بایدن در مراسم استقبال از مودی؛ مشارکت با هند پویاتر از همیشه است

به‌رغم خوش‌بینی‌های بایدن، هند و آمریکا بر سر بحران جنگ در اوکراین، رویکردهای کاملا متفاوتی دارند

نارندرا مودی همراه با جو بایدن و  همسرش در کاخ سفید، یکم تیر ۱۴۰۲ ـ REUTERS /Jonathan Ernst

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، عصر روز پنجشنبه در کاخ سفید میزبان نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند بود. مسائل اقتصادی دوجانبه، بحران‌های بین‌المللی و نگرانی‌های مشترک درباره چین، از موضوع‌های محوری گفت‌وگوهای بایدن و مودی است.

بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست‌وزیر هند گفت مشارکت کنونی با دهلی، «قوی‌تر، نزدیک‌تر و پویاتر از هر زمان دیگری در تاریخ است» و روابط اقتصادی در حال «رونق» است.

به گفته رئیس‌جمهوری آمریکا، حجم مبادلات تجاری میان دو کشور در یک دهه گذشته بیش از دو برابر شده است.

روابط هند با چین، از سه سال پیش بر سر اختلاف مرزی در هیمالیا که به کشته شدن ۲۰ سرباز هندی و دست‌کم چهار چینی انجامید، آسیب‌ دیده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین در مراسم رسمی و خوشامدگویی به نخست‌وزیر هند گفت: «مدت‌ها است که باور دارد روابط میان ایالات متحده و هند، یکی از روابط تعیین‌کننده قرن بیست‌و‌یکم خواهد بود.»

به‌رغم خوش‌بینی‌های بایدن، واقعیت این است که هند و ایالات متحده رویکردهای کاملا متفاوتی درباره تداوم بحران در اوکراین دارند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هند از معدود کشورهای بزرگ جهان بود که به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت حمله نظامی روسیه به اوکراین، در فوریه سال ۲۰۲۲، رای مثبت نداد.

روزنامه وال‌استریت ‌‌‌ژورنال، شامگاه پنجشنبه ۲۲ ژوئن (اول تیرماه ۱۴۰۲)‌، در گزارشی نوشت به نظر می‌رسد نگرانی‌های مشترک درباره سیاست‌های پکن نسبت به نگرانی‌‌ درباره عقب‌نشینی‌های دولت هند از ارزش‌های دموکراسی، در اولویت بالاتری قرار گرفته است.

به نوشته وال‌استریت ‌‌‌ژورنال، نخست‌وزیر کنونی هند بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴، به‌دلیل شورش‌هایی که علیه جمعیت مسلمان هند در ایالت گجرات در زمان مدیریت او رخ داد، از ورود به ایالات متحده منع شده بود.

در همین حال، نخست‌وزیر هند سعی کرد اتهام‌هایی که علیه دولت او مطرح شده است را رد کند و گفت اقدام‌های دولت او مبتنی بر اصول دموکراسی است و هیچ تبعیضی وجود ندارد.

با این‌همه، دولت مودی در طیف گسترده‌ای از موضوعات مانند انرژی، فناوری‌های پیشرفته و تغییرات آب‌و‌هوایی، با ایالات متحده همکاری می‌کند.

روزنامه وال‌استریت ژورنال در بخش دیگری از گزارشی که شامگاه پنجشنبه، هم‌زمان با برگزاری مراسم استقبال در کاخ سفید، منتشر شد نوشت: «هرچند نیمی از آمریکایی‌ها درمجموع دیدگاه مثبتی به هند و سیاست‌های دهلی دارند، اما از هر ۱۰ آمریکایی تقریبا یک نفر هیچ‌چیز درباره نخست‌وزیر کنونی هند و رویکردهای او نمی‌‌داند.»

بیشتر از جهان