برگزاری چهلم مهدی حضرتی و علیرضا کریمی؛ ادامه محدودیت‌‎ها برای خانواده‌های کشته‌شدگان

نیروهای سرکوبگر مسیرهای منتهی به مزارمهدی حضرتی در ماهدشت کرج و علیرضا کریمی در اسلام‌آباد غرب را بستند

مقام‌های جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه، در راستای تشدید ممنوعیت سوگواری برای کشته‌شدگان و برخورد با چهلم‌های اعتراضی، با استقرار گسترده نیروهای سرکوبگر در مسیرهای منتهی به «بهشت علی» در ماهدشت کرج و آرامستان اسلام‌آباد غرب که مزار علیرضا کریمی در آن قرار دارد، اجازه حضور مردم در این چهلم‌ها را ندادند و هم‌زمان ده‌ها نیرو در اطراف مزار محسن شکاری مستقر کردند.

مراسم چهلم مهدی حضرتی، نوجوان کشته‌شده با شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه در حالی برگزار شد که نیروهای امنیتی مسیرهای منتهی به مزار او در «بهشت علی» ماهدشت کرج را مسدود کرده بودند.

مهدی حضرتی، نوجوان ۱۷ ساله اهل سراب و ساکن کرج، در جریان مراسم چهلم حدیث نجفی در خرمدشت کرج، با شلیک مستقیم گلوله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد.

بر اساس ویدیویی که از لحظه کشته شدن مهدی حضرتی منتشر شده است، یکی از نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از میان تعدادی از نیروهای امنیتی و نیروهای یگان ویژه در خیابان میثم ۲ خرمدشت کرج در جریان سرکوب مردمی که برای شرکت در مراسم چهلم حدیث نجفی تجمع کرده بودند، به سوی مهدی حضرتی شلیک کرده و او را کشته است.

در ویدیوی دیگر که از این صحنه منتشر شده است، نیروهای امنیتی و یگان ویژه بالای سر پیکر زخمی مهدی حضرتی ایستادند، اما بدون درخواست آمبولانس یا نیروی امدادی، بعد از گذشت چند دقیقه پیکر او را در یک بنر پیچیدند، پشت یک وانت گذاشتند و با خود بردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با وجود تصاویر و ویدیوهای کاملا واضح از شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به مهدی حضرتی که به کشته شدن این نوجوان منجر شد، حسین فاضلی هریکندی، رئیس دادگستری استان البرز، چند روز بعد مدعی شد که «مهدی حضرتی روز ۱۲ آبان ماه در جریان اغتشاشات کرج به‌طرز مشکوکی کشته ‌شده است و در روز حادثه ماموران انتظامی حاضر در صحنه هیچ اسلحه گرمی در اختیار نداشتند.»

رئیس دادگستری البرز همچنین وعده داد که «بررسی‌های همه‌جانبه در خصوص چگونگی مورد اصابت قرار گرفتن مشکوک این فرد از همان روز ۱۲ آبان آغاز و پرونده قضایی در دادسرای مربوطه تشکیل شده و ماهیت موضوع در دست بررسی است.»

با این حال پس از گذشت ۴۰ روز، رئیس دادگستری استان البرز نه‌تنها حاضر نشد نیروی امنیتی که به مهدی حضرتی شلیک کرد و این نوجوان را کشت معرفی کند، بلکه روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه ده‌ها نیروی امنیتی و انتظامی با بستن مسیرهای منتهی به «بهشت علی» در ماهدشت کرج، از حضور مردم در مراسم چهلم این نوجوان جلوگیری کردند.

چهلم‌های اعتراضی از زمان برگزاری مراسم چهلم مهسا امینی در چهارم آبان ماه که با حضور چند هزار نفر در شهر سقز برگزار شد، به یکی از کانون‌های اعتراضی در جریان خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

در جریان برگزاری چهلم‌های اعتراضی در مورد بسیاری از کشته‌شدگان، مردم با حضور و تجمع بر مزار این جان‌باختگان به سردادن شعارهای ضد حکومتی، به‌ویژه شعار علیه علی خامنه‌ای، این مراسم را به تجمعی علیه جمهوری اسلامی تبدیل می‌کنند.

