نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان با موضوع مهار جمهوری اسلامی؛ «سیاست بایدن شکست خورده است»

چهار تحلیلگر و فعال سیاسی ارزیابی خود را از سیاست‌های اشتباه دولت بایدن در قبال جمهوری‌ اسلامی ارائه کردند

نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، پنجشنبه ۱۴ سپتامبر-برگرفته از یوتیوب کمیته روابط خارجی

در نشست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده با موضوع مهار تهدیدهای فزاینده ایران، چهار تحلیلگر ارزیابی خود را از سیاست‌های اشتباه دولت بایدن در قبال جمهوری‌ اسلامی ارائه کردند. 

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره ایالات‌ متحده، روز پنجشنبه، ساعت ۱۰ صبح به وقت شرق آمریکا، نشستی برای بررسی نقش مخرب و تهدید‌های بالقوه و بالفعل جمهوری‌ اسلامی برگزار کرد. این نشست چهار مهمان مطلع از مسائل ایران داشت؛ نورمن رول، کارمند عالی‌رتبه پیشین دستگاه‌های امنیتی ایالات‌ متحده، بهنام بن‌طالب‌لو، تحلیلگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی و سوزان ملونی، کارشناس موسسه بروکلین. 

نورمن رول اولین سخنران این نشست بود. به گفته این عضو پیشین دستگاه‌های امنیتی ایالات‌ متحده، «‌حمله روسیه به اوکراین و قطب‌بندی‌های شدید جهانی در دو سال گذشته، جمهوری‌ اسلامی را به یک قدرت بلامنازع تبدیل کرد.» رول همچنین خطاب به نمایندگان کنگره اعلام کرد:«‌روند گسترش برنامه هسته‌ای ایران به‌گونه‌ای است که تنها نشان‌ می‌دهد که هدف جمهوری‌ اسلامی ساخت سلاح هسته‌ای در آینده‌ای نزدیک است.» 

به گفته رول، «موفقیت‌های بی‌سابقه اقتصادی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین در سال‌های اخیر، مقامات جمهوری اسلامی را تحت شدیدترین انتقادهای داخلی و منطقه‌ای قرارداد، به نحوی که حکومت ایران مشروعیت ناچیزی را که در اولین دهه قرن بیست‌و‌یکم داشت، به‌طور کامل از دست‌ داد.» 

نورمن رول مهم‌ترین برنامه‌های جمهوری‌ اسلامی در ماه‌های پیش رو را «سرکوب مخالفان، افزایش و گسترش میزان غنی‌سازی اورانیوم و ساخت‌ موشک‌های دوربرد و نهایتا بازداشت و گروگان‌گیری شهروندان دو تابعیتی بیشتر عنوان‌ کرد.» 

به گفته رول، هرگونه توافق هسته‌ای با جمهوری‌ اسلامی به ضرر زندانی‌های دوتابعیتی در ایران خواهد بود. 

او همچنین در پایان سخنرانی، سه پیشنهاد برای نمایندگان کنگره برای مقابله با جمهوری‌ اسلامی ارائه کرد. 

به گفته این مقام امنیتی، کنگره می‌تواند با تشکیل کمیته تحقیقی، روابط گسترده و پیچیده بین چین و ایران را بررسی‌ کند. دوم اینکه کنگره باید از مقام‌های دولت بایدن بخواهد سالانه و به صورت دقیق درباره فعالیت‌های تروریستی جمهوری‌ اسلامی در منطقه و در جهان گزارش تهیه‌ کنند. به گفته رول، کنگره ایالات‌ متحده باید سالانه ارزیابی کند که تحریم‌ها تا چه میزان فعالیت‌های تروریستی جمهوری اسلامی در منطقه را مختل کرده‌ است. 

سومین پیشنهاد او، ممنوعیت سفر تمامی شهروندان آمریکایی و دو‌تابعیتی به ایران تا اطلاع ثانوی بود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دومین شاهد و سخنرانی که نمایندگان در کنگره ایالات‌ متحده از او سوال پرسیدند، بهنام بن‌طالب‌لو، کارشناس ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها بود. 

بن طالب‌لو به سیاست گروگان‌گیری جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «جمهوری‌ اسلامی با وجود دریافت شش میلیارد دلار از دولت جو بایدن، همچنان حکم اعدام زندانیان دو‌تابعیتی چون جمشید شارمهد را تایید می‌کند و روی فیلم دستگیری شارمهد مانور می‌دهد تا بقیه مخالفانش را بترساند و وحشت‌زده کند.»

 بن‌ طالب‌لو در این جلسه تاکید کرد که جمهوری اسلامی کارشناسان نهادهای تحقیقاتی در خاک ایالات‌ متحده از‌جمله خود او را بارها تهدید به مرگ کرده است. 

به گفته این تحلیلگر سیاسی، «جمهوری‌ اسلامی به بزرگ‌ترین دارنده موشک‌های بالیستیک در خاورمیانه تبدیل شده‌ است.» 

او گفت: «تسامح ایالات‌ متحده در یک دهه اخیر میدان را کاملا برای مقامات جمهوری‌ اسلامی خالی گذاشته‌ است تا آن‌چنان که می‌خواهند نیروی نظامی خود را تقویت‌ کنند. به‌عنوان مثال، در سپتامبر گذشته یک موشک بالیستیک ایرانی در شمال عراق جان یک شهروند آمریکایی را گرفت، اما ارتش ایالات متحده هیچ واکنشی به این حمله نشان‌ نداد.» 

