حزب دموکرات آزاد آلمان به تازگی اعلام کرده است که در حال رایزنی با شرکای ائتلافی خود در بخش مهاجرت است که بتوانند محدودیتهایی بر سیاستهای پناهجویی از جمله اخراج شماری از پناهجویان افغان که برای این کشور تهدید شمرده میشود، وضع کند.
بیژن جیرسرایی، دبیر این حزب، تاکید کرد: «برای مثال، برای پناهجویان افغانی که جنایتکار و تهدیدی برای آلماناند، باید زمینه اخراجشان به افغانستان دوباره امکانپذیر شود.»
روزنامه اشپیگل چاپ آلمان روز جمعه ۲۶ خرداد (۱۶ ژوئن)، گزارش داد که مقامهای حکومت آلمان در تلاشاند با گروه طالبان به توافقی دست یابند که بر اساس آن، روند اخراج مجرمان و افراد خطرناک را به افغانستان از سر بگیرند.
پیش از این، دولت آلمان در ماه مارس امسال اعلام کرده بود که آنها طرح اخراج پناهجویان مجرم افغان را بررسی میکنند. روزنامه آلمانی «بیلد آم زونتاگ» گزارش داد که دولت آلمان میخواهد شماری از پناهجویان افغان را که تهدید بالقوه علیه امنیت عمومی این کشور محسوب میشوند، اخراج کند. این رسانه همچنین به نقل از محافل امنیتی نوشت که نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان، چگونگی اخراج مجرمان و پناهجویانی را که تهدیدی علیه امنیت عمومی این کشور پنداشته میشوند، در دست بررسی دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پس از تسلط طالبان در تابستان ۲۰۲۱، آلمان اخراج پناهجویان افغان را بهدلیل وضعیت بد امنیتی افغانستان، متوقف کرد و روند پذیرش مهاجران این کشور بهویژه شهروندان افغان را که برای آلمان در افغانستان کار کرده بودند، شدت بخشید.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، هفته گذشته اعلام کرد که هنوز ۱۰ هزار افغان واجدالشرایط انتقال به آلمان، در افغانستان باقی ماندهاند و سیاستهای سختگیرانه طالبان، از جمله منع صدور گذرنامه برای خروج «نخبگان» از کشور، سبب کندی روند انتقال آنان شده است.
او تصریح کرد: «ما تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر را از [زیر فشار] حاکمیت طالبان به محل امن انتقال دادهایم که اکثرا آنان کارکنان محلی [نیروهای آلمانی در دوران حکومت پیشین افغانستان] بودهاند، اما روزنامهنگاران، مدافعان حقوق بشر، زنان و دختران نیز [در افغانستان] در معرض آزار و اذیت قرار دارند.»
پیش از این، شبکه رادیو-تلویزیونی شمال آلمان (NDR) با انتشار گزارشی بر اساس آمار وزارت خارجه این کشور، اعلام کرد بیش از ۱۴ هزار نفر از افغانهای واجدالشرایط برای انتقال به آلمان، هنوز به این کشور انتقال داده نشدهاند، و هزار و ۵۰۰ تن از این افراد نیز در کشورهای ایران و پاکستان به سر میبرند.
در این گزارش آمده است که بررسی درخواست مهاجرت چند هزار تن دیگر از فعالان حقوق بشر، خبرنگاران، سیاستمداران و دیگر افراد در معرض خطر در «برنامه پذیرش آلمان فدرال برای افغانستان»، متوقف شده است.
برنامه پذیرش آلمان برای افغانها، حدود دو ماه قبل، بهدلیل «نگرانیهای امنیتی» به حالت تعلیق درآمد. وزارت خارجه آلمان اعلام کرد «شواهدی در مورد سوءاستفادههای احتمالی در برنامه جاری پذیرش از افغانستان» وجود داشت. آلمان بهتازگی نیز گفت این برنامه با تدابیر بیشتر امنیتی، در ماه ژوئن از سر گرفته شده است.
برنامه پذیرش آلمان برای افغانها در اکتبر سال ۲۰۲۲ راهاندازی شد تا برای افغانهایی که به صورت خاص در افغانستان تحت حاکمیت طالبان در معرض خطر قرار دارند، زمینه پذیرش بشردوستانهشان در آلمان فراهم شود.