شماری از آرایشگران زن به ایندیپندنت فارسی گفتند که اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان، از آنها خواسته است که تا یک ماه دیگر به فعالیت خود در این زمینه پایان دهند و مجوز کارشان لغو میشود.
این آرایشگران از طالبان میخواهند که در این تصمیم تجدیدنظر کنند، چون این اقدام باعث افزایش بیکاری در میان زنان میشود.
یکی از مسئولان صنف آرایشگران زن استان هرات در غرب افغانستان، به ایندیپندنت فارسی گفت که اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان، هیچ توضیح و دلیلی برای ممنوعیت فعالیت کار آرایشگران زن ارائه نکرده است.
او تاکید دارد که فقط در استان هرات، حدود ۲۵۰۰ زن به حرفه آرایشگری اشتغال دارند و ممنوعیت کار آنان، باعث خواهد شد که همه این زنان شغل و ممر درآمد خود را از دست بدهند.
او گفت که بیشتر زنان آرایشگر، تنها نانآوران خانوادهها خودند و طالبان نباید حق کار را از آنان بگیرند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او افزود: «خیلی جای تاسف است که طالبان تصمیم گرفتند آرایشگاههای زنانه را مسدود کنند و ما از این کار طالبان خیلی نگرانیم. هیچ معنی ندارد که آرایشگاههای مردانه باز باشد و آرایشگاههای زنان تعطیل شود.»
همزمان، فرمان مکتوبی منتسب به وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشود که بر ممنوعیت فعالیت زنان آرایشگر تاکید دارد.
در این فرمان آمده است که از پنجم مرداد سال جاری خورشیدی، آرایشگاههای زنانه اجازه فعالیت نخواهند داشت و جواز کار آنها لغو خواهد شد.
اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در این فرمان مکتوب به تمام آرایشگاههای زنانه در سراسر کشور یک ماه مهلت داده است تا به فعالیتهای خود پایان دهند.
در این متن از شهرداری کابل نیز خواسته شده است که آن را در تمام استانهای کشور تکثیر، و از اجرایی شدن آن اطمینان حاصل کنند.
این فرمان با امضای محمد فقیر محمدی، معاون مسلکی و سیاستهای وزارت امر به معروف طالبان صادر شده و یک نسخه آن نیز به اتحادیه آرایشگران فرستاده شده است.
طالبان در دوران نخست حکومت خود در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز تمام آرایشگاههای زنانه را تعطیل کرده بودند و زنان پنهانی به حرفه آرایشگری میپرداختند.
طالبان پس از سرنگونی حکومت پیشین افغانستان در اوت ۲۰۲۱، در نخستین اقدامهای خود، آموزشگاههای رانندگی زنان را در افغانستان تعطیل کردند و در پی آن، محدودیتهای بیشمار دیگری نیز بر آموزش و کار زنان اعمال کردهاند.
با گذشت بیش از ۲۲ ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان و افزایش فقر در میان شهروندان، بیشتر آرایشگاههای زنان از فعالیت بازماندهاند و شمار مشتریان این آرایشگاهها هم روز به روز کاهش یافته است.
طالبان نزد نهادهای مدافع حقوق زنان و حقوق بشر به حکومت «زنستیز» و باورمند به «آپارتاید جنسیتی» متهماند. این گروه فعالیت زنان را در نهادهای غیردولتی، بهشمول دفاتر سازمان ملل متحد، نیز منع کرده است. در حکومت طالبان، دختران فقط در سطح دبستان اجازه تحصیل دارند.