نزدیک به هشت ماه پس از اعدام محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی، کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان جزئیات جدیدی از آنچه بر آنان و دیگر متهمان پرونده کشته شدن روحالله عجمیان گذشته است، افشا کرد.
بر اساس این گزارش، مسئولان زندان چند ساعت قبل از اعدام محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی به آنها گفته بودند که «عفو» شدهاید.
در این گزارش به نقل از یک منبع نزدیک به متهمان، آمده است: «بچهها پس از دستگیری در حد مرگ شکنجه شدند و شکنجهها بهطور مستمر از لحظه بازداشت، در ماشین، هنگام بازجویی و در بازداشتگاه ادامه داشت.»
به گفته این منبع مطلع، «شکنجه به اشکال مختلف وجود داشت و مشت و لگد و استفاده از شوکر و ضربههای متعدد برای مدت طولانی از سادهترین روشهایی بود که علیه متهمان پرونده استفاده میشد.»
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان در این گزارش به نقل از منبع خبری خود، نوشت در یکی از اشکال شکنجه «دستوپای متهمان را از عقب به هم میبستند و آنها را از سقف آویزان میکردند و همراه با فحاشیهای رکیک شروع میکردند به کتک زدن».
به گفته این منبع مطلع، «یکی از متهمان را پس از شکنجه به اتاقی چند نفره منتقل کردند، چون میدانستند با وضعیتی که دارد نمیتواند در انفرادی از پس خودش بربیاید. پس از انتقالش به آن اتاق، یکی از زندانیان از دیدن وضعیت او از حال رفت، تمام سر و صورتش خونی بود و بدنش درپی ضربههای شوکر، آنقدر متورم بود که نمیتوانستند لباسهایش را دربیاورند. تمام بدنش دچار ترکیدگیهای شدید شده بود».
این منبع به نقل از سایر متهمان پرونده گفت: «محمدمهدی کرمی و سید محمدحسینی بیش از دیگران شکنجه شدند. بهطوریکه اگر شکنجه سایرین ۲۰ دقیقه بود در مورد سید محمد حسینی به ۵۰ دقیقه میرسید، چون حتی در وضعیت شکنجه هم داد و فریاد نمیکرده است.»
در گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان آمده است که این وضعیت تا ۳۰ روز ادامه داشت و در این میان چندین بار نیز آنها را «اعدام مصنوعی» کردند. روزی هم که خبر تایید حکم اعدام محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی اعلام شد، محمدمهدی قصد داشت اعتصاب غذا کند، بقیه هم تصمیم گرفتند که همراهیاش کنند، اما افسر نگهبان سعی میکرد آنها را منصرف کند و میگفت: «اجازه بدهید خودمان پیگیری کنیم. اعتصاب غذا بکنید، اتهام اخلال در نظم زندان هم به پروندهتان اضافه میشود و عواقب بدی دارد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
منبع مطلع کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان درباره آنچه بر محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی یک روز قبل از اعدام گذشت، نیز گفت: «صبح روز ۱۶ دیماه رئیس زندان به همراه یک نفر دیگر میروند توی بند تا مثلا از مشکلات زندانیان بپرسند و نشان میدهند که میخواهند مشکلات را برطرف کنند. وقتی میخواستند بروند، عباسی (رئیس زندان) رو به محمدمهدی و سید محمد میگوید بیاید برویم توی دفترم حرف بزنیم. چند نفر دیگر هم همراهشان میروند و همهچیز به نظر عادی میآمد، اما ظاهرا وسط راه محمدمهدی و سید را جدا میکنند و میبرند توی انفرادیهایی که مخصوص زندانیان اعدامی است. رضا شاکر و علی معظمی گودرزی هم که با آن جمع بودهاند به قرنطینه فرستاده میشوند. بدین ترتیب هیچکدام از آنها به بند برنمیگردند تا بتوانند به بقیه خبر را برسانند.»
به گفته این منبع، «تا ساعت حدود ۹ شب هیچ خبری از بچهها نبود، همان زمان بقیه متوجه میشوند که تلویزیون هم قطع شده است و تلفنها هم کار نمیکنند. بعد دوباره نام چند نفر را از بلندگو میخوانند و آنها را هم به انفرادی میبرند. زندانیانی که آن شب در آن سلولهای انفرادی بودهاند روایت میکنند که حوالی سحر، صدای صلوات توی راهروها شنیده میشد و رفت و آمد زیادی در جریان بود.»
در ادامه این گزارش به نقل از برخی زندانیان، آمده است که آن شب صداهایی را شنیدهاند که به محکومان میگفتند عفو خوردید، بخشیده شدید. برخی روایت کردهاند که محمد مهدی کرمی و سید محمد حسینی را «از درز در» دیدهاند، ظاهرا سید محمد حسینی از خوشحالی سجده شکر کرده بود و بقیه فکر کرده بودند که اعدام منتفی شده است، اما صبح روز بعد که کارکنان اداری میآیند و آنها را دوباره به بند میبرند، متوجه میشوند که حکم اعدام محمدمهدی و سید محمد اجرا شده است.
به گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان، در ماههای گذشته اخبار و گزارشهای مختلفی در مورد شکنجه متهمان این پرونده بهخصوص حمید قرهحسنلو و اخذ اعترافات اجباری از آنان در رسانههای اجتماعی منتشر شده بود، با این حال جزئیات زیادی از بازجوییها گذشته و همچنین شب اعدام محمدمهدی کرمی و سیدمحمد حسینی به بیرون از زندان درز نکرده بود.
سید محمد حسینی و محمدمهدی کرمی، سحرگاه ۱۷ دیماه ۱۴۰۱، اعدام شدند و احکام دیگر متهمان این پرونده نیز بهتازگی در دیوانعالی کشور تایید شد.
متهمان این پرونده با اتهام دست داشتن در قتل یک بسیجی به نام روحالله عجمیان در مراسم چهلم حدیث نجفی، از کشتهشدگان خیزش سراسری، بازداشت و با حکم دادگاه انقلاب کرج محکوم شدند.
براساس آرای قطعی صادره در دیوانعالی کشور، حمید قرهحسنلو به ۱۵ سال حبس و تبعید محکوم شده است. همچنین رضا آریا، حسین محمدی و مهدی محمدی هر کدام به ۱۰ سال حبس و تبعید محکوم شدهاند. در همین پرونده، محمد امین اخلاقی ساوجبلاغی، امین مهدی شکراللهی و فرزانه قرهحسنلو نیز هر کدام به پنج سال حبس و تبعید محکوم شدهاند. حکم علی معظمی گودرزی هم سه سال حبس و تبعید است.