صندلی‌های وسط هواپیما در زمانه کرونا باید خالی باشند

با این روش می‌توان خطر انتقال کووید ۱۹ را به میزان چشم‌گیری کاهش داد

مبنای فرض این مقاله بر آن است که مسافران در قسمت درجه سه هواپیماهای ایرباس ۳۲۰ و بویینگ ۷۳۷ نشسته باشند. این دو هواپیما در مسافرت‌های هوایی زیادی به کار می‌روند - EPA

طبق ادعای مقاله جدیدی با خالی نگه داشتن صندلی‌های وسط می‌توان خطر ابتلا به کرونا را در سفر هوایی به حدود نصف رساند.

به گفته آرنولد بارنت استاد کرسی جورج ایستمن علوم مدیریت و آمار مدرسه عالی مدیریت اسلوان دانشگاه ام‌آی‌تی احتمال ابتلا به کووید۱۹ در سفر هوایی از حدود یک در ۴۳۰۰ نفر اوایل ژوییه ۲۰۲۰ به حدود یک در ۷۷۰۰ نفر کاهش می‌یابد.

بارنت قبول دارد که مقاله‌اش که «خطر کووید۱۹ برای مسافران هوایی: آیا باید صندلی‌های وسط را خالی نگه داشت؟» نام دارد مبتنی بر محاسبات«سردستی» است اما می‌گوید: «حتی برآورد سردستی خطر ارجحیت دارد به به گمانه‌زنی‌های بی‌اساس و متعارض.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مبنای ارقام به دست آمده در این مقاله عبارت است از: احتمال حضور مسافر مبتلا به کووید ۱۹ در هواپیما، احتمال جلوگیری از انتقال بیماری با زدن ماسک و میزان تغییرات خطر ابتلا براساس موقعیت استقرار مسافر مبتلا و مسافر سالم در هواپیما.

در این محاسبه از یافته‌های اخیر مراکز واپایش بیماری ایالات متحده و تحقیقات قبلی در مورد انتقال بیماری در مسافرت‌های هوایی استفاده شده است.

مبنای فرض این مقاله بر آن است که مسافران در قسمت درجه سه هواپیماهای ایرباس ۳۲۰ و بویینگ ۷۳۷ نشسته باشند. این دو هواپیما در مسافرت‌های هوایی زیادی به کار می‌روند.

هر ردیف صندلی در این هواپیما دارای شش صندلی است و راهرویی در وسط دو مجموعه متشکل از ردیف‌های دارای سه صندلی را از هم جدا می‌کند.

علت انجام این تحقیق هم وجود دودستگی در خط ‌مشی شرکت‌های هواپیمایی ایالات متحده در مورد صندلی‌های وسط در دوران همه‌گیری کرونا است.

شرکت‌های هواپیمایی آمریکن ایرلاینز، اسپریت و یونایتد ایرلاین از اول ژوییه در تمامی پروازهای دارای تقاضای تضمین، صندلی وسط را هم پر می‌کنند.

اما شرکت‌های هواپیمایی دلتا، جت‌بلو و ساوت‌وست در حال حاضر صندلی‌های وسط را خالی می‌گذارند.

اسکات کربی مدیرعامل یونایتد ایرلاینز گفته است که در هواپیما «چیزی به اسم» فاصله‌گذاری اجتماعی «معنا ندارد».

در نتیجه‌گیری مقاله بارنت آمده است: «محاسبات این مقاله با آن که ابتدایی است نشان‌گر آن است که اگر صندلی‌های وسط را خالی بگذاریم خطر ابتلا به کووید۱۹ به میزان چشم‌گیری کاهش می‌یابد.

مساله این است که آیا صرف می‌کند برای احتیاط بیش‌تر، یک‌سوم ظرفیت حمل مسافر را از دست بدهیم؟»

پیش از این هم یکی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (دبلیو.اچ.او) گفته بود که سفر هوایی از لحاظ شیوع ویروس کرونا «نسبتاًً بی‌خطر» است زیرا هواپیماها دارای صافی‌های پیش‌رفته هوا هستند.

دیوید نابارو نماینده ویژه امور کووید۱۹ در سازمان جهانی بهداشت در مصاحبه با بی‌بی‌سی نیوز گفته بود: «حسن هواپیما داشتن سامانه‌های تهویه است که مجهز به صافی‌های واقعاً قویند و به نظر ما دارای ایمنی نسبی بیش‌تری‌اند.»

© The Independent

بیشتر از جهان