نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و آمریکا

وزیران خارجه اردن، مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، و قطر روز شنبه در امان با آنتونی بلینکن دیدار خواهند کرد

وزیران خارجه اردن، مصر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، و قطر روز شنبه در امان، پایتخت اردن، با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا دیدار خواهند کرد تا درباره جنگ اسرائیل و حماس گفت‌وگو کنند.

در  بیانیه‌ای که وزارت خارجه اردن روز جمعه سوم نوامبر صادر کرد آمده است یک نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در این مذاکرات شرکت می‌کند. وزارت خارجه اردن گفت که در این نشست بر «عواقب افزایش تنش و تهدید آن علیه سراسر منطقه» تمرکز خواهد شد. 

در بیانیه فوق همچنین نوشته شده است که وزیران کشورهای حاشیه خلیج فارس و مصر در دیدار با بلینکن بر موضع کشورهای عرب در برقراری آتش‌بس فوری و تحویل کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه و پایان دادن به افزایش تهدید علیه امنیت منطقه تاکید خواهند کرد.

هواپیمای بلینکن شامگاه جمعه در امان فرود آمد.

او از اسرائیل خواست عملیات نظامی در نوار غزه را فوری متوقف کند و تاکید کرد که وضع کنونی باعث سوق دادن فلسطینی‌ها به سوی افراطگرایی بیشتر می‌شود و به این ترتیب چشم‌انداز ازسرگیری مذاکرات را برای پایان دادن به درگیری تیره و تار می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بلینکن گفت اگر فلسطینی‌ها شاهد بی‌توجهی دیگران به فاجعه انسانی و وضع خودشان باشند، زمینه‌ای برای تحقق صلح وجود نخواهد داشت. 

حماس درخواست برای آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان و آتش‌بس موقت را رد کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز گفته است که عملیات ارتش کشورش «با تمام قوا» پیش خواهد رفت. 

حمله یک‌جانبه نیروهای گروه تندرو حماس در ۷ اکتبر به اسرائیل بیش از ۱۴۰۰ شهروند آن کشور را به کشتن داد. حماس گروهی شبه‌نظامی و مورد حمایت جمهوری اسلامی است و کنترل نوار غزه را در اختیار دارد. پس از آن حمله، نیروهای اسرائیلی در حمله‌هایی تلافی‌جویانه‌ که حدود چهار هفته است ادامه دارد، مواضع حماس را در نوار غزه هدف قرار داده‌اند. اسرائیل می‌گوید این عملیات برای دفاع از خود است و برای اطمینان از آنکه این اتفاق هرگز دیگر تکرار نشود، گام‌های لازم را برمی‌دارد.

سفر بلینکن به خاورمیانه در بحبوحه تشدید نگرانی‌های آمریکا از گسترش درگیری در سراسر منطقه صورت گرفت. هم‌زمان حسن نصرالله، رهبر گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان، دیگر گروه مسلح مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران، با دادن وعده حمله‌های بیشتر در امتداد مرز لبنان، نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ را بیشتر کرد. 

بلینکن در تل‌آویو همچنین بر لزوم برنامه‌ریزی برای آینده غزه در صورت نابودی حماس تاکید کرد و گفت: «نمی‌توان و نباید به وضع قبل از هفتم اکتبر بازگشت.» 

قبلا، در ماه اکتبر و در جریان سفر جو بایدن به اسرائیل، قرار بود نشستی چهارجانبه میان رهبران آمریکا، اردن، مصر، و تشکیلات خودگردان فلسطین در امان، پایتخت اردن، برگزار شود. این نشست به‌دلیل حمله به بیمارستان الاهلی غزه لغو شد. در آغاز، حماس گفت که اسرائیل به بیمارستان حمله کرده است، اما در برخی بررسی‌های اسناد و تصاویر ویدئویی نتیجه گرفته شد که یکی از موشک‌های شلیک شده از سوی شبه‌نظامیان فلسطینی در نوار غزه عامل انفجار بوده است.