نتیجه پژوهشی در ماه سپتامبر نشان داد که مصرف قهوه با کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت و سکته مغزی ارتباط دارد، اما اکنون دلیل دیگری هم برای نوشیدن یک فنجان قهوه پیدا شده است. کنسرسیوم بینالمللی همهگیری شناسی سرطان سر و گردن با بررسی ۱۴ مطالعه که قبلا انجام شدند، دریافت که نوشیدن چهار فنجان قهوه کافئیندار در روز میتواند احتمال ابتلا به سرطان سر و گردن را تا ۱۷ درصد کاهش دهد. برخی از تفسیرهای این مطالعات هم اشاره دارند که چای نیز ممکن است خطر سرطان سر و گردن را کاهش دهد. نظریه موجود این است که قهوه و چای حاوی ترکیبات قوی ضد سرطانی و ضد التهابیاند که میتوانند از بدن در برابر آثار مضر مواد سرطانزا محافظت کنند.
سایر نوشیدنیهای گرم هم فوایدی برای سلامتی دارند. به عنوان مثال کاکائوی موجود در شکلات داغ میتواند فشار خون را بهتر و سطح کلسترول و گلوکز خون را تنظیم کند. ادویههای موجود در چای ماسالا مانند دارچین هم میتواند به مبارزه با التهاب و کنترل قند خون کمک کند.
یوروکآلرت هم با اشاره به مطالعهای که در «مجله غدد درون ریز و متابولیسم بالینی» (Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism) منتشر شد، نوشت: «طبق یافتههای محققان مصرف منظم قهوه یا کافئین بهویژه بهطور متعادل با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای چندگانه قلبیــمتابولیک (CM) که به معنای همزمانی حداقل دو بیماری قلبیــمتابولیک است، ارتباط دارد.»
شایع ترین این بیماریها عبارتاند از : دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، چاقی، سندرم متابولیک، بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این مطالعه اشاره میکند که افزایش تعداد مبتلایان به بیماریهای چندگانه قلبیــمتابولیک به دلیل پیر شدن جمعیت در سراسر جهان به یک نگرانی رو به افزایش در حوزه سلامت عمومی تبدیل شده است و اینک محققان دریافتند که مصرف قهوه و کافئین میتواند در تقریبا تمام مراحل توسعه این بیماری، نقش محافظتی مهمی ایفا کند.
چائوفو که، پروفسور گروه همهگیریشناسی و آمار زیستی دانشکده بهداشت عمومی کالج پزشکی سوژو چین، میگوید که مصرف سه فنجان قهوه یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم کافئین در روز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای چندگانه قلبیــمتابولیک در افرادی که هنوز به هیچ بیماری قلبیــمتابولیک دچار نیستند، کمک کند.
این پژوهش نشان داد که افرادی که روزانه به میزان متوسطی قهوه (سه فنجان در روز) یا کافئین (۳۰۰ــ۲۰۰ میلیگرم در روز) مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشند یا کمتر از ۱۰۰ میلیگرم کافئین در روز مصرف میکنند، به ترتیب با کاهش ۴۸.۱ و ۴۰.۷ در خطر ابتلا به بیماریهای چندگانه قلبیــمتابولیک مواجهاند.
پروفسور که و همکارانش با بررسی طولی و جامع رژیم مصرف قهوه و کافئین و چای ۵۰۰ هزار شرکتکننده ۳۷ تا ۷۳ ساله و نتایج بیماریهای قلبیــمتابولیک شرکتکنندگان که در پایگاه دادههای بیوبانک بریتانیا ذخیره شده بود، اعلام کردند که مصرف قهوه و کافئین در تمام سطوح با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبیــمتابولیک در شرکتکنندگانی که فاقد بیماری قلبی-متابولیک بودند، ارتباط معکوس داشت.
بر اساس این مطالعه، افرادی که قهوه یا کافئین به میزان متوسط مصرف میکردند، با کمترین خطر در این زمینه مواجه بودند و مصرف متوسط قهوه یا کافئین نهتنها در پیشگیری از بروز اولیه بیماریهای چندگانه قلبی-متابولیک موثر است، بلکه میتواند در مراحل مختلف پیشرفت این بیماریها نیز نقش محافظتی داشته باشد.
چائوفو که بیان کرد: «یافتهها نشان میدهد که ترویج مصرف مقدار متعادل قهوه یا کافئین بهعنوان یک عادت غذایی در افراد سالم میتواند برای پیشگیری از بیماریهای چندگانه قلبیــمتابولیک مزایای گستردهای داشته باشد.»