جبهه مقاومت ملی: طالبان و پاکستان تلاش می‌کنند جغرافیای حوزه تمدنی ما را تغییر دهند

جبهه مقاومت ملی استقرار شبه‌نظامیان پاکستانی را در شمال کشور، «اشغال افغانستان» نامید

احمد مسعود در حال سخنرانی در میان هواداران جبهه مقاومت ملی در شهر وین، پایتخت اتریش-ایندیپندنت فارسی

جبهه مقاومت ملی افغانستان به رهبری احمد مسعود، روز پنجشنبه یکم تیر، طی بیانیه‌ای بار دیگر به طرح استقرار شبه‌نظامیان و مهاجران پاکستانی در شمال افغانستان واکنش نشان داد و این طرح را گامی برای «اشغال افغانستان» و ماموریت خطرناک تروریست‌های منطقه در استان‌های شمال شرق و شمال غرب افغانستان عنوان کرد.

جبهه مقاومت ملی با هشدار درباره پیامدهای استقرار شبه‌‎نظامیان پاکستانی در شمال افغانستان، گفت: «این اقدام آخرین ضربه را به همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام و يكپارچگى كشور وارد می‌کند.»

به باور این جبهه، اقدام طالبان در زمینه جابجایی شبه‌نظامیان و مهاجران پاکستانی در شمال و شمال شرق افغانستان، «زنگ خطر را برای کشورهای همسایه و منطقه به صدا درآورده است و پروژه بی‌ثبات‌سازی آسیای میانه، روسیه، ایران و چین را دنبال می‌کند.»

این جبهه افزود که این طرح طالبان که در هماهنگی و توافق با سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی اس آی) اجرا می‌شود، هدفش بی‌ثبات‌سازی منطقه و برهم زدن نظم سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در کشورهای آسیای مرکزی است.

جبهه مقاومت ملی با تاکید بر ادامه مقاومت مسلحانه در برابر طالبان، افزود: «ما به‌منظور جلوگیری از جابجایی تروریست‌ها و پایان اشغال، راهی به‌غیراز تداوم مبارزه و مقاومت در برابر تروریست‌های داخلی و منطقه‌ای نداریم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جبهه مقاومت ملی افغانستان که در آستانه فروپاشی دولت پیشین‌، در پنجشیر شکل گرفت، در دو سال گذشته به‌صورت پیوسته با طالبان مبارزه کرده است. احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، تاکنون بارها بر حل بحران افغانستان از طریق مذاکره و گفت‌وگو تاکید کرده و تصریح کرده است که طالبان اعتقادی به مذاکره ندارند.

این جبهه در دو هفته اخیر چندین بار به طرح اسکان اعضای تحریک طالبان پاکستان و مهاجران وزیرستانی در شمال افغانستان واکنش نشان داده و مخالفتش را با این طرح اعلام کرده است. همچنین شماری دیگر از سازمان‌های سیاسی و نظامی ازجمله جبهه آزادی افغانستان و شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان، به این طرح واکنش نشان داده‌اند و آن را توطئه مشترک طالبان و پاکستان برای تغییر بافت جمعیتی شمال افغانستان دانسته‌اند.

در اعلامیه جبهه مقاومت ملی نیز در‌این‌باره آمده است: «طالبان می‌دانند که در میان مردم جایی ندارند، فلذا با اشغال مناطق و جابجایی متحدان خویش چون جنبش اسلامی ترکستان شرقی، حرکت اسلامی ازبکستان، جماعت اسلامی انصارالله، داعش اصلی و داعش خراسان، تحریک طالبان پاکستان، جیش محمد و چندین گروهک دیگر به رهبری شبکه القاعده و آی اس آی در قالب یک پیمان ننگين با دولت پاکستان، حلقات معلوم‌الحال پاکستانی و برخی کشورهای دیگر تلاش می‌کنند تا جغرافیای شمال شرق، شمال و غرب افغانستان را به وزيرستان تبدیل کنند و جغرافیای سیاسی حوزه تمدنی ما را تغییر دهند.»

رانا ثناءالله، وزیر کشور پاکستان و ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، اوایل ژوئن خبر دادند که دولت پاکستان و گروه طالبان روی طرح انتقال «مهاجران وزیرستانی» از مرزهای پاکستان به شمال افغانستان و چند نقطه دیگر توافق کرده‌اند. سخنگوی طالبان این اقدام را «تصمیمی براساس منافع پاکستان و افغانستان» دانست و گفت هدف از این طرح به‌منظور دور کردن این افراد از مرز پاکستان است، زیرا برای دولت پاکستان خطر محسوب می‌‎شوند. دولت پاکستان معتقد است که هزاران عضو تحریک طالبان پاکستان، با پناه گرفتن در شهرهای شرق افغانستان که در امتداد مرز پاکستان قرار دارند، برای راه‌اندازی حمله‌های مرگبار در داخل پاکستان برنامه‌ریزی می‌کنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش‌هایی که در ژوئن ۲۰۲۲ و دو هفته پیش منتشر کرد، حضور اعضای تحریک طالبان پاکستان را در افغانستان تایید کرد.

بیشتر از جهان