«حمله ارمنستان به نیروهای جمهوری آذربایجان»

مذاکرات صلح بین ارمنستان و ‌آذربایجان اخیرا در واشنگتن به بن‌بست خورده است

ایستگاه بازرسی آذربایجان در کریدورو ورودی لاچین- Tofik BABAYEV / AFP

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای ارمنستان به سربازان این کشور نزدیک مرز شلیک کرده‌اند و یکی از آن‌ها زخمی شده است. خبرگزاری رویترز ضمن گزارش این خبر گفت تایید مستقل ادعای باکو ممکن نیست.

به گفته باکو، این درگیری در منطقه لاچینِ جمهوری آذربایجان صورت گرفته است. جاده‌ای که ارمنستان را به جمهوری خودخوانده «آرتساخ» یا قره‌باغ در خاک منطقه خودمختار ناگورنو-قره‌باغِ جمهوری ‌آذربایجان وصل می‌کند، از لاچین می‌گذرد. این درگیری در حالی صورت می‌گیرد که آذربایجان موقتا این جاده را مسدود کرده است و صلیب سرخِ ارمنستان را به استفاده از آن برای قاچاق متهم کرده است. به گزارش تلویزیون الجزیره، اداره مرزبانی آذربایجان روز سه‌شنبه گفت: «گذر از ایست مرزی لاچین موقتا تعلیق شده است.» این اداره افزود که مشغول تحقیق درباره استفاده احتمالی صلیب سرخ از خودروهای پزشکی برای «قاچاق» است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در بیانیه‌ای اعلام کرد که از «نگرانی‌های مطرح‌شده درباره حمل و نقل کالاهای غیرمجاز در کریدور لاچین، با خبر است و از هیچ‌گونه فعالیت اینچنینی پشتیبانی نمی‌کند.» این کمیته افزود: «هیچ ماده غیرمجازی در هیچ یک از خودروهای متعلق به صلیب سرخ پیدا نشده است. تمام بارهای موجود تحت کنترل گمرکی جمهوری ‌آذربایجان قرار دارند. اما متاسفانه چهار راننده استخدامی که می‌کوشیدند کالاهای تجاری را با وسایل نقلیه خود جابه‌جا کنند، به‌طور موقت از نماد صلیب سرخ استفاده می‌کردند. این افراد جزو خدمه صلیب سرخ نبودند و قراردادهایشان بلافاصله از طرف صلیب سرخ فسخ شد.»

دیوید بایان، مشاور رئیس‌‌جمهوری آرتساخ، در واکنش به بستن مرزها گفت این اقدام باکو نتیجه قاطعیت نداشتن سیاست‌های جامعه بین‌المللی است. بابایان در گفت‌وگو با یک شبکه ارمنستانی گفت: «ممنوعیت ورود صلیب سرخ تنها بهانه است. سیاستشان این است و بعدا هم دفتر گمرکی برپا می‌کنند.»

در عین حال، مذاکرات صلح بین ارمنستان و ‌آذربایجان نیز اخیرا در واشنگتن به بن‌بست خورده‌اند. طبق تحلیلی که بنیاد جیمزتاون روز دوشنبه منتشر کرد، اختلاف‌های مرزی، خواست ارمنستان برای اعطای ضمانت بین‌المللی به ارمنی‌های مقیم آرتساخ (قره‌باغ) و ترکیب کشورهای ضامن توافق صلح جزو اختلاف‌های اصلی دو طرف بوده است.