طالب‌لو هم در پایان سخنانش چهار پیشنهاد به مقامات کنگره ارائه کرد. اول اینکه کنگره ایالات‌ متحده نباید به هیچ‌یک از دولت‌ها اجازه بدهد به جمهوری‌ اسلامی کمک مالی ارسال کنند.

 دوم این‌که شهروندان آمریکایی حق دارند دقیقا بدانند چرا و چگونه جمهوری‌ اسلامی تهدیدی جدی برای‌ آن‌ها است. 

به گفته این تحلیلگر، کنگره باید روی مطالعات این‌چنینی برای آگاه کردن شهروندان کار کند. 

سوم اینکه ایالات‌ متحده باید در تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری‌ اسلامی نقش پررنگ‌تری داشته باشد. این کشور باید همگام با متحدان اروپایی در صدور و تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری‌ اسلامی شرکت‌ داشته باشد. در نهایت اینکه کنگره باید مقدمات کمک و حمایت از ایرانیان مخالف ساکن داخل و خارج از ایران را فراهم‌ کند.  

مسیح علی‌نژاد یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در این جلسه کنگره ایالات‌ متحده بود. او تاکید کرد که مخالفان حکومت جمهوری‌ اسلامی در یک‌‌سال گذشته نه به‌خاطر مخالفت با حجاب اجباری، بلکه فقط و فقط برای سرنگونی رژیم به خیابان آمدند. 

علی‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش جمهوری‌ اسلامی را با گروه اسلام‌گرای افراطی بوکوحرام و طالبان قیاس کرد و گفت: «جمهوری‌ اسلامی برای انتقام از جنبش مردمی، دانش‌آموزان را به‌صورت گروهی مسموم می‌کرد.»

علی‌نژاد اعلام‌ کرد که دولت بایدن با مذاکرات مخفیانه و پرداخت شش میلیارد دلار به جمهوری‌‌ اسلامی برای آزادسازی زندانیان دوتابعیتی، به حکومت ایران بهانه بیشتری برای دستگیری  و بازداشت شهروندان چند تابعیتی می‌دهد. او گفت شهروندان ایرانی تنها خواهان پایان دادن به رژیم آپارتاید جمهوری‌ اسلامی‌اند. 

آخرین مدعو این نشست کنگره ایالات‌ متحده، سوزان ملونی، محقق ارشد موسسه بروکلین بود. 

سوزان ملونی تاکید کرد که زمان آن رسیده است که ایالات متحده با حکومت ایران مقابله کند، چرا که جمهوری اسلامی نه‌تنها در منطقه خاورمیانه بحران‌زا است، بلکه در سراسر جهان از آرژانتین تا بلغارستان در حملات تروریستی دست‌ دارد. 

ملونی تاکید کرد که گزینه حمله نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران همچنان روی میز دولت ایالات‌ متحده قرار دارد. به گفته او، دولت بایدن هم در صورتی که احساس کند گزینه دیپلماتیک پاسخگوی مقابله با افزایش فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیست، بی‌تردید به حمله نظامی اقدام می‌کند. 

ملونی همچنین خاطرنشان‌ کرد که جمهوری‌ اسلامی در ضعیف‌ترین وضعیت خود قرار دارد و بزرگ‌ترین ضعف رژیم امروز این‌ است که دیگر از حمایت‌های مردمی برخوردار نیست.

در این جلسه تمامی مهمانان متفق‌القول اعلام کردند که «سیاست‌های نرم‌ و بی‌عملی جو بایدن در قبال جمهوری‌ اسلامی، توانایی سرکوب داخلی و منطقه‌ای جمهوری‌ اسلامی را افزایش داده است». 

بن‌ طالب‌لو گفت، مذاکرات مخفیانه ماه‌های اخیر با جمهوری‌ اسلامی، نه‌تنها گسترش فعالیت‌های هسته‌ای و غنی‌سازی اورانیوم را متوقف نکرده است، بلکه «چرخ سانتریفیوژهای جمهوری‌اسلامی سریع‌تر از همیشه کار می‌کنند.» 

در این جلسه تعدادی از نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه کنگره ایالات‌ متحده از چهار مهمان و تحلیلگر حاضر در این نشست سوال پرسیدند. 

مایک مک‌‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده که یکی از سازمان‌دهندگان این نشست بود، تاکید کرد که وضعیت جمهوری‌ اسلامی کاملا یادآور آخرین‌ روزهای اتحاد‌ جماهیر شوروی است. او گفت ایمان دارد که روزی رژیم جمهوری اسلامی سقوط می‌کند و مردم ایران آزاد می‌شوند. 

جو ویلسون، نماینده جمهوری‌خواه و عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره ایالات متحده آمریکا هم با یادآوری نقش مخرب جمهوری اسلامی در روابط منطقه‌ای و بین‌المللی و سرکوب گسترده شهروندان در داخل کشور، از رویکرد دولت بایدن در آزادسازی اموال بلوکه‌شده حکومت ایران انتقاد کرد.

بیشتر از جهان