جلسه سری پارلمان آلمان؛ اسناد مربوط به خروج از افغانستان به شکل مرموزی حذف شده‌اند

این اسناد پس از آن حذف شدند که پارلمان آلمان تحقیق در مورد روند تخلیه آن کشور از افغانستان را آغاز کرد

پارلمان آلمان به دلیل نبود اسناد کافی هنوز نتوانسته است در مورد پرونده خروج از افغانستان تحقیق کند‌ــ AFP

روزنامه آلمانی زایت‌ آنلاین (ZEIT ONLINE) افشا کرده که اسناد مربوط به خروج این کشور از افغانستان در سال ۲۰۲۱ در دوره آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، به شکلی مرموز از میان اسناد رسمی حکومتی حذف شده است. 

این رسانه روز چهارشنبه ۱۹ مهر (۱۱ اکتبر) در مطلبی، جزئیاتی از صورتجلسه سری صبح پنجشنبه ۲۱ سپتامبر پارلمان آلمان (بوندستاگ) را منتشر کرد که نشان می‌دهد اعضای بوندستاگ از این رویداد که هنوز مشخص نیست چه کسی در آن دست داشته است، به‌شدت عصبانی‌اند.

قرار بود ۱۰ نماینده مجلس آلمان که نماینده برخی کمیته‌های پارلمانی این کشورند، در جلسه‌ای خروج «آشفته» از افغانستان را بررسی کنند. این جلسه با موضوع «شکست دولت در آخرین ائتلاف به رهبری آنگلا مرکل»، بر برنامه تخلیه شهروندان افغانستان در معرض تهدید و کارکنان محلی آلمان در اوت ۲۰۲۱ تمرکز داشت. 

بر اساس قانون آلمان، کمیته‌های تحقیق پارلمان این کشور دارای اختیارات ویژه و گسترده‌ای‌اند و حتی می‌توانند پرونده‌های دولتی سری را هم ارزیابی کنند.

به نوشته روزنامه زایت‌آنلاین، در جریان تحقیق این کمیته در جلسه ۲۱ سپتامبر، یکی از اعضای این جلسه به این نکته پی برده که چیزی از میان پرونده‌ها ناپدید شده است. او تاکید کرد که همه اسناد مربوط به دوره آنگلا مرکل حذف شده‌اند. پس از افشاگری این نماینده، جلسه به یک مشاجره سیاسی تبدیل شد. 

اولاف شولتس، صدراعظم کنونی آلمان، در پاسخ به اعضای بوندستاگ گفت: «موارد درج‌شده‌ در تقویم شخصی هنگام ترک دفتر حذف خواهند شد. تقویم مرکل نیز پس از ۱۶ سال صدراعظمی از بین رفته است.»

با این حال نمایندگان دخیل در این تحقیق گفته‌اند اگرچه صدراعظم تلاش کرد همه‌چیز را عادی جلوه دهد، این پرونده حاوی مطالب سیاسی بسیار جنجال‌آفرینی بود، زیرا صورت‌جلسه‌ها نشان می‌دهد نه‌تنها تقویم شخصی مرکل ناپدید شده است، بلکه اطلاعات همه کارمندان خارج‌شده [از افغانستان] و همچنین انتصاب‌ها هلگه براون، صدراعظم سابق آلمان، نیز حذف شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

زایت‌آنلاین به نقل از صورتجلسه پارلمان آلمان نوشت: «این بدان معنا است که داده‌های حساس دولتی از بین رفته است. بر اساس شواهدی که قبلا در اواخر اوت ۲۰۲۲ در اختیار کمیته تحقیق قرار گرفته بود، این مسائل در مورد قضیه کابل باید فورا روشن شوند: چرا افراد بیشتری تخلیه نشدند؟ چقدر این موضوع را جدی گرفتند؟ بر اساس تقویم‌ صدراعظم، در زمان فروپاشی جمهوری افغانستان در آنجا چه کاری باید انجام می‌شد؟ در آن زمان چه کسانی در دفتر بودند و چه کسانی به حوزه انتخابیه رفته یا حتی در تعطیلات بودند؟»

فقدان اسنادی که به پرسش‌ها در مورد خروج از افغانستان پاسخ می‌دهد، باعث خشم اعضای بوندستاگ شده است. آن‌ها به صداراعظم دستور داده‌اند در این مورد یک گزارش ویژه‌ تهیه کند.

هنوز مشخص نیست چه کسی این اطلاعات را حذف کرده است؛ آیا کامپیوتر صدراعظم آلمان دستکاری شده آیا او به‌اشتباه این پرونده را پاک کرده است؟ زمان رخ دادن این اتفاق هم هنوز مشخص نیست. 

خروج پرآشوب کشورها از افغانستان هم‌زمان با تسلط طالبان بر این کشور در سال ۲۰۱۲ در مورد شفافیت این روند سوال‌هایی به میان آورده است. برنامه تخلیه نیروهای آلمان از افغانستان هم یکی از برنامه‌هایی است که همواره زیرسوال بوده است. با اینکه پارلمان آلمان چندین بار درباره پرونده خروج از افغانستان تحقیقاتی انجام داده، هنوز نتوانسته است برای این خروج پرهرج‌و‌مرج پاسخ قانع‌کننده‌ای پیدا کند. 

بیشتر از جهان