جبهه آزادی افغانستان شامگاه یکشنبه ۲۴ دی ماه (۱۴ ژانویه) اعلام کرد که به مقر ماموران اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در استان بغلان حمله کرده و یکی از مبلغان مسلح این اداره را کشته و دو تن دیگر را زخمی کرده است.
بر اساس بیانیه این جبهه، «حمله به قرارگاه امر به معروف گروه طالبان که در ساختمان اداره امور زنان این استان مستقر شدهاند، در واکنش به عملکرد تبعیضآمیز این اداره بدنام و ستمگر با دختران و زنان افغانستان انجام شده است.»
حمله بالای اداره امربالمعروف طالبان در بغلان!
— جبههَ آزادی افغانستان (@AfgFreedomAFF) January 14, 2024
شام امروز مؤرخ ۲۴ جدی ۱۴۰۲، مبارزان جبهه آزادی افغانستان ،طی عملیات اوپراتیفی بالای اداره امربالمعروف گروه طالبان در شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان، یکی از مبلغان مسلح و تندرو این گروه را کشتند و دوتن دیگر از پیشمرگه های تبلیغاتی این… pic.twitter.com/wlNSXN93fe
این دومین حمله جبهه آزادی به ماموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان در افغانستان است. جبهه آزادی ۲۱ دی نیز با انتشار یک ویدیو در شبکه اجتماعی اکس، مدعی شد که در چهارراه ۵۰۰فامیلی کابل به کاروان خودروهای سازمان استخبارات (اطلاعات) و ماموران وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان حمله کرده که در نتیجه آن سه طالب کشته و دو تن زخمی شدهاند.
گروه طالبان درباره این ادعای جبهه آزادی مبنی بر هدف قرار دادن ماموران امر به معروف و نهی از منکرشان در کابل و بغلان اظهارنظری نکردهاند.
در روزهای اخیر، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در هماهنگی با استخبارات و پلیس این گروه، در چندین استان افغانستان از جمله کابل و هرات کارزاری را برای بازداشت زنان به اتهام «بدحجابی» آغاز کرده و تعدادی از زنان را به این اتهام به زندان انداختهاند.
در رژیم طالبان، زنانی که خواستار اعاده حقوق اساسیشان یعنی حق کار، تحصیل و آزادیهای فردیاند بارها بازداشت و زندانی شدهاند. این گروه با اینکه مدعی اجرای «شریعت اسلامی» در جامعهاند، بدون داشتن پلیس زن، زنان را به بازداشت کردهاند.
وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان خالد حنفی، یکی از چهرههای تندرو طالبان و نزدیک به ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر این گروه است. او به دلیل صدور فرمانهای زنستیزانه تحت تحریمهای جامعه جهانی قرار دارد. او که فردی تندرو است و به تفسیری افراطی از شریعت اسلامی باور دارد، یکی از عاملان اصلی نقض حقوق بشر و انزوای زنان افغان در قرن ۲۱ شناخته شده است.
طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز بر افغانستان حاکم بودند و در آن زمان هم زنان را کاملا خانهنشین کرده بودند و حتی زنان را در ملاعام شلاق میزدند. آنها در جریان مذاکره و گفتوگو با هیئتهای آمریکایی و غربی در دوحه قطر وعده دادند که به حقوق شهروندی و حقوق زنان پایبند بمانند، اما پس از تسلط بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، به وعدههایشان پشت کردند.
دیدهبان حقوق بشر پنجشنبه ۲۱ دیماه در گزارشی اعلام کرد که طالبان سرکوب حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران را در افغانستان تشدید کردهاند. به گفته این نهاد، محدودیتهای طالبان برای کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد و سازمانهای بشردوستانه بینالمللی بحران اقتصادی افغانستان را تشدید کرده است. دیدهبان حقوق بشر تصریح کرد که اقدامهای طالبان در سال ۲۰۲۳ بهطور فزایندهای بازتاب سیاستهای سرکوبگرانه آنان در این کشور است.