با این حال، از روز پنجشنبه ۱۷ آذرماه که روز چهلم مهرشاد شهیدی‌نژاد در اراک و سارینا ساعدی در سنندج بود، مقام‌های جمهوری اسلامی به استقرار گسترده نیروهای امنیتی و تهدید شدید خانواده‌ها اقدام کرده‌اند تا از برگزاری چهلم‌های اعتراضی جلوگیری کنند.

در جریان مراسم چهلم مهرشاد شهیدی‌نژاد که قرار بود صبح پنجشنبه هفدهم آذر برگزار شود، صدها نفر از نیروهای سرکوبگر در مناطق مختلف شهر اراک و همچنین آرامستان این شهر و مسیرهای منتهی به مزار مهرشاد مستقر شدند و علاوه بر منع مردم برای حضور در این مراسم، بسیاری از زنان و مردانی را که درصدد رساندن خود به مزار این جوان بودند، مورد ضرب‌وجرح قرار دادند.

نیروهای امنیتی همچنین خانه مسکونی خانواده شهیدی‌نژاد را محاصره کردند و اجازه حضور آن‌ها بر مزار فرزندشان برای مراسم چهلم را ندادند.

در همان روز، پنجشنبه ۱۷ آذر، مراسم چهلم سارینا ساعدی نیز در بهشت محمدی سنندج با محدودیت بسیار و تحت محاصره شدید نیروهای امنیتی برگزار شد.

به این ترتیب، از دو هفته پیش دستگاه‌‎های امنیتی جمهوری اسلامی بر شدت برخورد و ممنوعیت برگزاری چهلم کشته‌شدگان خیزش سراسری افزوده‌اند.

با وجود شدت گرفتن ممنوعیت برگزاری چهلم‌های اعتراضی، روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه، جمعی از مردم و بستگان علیرضا کریمی توانستند خود را به مزار این دانشجوی کشته‌شده خیزش سراسری برسانند و مراسم چهلم او را با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر حکومت بچه‌کش» بار دیگر به صحنه اعتراضات تبدیل کنند.

 علیرضا کریمی، اهل شهر اسلام‌آباد غرب در استان کرمانشاه و دانشجوی رشته میکروبیولوژی دانشگاه  آزاد اراک بود که روز چهارشنبه ۱۸ آبان در جریان اعتراضات دانشجویی دانشگاه اراک بر اثر ضربات متعدد باتوم نیروهای امنیتی به سرش و ضربه مغزی ناشی از آن کشته شد.

از سوی دیگر، ویدیوهایی منتشر‌شده نشان می‌دهد که ترس مقام‌های حکومتی از تجمع‌های چهلم‌های اعتراضی به نگرانی‌شان از حضور مردم بر مزار معترضان اعدام‌شده نیز گسترش یافته است. تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که، روز پنجشنبه ۲۴ آذر، برای جلوگیری از حضور بیشتر مردم بر مزار محسن شکاری، در این محدوده از بهشت‌زهرا نیز ده‌ها نفر از نیروهای سرکوبگر مستقر بودند.

در همین حال، ویدیویی از سخنان مجیدرضا رهنورد، معترض اعدام‌شده در مشهد، منتشر شده است که در آن تاکید می‌کند که در وصیت‌نامه‌اش نوشته است که پس از اعدام کسی برایش گریه نکند، قرآن و نماز نخواند و در عوض شادی کنند و آهنگ‌های شاد پخش کنند.

انتشار این ویدیو اولین بار در رسانه‌های حکومتی و با این هدف انجام شد که مردم بر مزار این معترض اعدام‌شده تجمع نکنند، اما تصاویر و ویدیوهای منتشر شده نشان می‌دهد که روزانه شماری از مردم و جوانان بر مزار مجیدرضا رهنورد حاضر می‌شوند.