حدود ۲۴ هزار نفر در چند ماه اخیر از افغانستان به آلمان منتقل شدند

آژانس توسعه آلمان و وزارت خارجه این کشور به تلاش‌های خود در انتقال افراد واجد شرایط از افغانستان به آلمان ادامه می‌دهد

آلمان در حکم یکی از اعضای ناتو، از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ در افغانستان حضور نظامی داشت- GETTY IMAGES VIA AFP

آژانس توسعه آلمان (GIZ) اعلام کرد که در چندماه گذشته، حدود ۲۴ هزار نفر را از افغانستان به آلمان منتقل کرده است. تورسن شافر گومبل، رئیس این آژانس، در مصاحبه با روزنامه «راینیشه پست» گفت که ۲۴ هزار نفری که از افغانستان به آلمان منتقل شدند، همه کارمندان نهادهای آلمانی یا همکاران نیروهای نظامی آلمان نبودند، بلکه فعالان حقوق بشر و خبرنگاران نیز در میان آنان حضور داشتند.

بیشتر این افراد کسانی‌اند که به دلیل شغل‌هایی که در گذشته داشتند، در معرض تهدید طالبان بودند. رئیس آژانس توسعه آلمان افزود که پرونده شماری دیگر از افراد که تقاضای ورود به آلمان دارند، تحت بررسی است و این موسسه به کار خود در این زمینه ادامه می‌دهد.

تورسن شافر گومبل در مورد محدودیت‌های اخیر وضع‌شده بر تحصیل و کار زنان در افغانستان، گفت که حقوق اساسی زنان از خطوط سرخ آژانس توسعه آلمان است و این نهاد از راه‌های مختلف می‌کوشد زنان افغانستان را حمایت کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس آژانس توسعه آلمان افزود که با شروع جنگ در اوکراین، فروپاشی دولت در افغانستان و افزایش بهای مواد غذایی و سوخت در سراسر جهان، شمار افراد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه افزایش یافته است و آژانس توسعهآلمان می‌کوشد در هماهنگی با سایر نهادهای بشردوستانه، به نیازمندان کمک کند.

با سلطه طالبان بر افغانستان، سفارت و نهادهای وابسته به دولت آلمان، از جمله آژانس توسعه آلمان، فعالیت خود را در افغانستان متوقف کردند. در ۱۷ ماه گذشته، آژانس توسعه آلمان در هماهنگی با وزارت خارجه این کشور، روند انتقال افغان‌های واجد شرایط را به آلمان رهبری کرده است. کارمندان این نهاد اکنون در کشورهای همسایه افغانستان حضور دارند و فعالیت‌های خود را از بیرون از افغانستان پیش می‌برند.

آلمان در حکم یکی از اعضای ناتو، از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ در افغانستان حضور نظامی داشت و در کنار آن، نهادهای انکشافی و مددرسان‌ وابسته به دولت آلمان نیز در بیشتر شهرهای افغانستان فعال بودند. با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، دولت آلمان نیز متعهد شد که افرادی را که با نهادهای وابسته به این کشور در افغانستان کار کرده‌اند و در معرض تهدید طالبان قرار دارند، به آلمان منتقل کند.

در ۱۷ ماه گذشته، آژانس توسعه آلمان و وزارت خارجه این کشور، در کنار کارمندان پیشین نهادهای وابسته به دولت آلمان، افرادی را که برای تضمین رعایت حقوق بشر، آزادی بیان و استقرار دولت مدرن در افغانستان فعالیت کرده‌اند، به آلمان منتقل کردند. در تازه‌ترین مورد، دولت آلمان روز چهارشنبه، ۱۱ ژانویه (۲۱ دی)، اعلام کرد که برای پنج هزار تن از زنان افغان که محدودیت‌های اخیر طالبان بر زندگی آنان تاثیر گذاشته است، در کشورهای بنگلا‌دش، قرقیزستان و پاکستان، زمینه آموزش فراهم می‌کند.

بیشتر از جهان