چرا سوناک کامرون را به خط مقدم سیاست بریتانیا بازگرداند؟

بسیاری از هم‌حزبیان او معتقدند که کامرون بیش از این که به محافظه‌کاران واقعی نزدیک باشد، به لیبرال دموکرات‌ها گرایش دارد

از راست: نخست‌وزیران اسبق بریتانیا، دیوید کامرون، لیز تراس و بورس جانسون و نخست‌وزیر کنونی ریشی سوناک-Kin Cheung/Pool via REUTERS

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا از کمی بیش از یک سال پیش تلاش کرده است آرامش را به دولت بحران‌زده‌ای که به ارث برده بود، بازگرداند.
بنابر گزارش سی‌ان‌ان، سیاست‌های اقتصادی لیز تراس، نخست‌وزیر پیشین بریتانیا، ارزش پوند را در برابر دلار به پایین‌ترین نرخ خود در چند دهه گذشته رساند و تورم را دو رقمی کرد. نرخ بهره صعودی بود و حزب حاکم محافظه‌کار همچنان در تلاش بود زخم‌های خود را پس از دورانی پر التهاب التیام بخشد.
به گزارش سی‌ان‌ان، ریشی سوناک علاوه بر وظیفه سکان‌داری دولت بریتانیا، تلاش کرد شخصیت سیاسی قابل قبولی از خود همراستا با حزب محافظه‌کار متبوعش ارائه دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)


سی‌ان‌ان نوشت، اما همه اقدامات ممکن است پس از اقدام غیرمنتظره او مبنی بر انتصاب دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق به عنوان وزیر خارجه بریتانیا، مخدوش شود. سوناک این اقدام را پس از عزل سوئلا براورمن از سمت وزیر کشوری بریتانیا انجام داد. براورمن، وزیر کشور سابق راست‌گرای بریتانیا اخیرا تظاهرات حامیان فلسطینیان را «راهپیمایی نفرت» و بی‌خانمانی را «سبک زندگی قابل انتخاب» نامیده بود.
کامرون البته به عنوان نخست‌وزیری شهرت دارد که در سال ۲۰۱۶ همه‌پرسی برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) را برگزار کرد. او که از چهره‌های میانه‌روی حزب محافظه‌کار محسوب می‌شود، در جریان همه‌پرسی، کارزار «ماندن در اتحادیه اروپا» را رهبری می‌کرد و تصمیم غافلگیرکننده بریتانیا مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا منجربه استعفای او در بامداد اعلام نتایج شد.
استعفای تقریبا یک‌شبه محافظه‌کاران میانه‌روی حامی سبزها و اصلاحات اجتماعی را از صحنه سیاسی بریتانیا بیرون راند و فضا را برای چهره‌هایی همچون براورمن باز کرد.

به گزارش سی‌ان‌ان، برخی بر این باور بودند که اظهارات بحث‌‌برانگیز براورمن منجر‌به شکست حزب در انتخابات پیش رو و در نهایت جایگزینی سوناک خواهد شد. با این حال باور جمعی بر این بود که نخست‌وزیر کنونی ضعیف‌تر از آن است که بتواند با عواقب برکناری وزیر کشور کنار بیاید.
بسیاری همچنین بر این باور بودند که علت حفظ براورمن در یکی از جایگاه‌های کلیدی کابینه در درجه اول به دلیل مدیریت حزب و جلب رضایت راستگرایان حزب است. زیرا آن‌ها بارها ظن گرایش سوناک به جرگه لیبرال‌ها را مطرح کرده بودند.
به گزارش سی‌ان‌ان، همچنین به‌نظر می‌رسد نصب کامرون و عزل براورمن پاسخی به انتقادها مبنی بر نمایان شدن چهره واقعی سوناک و گرایش او به جریان راست‌گرا باشد. به‌علاوه چنین می‌نماید که او با به‌کارگیری میانه‌روها قصد دارد ضمن دوری از هرج و مرج‌ها خلاهای دولت خود را پر کند.
سی‌ان‌ان به نقل از نتایج برخی نظرسنجی‌ها می‌نویسد که مقبولیت محافظه‌کاران تا حدودی افت کرده و به نظر می‌رسد بریتانیایی‌ها از آشفتگی صحنه سیاست خسته‌اند. سی‌ان‌ان اینگونه تحلیل می‌کند که با این اوصاف به کارگیری میانه‌روها انتخابی معقول به نظر می‌رسد.
با این حال سوناک باید با حزب خود کنار بیاید که با تکثر آرا میان اعضای محافظه‌کار پارلمان و شکاف میان آن‌ها موضوع بسیار دشوار می‌نماید.
سوناک ظرف سال گذشته تلاش کرد با برقراری اعتدال میان دسته‌های مختلف حزب محافظه‌کار، خود را به عنوان سفیر تغییر به اثبات رساند. او کمتر از یک ماه پیش با سخنرانی در کنفرانس سالانه حزب محافظه‌کار از سیاست ۳۰ سال گذشته این حزب انتقاد کرد گفت: «در ۳۰ سال گذشته سیستم سیاسی تصمیم‌گیری آسان را به جای تصمیم‌گیری درست تشویق کرده است.»
این درحالی است که سوناک در همان سخنرانی از سیاست‌های براورمن مبنی بر اخراج پناهجویان دفاع کرد و خواستار مجازات سنگین‌تر مجرمان شد.

کامرون چه در چنته دارد؟

کامرون از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ با ائتلافی متشکل از محافظه‌کاران میانه‌رو و لیبرال دموکرات‌های طرفدار عضویت در اتحادیه اروپا دولت بریتانیا را رهبری کرد. بسیاری از هم‌حزبیان او در آن زمان معتقد بودند که کامرون بیش از این که به محافظه‌کاران واقعی نزدیک باشد، به لیبرال دموکرات‌ها گرایش دارد.
با این حال برخی از محافظه‌کاران انتصاب کامرون را انتخاب خوبی‌ می‌دانند و می‌گویند این نشان‌گر آمادگی حزب برای اتخاذ مجدد رویکردی «جدی و بالغ» است. اما بنابر اظهارات یکی از وزرای کابینه بریتانیا، این افراد در اقلیت‌اند.

بیشتر از جهان