جبهه مقاومت ملی افغانستان، روز جمعه ۴ شهریور (۲۶ اوت)، با انتشار یک بیانیه از تمدید نشدن معافیت سفر برای ۱۳ عضو ارشد گروه طالبان حمایت کرد و آن را نوعی کمک به مردم افغانستان خواند. تمدید معافیت سران طالبان هنوز در حالت تعلیق قرار دارد و شورای امنیت سازمان ملل متحد تصمیم نهایی را در این مورد نگرفته است.
پس از آنکه معافیت ۱۳ عضو ارشد گروه طالبان، روز جمعه ۱۹ اوت، به پایان رسید، شورای امنیت سازمان ملل در نشست روز دوشنبه این شورا اعلام کرد در نظر دارد معافیت از تحریم سفر را این بار تنها برای شش عضو ارشد این گروه صادر کند و بقیه اعضای گروه همچنان در شرایط تحریم باقی بمانند. کشورهای روسیه و چین، دو متحد طالبان که عضو شورای امنیت سازمان مللاند، به این تصمیم شورا رای منفی دادند و این سبب شد که تصمیم نهایی به حالت تعلیق درآید.
تحریم اعضای ارشد طالبان تا زمان نهایی شدن تصمیم شورای امنیت سازمان ملل، همچنان پابرجاست. جبهه مقاومت ملی افغانستان از ادامه ممنوعیت سفر اعضای این گروه حمایت کرد و در بیانیه روز جمعه خود نوشت: «گامهای عملی همانند تحریم سران گروه طالبان و تداوم این فشارها برای وادار کردن آنها به دست کشیدن از خشونت، نقض حقوق بشر و قطع ارتباط با دیگر گروههای تروریستی، به نفع امنیت منطقه و جهان است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
جبهه مقاومت ملی در این بیانیه، خواستار اعمال فشارهای بیشتر و عملیتر شورای امنیت سازمان ملل و جامعه جهانی علیه گروه طالبان شد. علی میثم نظری، سخنگوی جبهه مقاومت ملی در توییتی نوشت: «از شورای امنیت سازمان ملل میخواهیم که از اعطای هرگونه معافیت به آنها (طالبان) در آینده جلوگیری کند.»
شورای امنیت سازمان ملل برای تسهیل در روند مذاکرات صلح، در ابتدا ۱۵ تن از اعضای ارشد طالبان که در فهرست سیاه سازمان ملل قرار داشتند را از ممنوعیت سفر معاف کرد. اما در نیمههای سال ۲۰۲۱، پس از آنکه تعطیلی مدارس دختران به درازا کشید، دو تن از اعضای معافشده یعنی عبدالباقی حقانی، وزیر آموزش و سید احمد شهید خیل، معاون وزیر معارف طالبان را از فهرست معافیت خارج کرد.
۱۳ عضو ارشد این گروه تا هفته گذشته در فهرست معافیت از تحریم سفر بودند، اما اکنون همه اعضای این گروه در فهرست تحریم قرار دارند و تاکنون تصمیم نهایی درباره معافیت آنان گرفته نشده است.
این فهرست شامل ملا عبدالغنی برادر، معاون نخستوزیر طالبان، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه و شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزیر خارجه طالبان است. این افراد از عناصر کلیدی طالبان در نشست دوحه بودند و در یک سال گذشته نیز با استفاده از این معافیت، به کشورهای مختلف جهان سفر کردند.