شورای پناهندگان نروژ روز پنجشنبه ۲۴ آذر، در گزارشی اعلام کرد طالبان ۲۰ هزار نفر از آوارگان داخلی را از پناهگاههای موقتشان در استان بادغیس افغانستان بیرون انداختهاند. بنا بر اعلام این سازمان حقوق بشری، آوارگان داخلی در هوای سرد بدون غذا ماندهاند و وضعیتشان نگرانکننده است.
بر اساس این گزارش، در شهر قلعه نو، مرکز استان بادغیس، هشت سکونتگاه غیررسمی برای آوارگان داخلی وجود داشت که ۲۸۰۰ خانواده (حدود ۲۰ هزار نفر) در آنها زندگی میکردند و اکنون، طالبان همه این سکونتگاهها را ویران کردهاند و آوارگان داخلی را بیرون انداختهاند.
نیل ترنر، مسئول شورای پناهندگان نروژ در افغانستان، گفت: «در بحبوحه زمستان سخت افغانستان، حدود ۲۰ هزار آواره در استان بادغیس را مقامهای طالبان از خانههایشان بیرون راندهاند. بسیاری از آنها اکنون نه غذایی برای سیر کردن کودکانشان دارند و نه راهی برای گرم نگه داشتن آنان.»
شورای پناهندگان نروژ از رهبران طالبان خواست روند اخراج آوارههای داخلی از خانههای موقتشان را تا زمانی که جایگزینهای پایداری برای آنان پیدا نشده است، متوقف کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مسئول شورای پناهندگان نروژ در افغانستان افزود مقامهای طالبان در بادغیس باید بدانند که در قبال مردم مسئولیت دارند و ضروری است که اطمینان حاصل کنند خانوادهها قبل از اخراج از خانههایشان، سرپناهی تهیه کردهاند و میتوانند از خود مراقبت کنند.
در پی جنگ، خشکسالی مداوم و فقر روزافزون، هزاران خانواده ساکن مناطق گوناگون استان بادغیس آواره شدهاند و در حومههای مرکز شهر قلعه نو زندگی میکنند. این آوارگان که بیشترشان در چادر زندگی میکنند، با دریافت کمکهای بشردوستانه سازمانهای ملی و بینالمللی، زندگیشان را بهدشواری میگذرانند.
اخراج حدود ۲۰ هزار نفر از این آوارگان از خانههای موقتشان، که به کمک سازمانهای بینالمللی تهیه شده بود، آنان را در وضعیت دشوارتری قرار داده است.
در گزارش شورای پناهندگان نروژ آمده است که مقامهای طالبان در بادغیس آوارگان داخلی را تحت فشار قرار دادهاند که به خانههایشان در روستاها برگردند، در حالی که بسیاری از آنان خانههایشان را از دست دادهاند و هیچ سرپناهی ندارند.
براساس گزارش تیم شورای پناهندگان نروژ که از بادغیس بازدید کرده است، در هفتههای گذشته، طالبان حدود ۲۰ هزار نفر از آوارگان را از خانههای موقتشان بیرون راندهاند و این احتمال وجود دارد که افراد بیشتری از خانههایشان رانده شوند.
بنا بر آمار شورای پناهندگان نروژ، در افغانستان حدود دو میلیون آواره داخلی وجود دارد که در هزار سکونتگاه موقت در ۳۰ استان این کشور، در وضعیتی «بهشدت وحشتناک» زندگی میکنند و به کمکهای بشردوستانه متکیاند.
افغانستان همچنان یکی از بدترین بحرانهای بشری جهان است
در گزارش شورای پناهندگان نروژ آمده است که طالبان باید به قوانین بینالمللی و تعهداتی که سپردهاند پایبند بمانند و از تخلیه اجباری سکونتگاههای آوارگان خودداری کنند. به گزارش این سازمان، افغانستان وارد سومین سال خشکسالی مداوم و دومین سال بحران اقتصادی شده است که با فروپاشی دولت در این کشور رخ داد. بر اساس آمار سازمان ملل متحد، دو سوم جمعیت افغانستان در سال ۲۰۲۳ به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت، که حاکی از افزایش افراد نیازمند به کمکها نسبت به سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ است.
بنا بر پیشبینی سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۲۳، حدود ۲۸.۳ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمکهای بشردوستانه خواهند بود. این رقم در سال ۲۰۲۱، حدود ۱۸.۴ میلیون نفر و در سال جاری میلادی، حدود ۲۴.۴ میلیون نفر گزارش شده بود.
برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد (UNDP)، در گزارشی اعلام کرد اقتصاد افغانستان از اوت ۲۰۲۱ که طالبان به قدرت بازگشتند، حدود ۵ میلیارد دلار خسارت دیده است.