمین زده شده است. از طرف دیگر، به‌علت اینکه ارتش آمریکا اجازه دخالت در امور داخلی ندارد و نیز همکاری نکردن ادارات پلیس برخی ایالت‌ها، دولت ترامپ مجبور است بیش از ۲۰ هزار مامور جدید مرزبانی و گمرک، بین ۳۰ تا ۵۰ هزار دادستان، کارمند و مامور ویژه و بیش از دو هزار قاضی دادگاه مهاجرت استخدام و برای آموزش آن‌ها هزینه کند.

برای انتقال ۱۳ میلیون مهاجر غیرقانونی به کشورهایشان به طور متوسط به ۶۵ هزار پرواز نیاز است. هزینه هر پرواز حداقل ساعتی ۱۸ هزار دلار است و به حداقل ۱.۵ میلیارد دلار بودجه نیاز خواهد بود. کارشناسان دولتی تخصیص ۳۱۵ میلیارد دلار بودجه به این منظور را غیرمحتمل دانسته‌اند. حتی اگر دولت ترامپ بخواهد در هر سال  فقط یک میلیون مهاجر غیرقانونی را اخراج کند، به ۸۸ میلیارد دلار بودجه در سال نیاز دارد.

انتظار می‌رود این طرح در ابتدای دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ با جدیت اجرا شود اما با گذشت زمان، پیشنهاد عفو عمومی این افراد در آمریکا مطرح شود؛ افرادی که چندین دهه در ترس و هراس زندگی کرده‌اند، فرزندانشان متولد آمریکا هستند و تابعیت آمریکا را کسب کرده‌اند و شاید مهم‌تر از همه مانند دیگر افراد قانونی کار کرده، مالیات داده و در تداوم و شکوفایی اقتصاد آمریکا شریک بوده‌اند.

دونالد ترامپ علی‌رغم سخنان تندش تنها رئیس‌جمهوری آمریکا است که هم شجاعت، قدرت قانونی و پشتیبانی اکثریت مردم را دارد و هم عاشق ثبت نامی نیک از خود در تاریخ آمریکا برای نسل‌های آینده است.

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی کند.

بیشتر از دیدگاه