نیروی هوایی ایالات متحده به عنوان بخشی از یک تاکتیک نظامی برای جابجایی دائمی هواپیماهای خود در پایگاههای هوایی مختلف، روز دوشنبه شش فروند جنگنده را در پایگاه نیروی هوایی اسرائیل به نام نواتیم در جنوب اسرائیل مستقر کرد.
بر اساس گزارش نیروی هوایی ارتش آمریکا، در طول استقرار در پایگاه هوایی نواتیم، شش فروند اف-۱۵ تمرینات مشترکی را با ناوگان جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ اسرائیل و یک اسکادران از هواپیماهای جمع آوری اطلاعات Gulfstream G550 انجام خواهند داد.
نیروی هوایی ایالات متحده گفت: «این رزمایش که قرار است این هفته برگزار شود، حملاتی را در عمق خاک دشمن شبیهسازی میکند.»
جایهجایی جنگندهها توسط فرماندهی مرکزی نیروی هوایی ایالات متحده (AFCENT) بخشی از دکترینی به نام «اشتغال رزمی چابک» است که بر اساس آن هواپیماها در مواضع عملیاتی در کشورهای متحد در سراسر جهان پراکنده میشوند، نه در پایگاههای سنتی اصلی خارج از کشور ایالات متحده.
به گفته مقامات دفاعی آمریکا، این دکترین به دنبال این است که هم نیروهای دشمن را از فرصتهایی برای آسیب رساندن به نیروی هوایی ایالات متحده محروم کند و هم بتواند سریعتر به رویدادها واکنش نشان دهد.
هنوز مشخص نیست که جتهای آمریکایی چه مدت در نواتیم مستقر خواهند شد.
در ماه نوامبر، نیروهای دفاعی اسرائیل و ارتش آمریکا یک سری تمرینات هوایی مشترک، شبیه سازی حملات علیه جمهوری اسلامی و گروههای وابسته به آن در منطقه برگزار کردند.
آویو کوهاوی، فرمانده ارتش اسرائیل در آن ماه گفت که فعالیتهای مشترک با ارتش آمریکا در خاورمیانه «به طور قابل توجهی گسترش خواهد یافت».
اسرائیل به ایالات متحده فشار میآورد تا برنامههای اضطراری نظامی را آماده کند تا از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کند.
اورشلیم با تلاشهای جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای احیای توافق هستهای بین تهران و قدرتهای جهانی که معافیتهای تحریمی را با محدودیتهای برنامه هستهای جمهوری اسلامی مبادله میکرد، مخالف است.
اما این موضوع اخیراً کمتر مطرح شده است، زیرا مذاکرات هستهای متوقف شده و ایالات متحده تمرکز خود را بر رسیدگی به اعتراضات جاری در ایران علیه رژیم گذاشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بایدن گفته است که آماده است در صورت لزوم از نیروی نظامی استفاده کند، اما همچنان ترجیح میدهد ابتدا مسیر دیپلماتیک را امتحان کند.
در میان عدم اطمینان فزاینده در مورد بازگشت ایران به برجام، در دو سال گذشته ارتش اسرائیل تلاشها را برای آمادهسازی یک تهدید نظامی معتبر علیه سایتهای هستهای جمهوری اسلامی افزایش داده است.
در حالی که تهران مدتهاست برنامه خود را صلحآمیز میخواند، کارشناسان منع اشاعه هشدار میدهند که تهران اورانیوم ۶۰ درصد غنی شده کافی برای بازفرآوری به سوخت حداقل یک بمب هستهای را دارد.
مقامات اسرائیلی همچنین نسبت به نیروهای نیابتی ایران در سراسر منطقه، از حزب الله لبنان گرفته تا حوثیها در یمن، و همچنین سایر گروههای مستقر در سوریه هشدار دادهاند.