چند ساعت پس از آنکه اعلام شد بانک «سیلیکون ولی» نتوانسته است سرمایه موردنیازش را تامین کند، مقامهای فدرال ایالات متحده این بانک را تعطیل کردند.
تعطیلی یک بانک به بهانه ورشکستگی از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ در ایالات متحده بیسابقه است.
در آن سال، ۲۰۰۸، سقوط و ورشکستگی بانک «لمان برادرز»، یکی از نامدارترین بانکهای آمریکایی دوران، با اثر دومینووار جهان را به سوی یک بحران مالی بیسابقه برد. بحرانی که زندگی میلیونها نفر را دگرگون کرد.
اما مقامهای فدرال و بازرسان مالی میگویند حساب سپردهگذاران را بیمه سپرده فدرال آمریکا پرداخت میکند و جای نگرانی برای تعطیلی دیگر بانکها و بحران در تالارهای بورس نخواهد بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بانک سیلیکون ولی در زمره ۲۰ بانک بزرگ ایالات متحده برای پرداخت وامهای ریسکپذیر بود و همانگونه که از اسمش پیدا است اهمیت زیادی برای «شرکتهای سرمایهگذاری با ریسک بالا و شرکتهای نوآفرین (استارتآپها)» داشت، اما با افزایش نرخ بهره که وزارت دارایی ایالات متحده از سال گذشته برای مبارزه با تورم اجرایی کرد، این بانک با مشکلات زیادی روبرو شد.
بانک سیلیکون ولی ابتدا چهارشنبه گذشته اعلام کرد که اوراق قرضه به ارزش ۲۱ میلیارد دلار را با زیان ۱.۸ میلیارد دلاری فروخته است و میخواهد بخش مهمی از سهام این بانک به ارزش ۲.۲۵ میلیارد دلار را به فروش برساند.
به دنبال انتشار این خبر، مشتریان سیلیکون ولی تصمیم گرفتند سرمایههای خود را به سرعت از بانک خارج کنند.
این اتفاق در روزهای پایانی هفته گذشته کار را برای مدیران این بانک دشوارتر کرد و به سقوط کامل منجر شد.
«افدیآیسی»، شرکت بیمه سپرده فدرال، اعلام کرد که دفتر اصلی و تمام شعب بانک سیلیکون ولی در ۱۳ مارس بازگشایی خواهد شد و تمام سپردهگذاران که سرمایههایشان بیمه شده است حداکثر تا صبح دوشنبه به سپردههای بیمهشده خود دسترسی کامل خواهند داشت. با این حال، گزارشها حاکی از آن است که ۱۷۵ میلیارد دلار سپرده بانک، ۹۰ درصد از سپردههای موجود، بدون بیمهاند، حالا معلوم نیست شرکتها و استارتآپهایی که سرمایههای خود را در این بانک گذاشتهاند با چه آیندهای روبرو خواهند شد.
درپی گزارشهای ورشکستگی این بانک و با اینکه مقامهای آمریکایی اعلام کردند که بازار متلاطم نخواهد شد، اما براساس محاسبات خبرگزاری رویترز، بانکهای ایالات متحده در دو روز گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از ارزش خود را در بازار سهام از دست دادهاند. بانکهای اروپایی نیز حدود ۵۰ میلیارد دلار ضرر کردهاند.