رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت جمهوری اسلامی روز سهشنبه ۱۴ شهریور (۵ سپتامبر) در مورد شیوع بیماری وبا در کشور هشدار داد.
به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیمارهای واگیر، در یک برنامه رادیویی گفت: «همه ساله در ماه شهریور و اوایل پاییز منتظریم در نقاطی که از قبل سابقه داشته با بیماری وبا مواجه شویم که دلایل مختلفی دارد.»
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر گفت که در سال گذشته حدود ۳۶۰ مورد ابتلا به وبا در کشور داشتیم. او افزود که سال گذشته این بیماری به اپیدمی تبدیل نشد و فقط در حد یکی دو استان به شکل اپیدمی بود که با کمک دانشگاههای علوم پزشکی، کنترل شد. او افزود که وضعیت این بیماری در سال جاری نسبت به سال گذشته، بسیار مناسب است.
عرشی «خصوصیت این باکتری» و همچنین افزایش مسافرتها در ماههای آخر تابستان و مشکلات دسترسی به آب در بعضی از مناطق کشور را از عوامل شیوع وبا برشمرد.
وبا که به گزارش خبرگزاری فرانسه از آن بهعنوان «قاتل فقرا» یاد میشود، یک عفونت حاد اسهالی است که یک باکتری به نام ویبریو کلرا باعث عفونت آن میشود و معمولا از طریق آب آلوده منتشر میشود و میتواند در عرض چند ساعت، جان بیمار را بگیرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
عرشی همچنین برای پیشگیری از ابتلا به وبا از شهروندان خواست که در کل ماههای تابستان و خصوصا زمانی که مسافرتها زیاد شده است، از خوردن مواد غذایی خام در خارج از منزل و بهویژه مواد غذایی خام شستهنشده مثل سالاد خودداری کنند و مواد غذایی دیگری را که با خاک یا آلودگیهای بیشتر در تماساند، قبل از استفاده شستشو دهند یا در صورت امکان ضدعفونی کنند.
به گزارش «پل ایدهآل پارس»، در ایران از سال ۷۹ تا ۸۴ سالانه نزدیک به ۱۰۰ مورد بیماری وبا گزارش شده است. در اپیدمی سال ۱۳۷۷ حدود ۱۱ هزار مورد وبا در ایران گزارش شد که باعث مرگ و میر افراد زیادی شد.
عرشی درباره عارضههای ناشی از ابتلا به وبا گفت که هر اسهال حاد آبکی مخصوصا اسهالهای آبکی که باعث شود ضعف شدید ایجاد شود آب بدن از دست برود و نیاز به تزریق سرم داشته باشد طبیعتا مشکوک به وبا است. او افزود که هر ساله هزاران نمونه از مواد مشکوک را میگیریم و اگر مشخص شود که وبا است به سرعت نیروهای بهداشتی مداخله میکنند و با یک قرنطینه نسبی از تبدیل بیماری به اپیدمی جلوگیری میکنیم.
این مقام وزارت بهداشت به شهروندان توصیه کرده است که اگر اسهال بیشتر از یکی دو روز طول کشید یا شدید بود، بیمار حتما به پزشک مراجعه کند و از مصرف خودسرانه دارو بهخصوص آنتیبیوتیک خودداری کند.
وبا بیماریی است که با شرایط بد بهداشتی ارتباط مستقیم دارد و افرادی که در مناطق فقیر با بهداشت عمومی پایین زندگی میکنند، بیشتر در معرض این بیماریاند. به عبارت دیگر، در شرایطی که ایران با مشکل آب آشامیدنی در بسیاری از مناطق روبرو است، دولت برنامهای برای فقرزدایی ندارد و تورم و فقر در ایران شدت گرفته است، خطر وبا برای مردم طبقات پایین جامعه به امر جدیتری بدل شده است.