خفاش‌ حامل راز غلبه بر کووید و سرطان است؟‌

آرمین شیبن، نویسنده اصلی این مقاله، گفت:«با تولید ژنوم‌های جدید خفاش و مقایسه آن با سایر پستانداران، به سازگاری‌های جدید شگفت‌انگیزی در ژن‌های ضدویروسی و ضدسرطانی می‌رسیم»

بیش از هزار و ۴۰۰ گونه خفاش در سراسر جهان وجود دارد - Canva

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که ممکن است کلید کشف راه‌های جدید برای مبارزه با سرطان نزد خفاش‌ها باشد.

مقاله‌ای که انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر کرده، به تکامل سریع خفاش‌ها برای قابلیت میزبانی و نیز بقا در برابر بیماری‌هایی مانند کووید-۱۹ و سرطان پرداخته است.

این جانور به سیستم ایمنی قوی‌اش مشهور است که به مبارزه آن با بسیاری از ویروس‌ها و بیماری‌ها کمک می‌کند.

گمان می‌رود که این پستانداران در پیدایش کووید-۱۹ نیز نقش داشته‌اند و به گفته دانشمندان، بررسی چنین ویژگی‌هایی به دلیل تاثیرهایی که ممکن است بر سلامت انسان داشته باشد، جالب است.

در این پژوهش آمده است که درک سازوکارهای سیستم ایمنی خفاش‌ که به این حیوان امکان می‌دهد با بیماری‌های ویروسی مبارزه کند، ممکن است راه درک نحوه پیشگیری از شیوع بیماری‌ها را از حیوان به انسان، هموار کند.

پژوهشگران برای انجام این مطالعه، ژنوم دو گونه خفاش – خفاش میوه جامائیکا و خفاش سبیل‌دار آمریکای مرکزی، را توالی‌یابی کردند.

این گروه، از فناوری پیشرفته نانوپوره آکسفورد (Oxford Nanopore Technologies) و نمونه‌های خفاش موجود در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در بلیز (Belize) استفاده کردند. آنان سپس ژنوم این خفاش‌ها را با سایر پستانداران مقایسه کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نتایج این مطالعه نشان داد که خفاش‌ها دارای گونه‌ای سازگاری ژنتیکی در پروتئین‌هایی‌اند که با بازسازی دی‌ان‌ای و جلوگیری از بروز سرطان مرتبط است.

در این مطالعه مشخص شد که شش پروتئین مرتبط با بازسازی دی‌ان‌ای و ۴۶ پروتئین مرتبط با سرطان، در خفاش سازگاری‌هایی دارد.

همچنین مشخص شد که تعداد ژن‌های تغییریافته مرتبط با سرطان در خفاش، دوبرابر سایر پستانداران است، که نشان‌دهنده شواهد بیشتری است مبنی بر اینکه خفاش‌ها از توانایی سرکوب سرطان برخوردارند.

آرمین شیبن، نویسنده اصلی این مقاله، گفت:«با تولید ژنوم‌های جدید خفاش و مقایسه آن با سایر پستانداران، به سازگاری‌های جدید شگفت‌انگیزی در ژن‌های ضدویروسی و ضدسرطانی می‌رسیم.»

«این پژوهش‌ها نخستین گام به سوی تبدیل پژوهش در مورد زیست‌شناسی ویژه خفاش‌ها به بینش‌هایی است که به درک و درمان پیری و بیماری‌هایی مانند سرطان در انسان ربط دارد.»

این نتایج راه‌های جدیدی برای درک و مطالعه ارتباط‌های بین سرطان و ایمنی می‌گشاید که ما را امیدوار می‌کند این دریافت‌ها از خفاش‌ها، احتمالا به درمان‌های جدیدی برای بیماری‌های انسانی بینجامد.

به گفته وزارت کشور ایالات متحده آمریکا، بیش از هزار و ۴۰۰ گونه خفاش در سراسر دنیا وجود دارد که بیشتر در بیابان‌های دور و مناطق قطبی یافت می‌شوند.

در ایالات متحده آمریکا و کانادا ۴۵ گونه خفاش وجود دارد.

© The Independent

بیشتر از بهداشت و درمان