دستگاه اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده آمریکا تخمین زد که روسیه برای «درگیری طولانی» در اوکراین آماده میشود. اوریل هاینز، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا، به نقل از بررسیهای کارشناسان گفت که این جنگ بهدلیل «عدم تطابق» میان بلندپروازیهای ولادیمیر پوتین و قابلیتهای نظامی، احتمالا «غیرقابل پیشبینیتر و فزایندهتر» خواهد بود.
خانم هاینز روز سهشنبه در اظهاراتی در مقابل کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت که هم روسیه و هم اوکراین معتقدند که میتوانند به پیشرفتهای نظامی دست یابند و درگیری را به «جنگ فرسایشی» و بدون چشمانداز مذاکرات صلح در آینده نزدیک تبدیل کنند.
مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا گفت: «تخمین میزنیم که پوتین برای درگیری طولانی در اوکراین آماده میشود، و کماکان قصد دارد به اهدافی فراتر از دنباس دست یابد.»
نیروهای روسیه پس از ناکامی در تصرف کییف در هفتههای اول جنگ، روی منطقه دونباس در شرق اوکراین تمرکز کردند. آمریکا میگوید که این «تغییر مسیر موقت» است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
جامعه امنیتی و اطلاعاتی آمریکا گفت که روسیه دستکم چهار «هدف نظامی کوتاهمدت» دارد: تصرف کامل و استقرار «منطقه حائل» در دونباس، محاصره نیروهای اوکراین در غرب دونباس «به منظور در هم شکستن مجهزترین نیروهای اوکراین که برای حفظ جبهه شرق میجنگند»، تحکیم تسلط بر سرزمینهایی که روسیه در خط ساحلی جنوبی اوکراین به کریمه، تصرف کرده است و به نیروهای روسیه اجازه میدهد تا منطقه خرسون را اشغال کنند و کنترل منابع آب کریمه را در اختیار بگیرند. آمریکا همچنین نشانههایی میبیند مبنی بر این که روسیه میخواهد سرزمینهای ارتباطی را به غرب گسترش دهد و بندر تاریخی اودسا را تصرف و آن را به منطقه ترانسنیستریا در مولداوی متصل کند و به این ترتیب ارتباط اوکراین با دریا را به طور کامل قطع کند.
آمریکا میگوید «بسیار بعید» است که روسیه بتواند بر دونباس کنترل کامل داشته باشد یا سرزمینهای ارتباطی با ترانسنیستریا را گسترش دهد. اما به گفته هاینز، پوتین احتمالا خواهد گفت که توانایی و تمایل روسیه به تحمل چالشها از دشمنانش بیشتر است و احتمالا همزمان با کمبود خوراک، تورم و افزایش بهای سوخت، روی تضعیف اروپا و آمریکا حساب خواهد کرد.
به گفته مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا، پوتین «احتمالا تنها زمانی اجازه کاربرد تسلیحات اتمی را میدهد که تهدیدی علیه موجودیت روسیه یا حاکمیت آن احساس کند».
آوریل هاینز گفت: «ما از اوکراین حمایت میکنیم، و در عین حال نمیخواهیم وارد جنگ جهانی سوم شویم و در موقعیتی قرار گیریم که بازیگرانش از سلاح اتمی استفاده کنند.»
بخشی از اظهارات مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا به بررسی رویکرد دولت چین در قبال تایوان اختصاص داشت. به گزارش خبرگزاری سیانان، هاینز در این رابطه به کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفت که چین فعالانه در تلاش است تا ظرفیتهای ارتش این کشور را به قدری بالا ببرد که بتواند تایوان را، حتی با وجود حمایت ایالات متحده از این کشور، تصرف کند. این مقام بلند پایه امنیتی در آمریکا همچنین تهدید شدن تایوان از سوی چین، خاصه در بازه زمانی سال جاری تا سال ۲۰۳۰، را یک تهدید «حاد» توصیف کرد.
با اینحال هاینز هشدار داد که هنوز مشخص نیست شیجین پینگ، رئیس جمهوری چین، چه درسهایی از حمله نظامی روسیه به اوکراین و همچنین کمک کشورهای غربی به اوکراین گرفته است. به گفته هاینز و اسکات بریِر، رئیس سازمان اطلاعات دفاعی، ارزیابی رئیس جمهوری چین و حزب کمونیست این کشور از وقایع جنگ اوکراین بر رویکرد آنها نسبت به تایوان تاثیرگذار خواهد بود.