بازگشت راهبرد فشار حداکثری؛ سیاست‌ها و تحریم‌های بیشتر در هفته‌های آتی اعلام می‌شود

ایران پیش از این نیز تحت تحریم‌های سنگین آمریکا قرار داشت اما فرمان اجرایی جدید بیشتر بر کیفیت و اجرای دقیق تحریم‌های موجود تاکید دارد

سیاست «فشار حداکثری» به زرادخانه دیپلماتیک آمریکا بازگشته است. به گزارش پولیتیکو، مقام‌های فعلی و سابق دولت آمریکا می‌گویند انتظار می‌رود وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری در هفته‌های آتی دستورات، سیاست‌ها و تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران را اعلام کنند تا فشار اقتصادی بر تهران را به حداکثر برسانند.

دونالد ترامپ روز سه‌‌شنبه با امضای یک فرمان اجرایی جدید، فشار اقتصادی و سیاسی بر جمهوری اسلامی ایران را تشدید و به‌اصطلاح راهبرد «فشار حداکثری» را احیا کرد؛ اقدامی نشان‌دهنده یکی از محورهای اصلی سیاست خاورمیانه دولت او است.

این فرمان اجرایی در واقع گام نخست در تلاش دولت آمریکا برای رساندن صادرات نفت ایران به صفر و تقویت تحریم‌های وزارت خزانه‌داری علیه تهران است تا منبع اصلی درآمد جمهوری اسلامی برای تامین مالی گروه‌های شبه‌نظامی نیابتی در منطقه قطع شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز تحت تحریم‌های سنگین آمریکا قرار داشت اما به گفته گابریل نورونا، مقام سابق بخش سیاست‌گذاری ایران در دولت ترامپ، فرمان اجرایی جدید بیشتر بر کیفیت و اجرای دقیق تحریم‌های موجود تاکید دارد، نه بر تعداد تحریم‌هایی که وضع شده است.

نورونا گفت هدف از این اقدام قطع منابع مالی تهران است که از آن‌ها برای «اجرای عملیات تروریستی و پیشبرد برنامه هسته‌ای» خود استفاده می‌کند.

پولیتیکو می‌نویسد امضای این فرمان اجرایی جدید هم‌زمان با سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به واشینگتن اتفاقی نبود. این نمایش بزرگ و آشکار اتحاد نشان‌دهنده تمرکز تیم ترامپ بر تقویت روابط آمریکا و اسرائیل، به‌ویژه در شرایط شکننده آتش‌بس در غزه است.

روابط شخصی ترامپ و نتانیاهو ممکن است در پشت پرده متشنج باشد، اما هیچ چیز مانند دشمن مشترک باعث روان شدن چرخ‌های یک دوستی پرتنش نمی‌شود. و در این‌جا، آن دشمن تهران است.

یکی از مقام‌های ارشد دولت ترامپ، که به شرط ناشناس ماندن با پولیتیکو صحبت کرد، گفت: «وقتی بحث تهدید ایران باشد هیچ اختلاف‌نظری بین ما و اسرائیل وجود ندارد.»

در شرایطی که مقام‌های دولت ترامپ در حال آماده‌سازی مقدمات مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس میان اسرائیل و حماس‌اند، جمهوری اسلامی تحت فشار شدیدی قرار دارد، زیرا نیروهای نیابتی که برای حمله به اسرائیل و اعمال فشار بر آمریکا، به آن‌ها وابسته بود یا از هم پاشیده‌اند یا در درگیری‌ها نابود شده‌اند.

شرایط برای جمهوری اسلامی چندان مساعد به نظر نمی‌رسد‌ــ حتی پیش از آنکه ترامپ دور جدید «فشار حداکثری» را اعلام کند.

نوونا گفت: «جمهوری اسلامی از زمان جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ تاکنون هرگز تا این اندازه ضعیف نبوده است. سه جبهه از چهار نیروی نیابتی اصلی جمهوری اسلامی‌ــ حماس، حزب‌الله، و سوریه‌ــ یا دچار تلفات سنگین شده‌اند یا از بین رفته‌اند؛ و در نتیجه، امروز کل راهبرد منطقه‌ای جمهوری اسلامی برای محاصره اسرائیل با حلقه آتش از دست رفته است.»