والاستریت ژورنال در یادداشتی به قلم ترینی پارتی گمانهزنی کرد که احتمال دارد کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، به مثابه مهره جایگزین جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ حضور یابد.
اوایل هفته گذشته، در حالی که کامالا هریس اولویتهای کارزار انتخاباتی جو بایدن را تشریح میکرد، از او سوالی در پیوند با نگرانیهای رایدهندگان درباره سن رئیس جمهوری بایدن پرسیده شد. او که باید آنها را قانع میکرد که مشکلی در این زمینه وجود ندارد، به صراحت پاسخ داد: «من آماده خدمتم.» هریس در ادامه گفت که هر کسی که او را حین کار میبیند، به قابلیتهایش پی میبرد.
نگارنده، این پاسخ را با گزارشی پیوند میزند که هفته گذشته از «توانایی ضعیف» بایدن در اداره امور سخن گفته و او را «مردی مسن با حافظه ضعیف» ارزیابی کرده بود. این دو موضوع موجب شده است که کامالا هریس ۵۹ ساله، به مثابه نخستین زن سیاهپوست در جایگاه معاون رئيس جمهوری، بیشتر در معرض توجه قرار گیرد. بر این مبنا، گمانهزنیها بر سر اینکه آیا هریس میتواند در قامت رئیس جمهوری آمریکا ظاهر شود یا خیر، اینک پررنگتر شده است.
این یادداشت در ادامه به کارنامه حرفهای هریس میپردازد که در ماههای اخیر، مسئولیتهای دولتی بیشتری بر عهده گرفته است. او به سخنگوی اصلی دولت در زمینه حق سقطجنین تبدیل شد، در کاخ سفید مسئولیت دفتر جدید پیشگیری از خشونت مسلحانه را بر عهده گرفت و نقش مهمی نیز در مدیریت دولت در جنگ غزه ایفا میکند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
هریس در تماسهای بایدن با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، حضور داشت و دولت را به ابراز همدلی بیشتر با فلسطینان آواره و تمرکز بر طرح غزه پس از جنگ وادار کرده است.
کامالا هریس همچنین اخیرا در یک نشست خبری در واشینگتن به اظهارنظر بازرس ویژه درباره سن بایدن و توانایی او در اداره کشور، با قاطعیت واکنش نشان داد و انگیزه گزارش بازپرس ویژه پرونده نگهدای اسناد محرمانه در خانه بایدن را «سیاسی» دانست، و در دفاع «تمامعیار» از رئیس جمهوری گفت که بایدن «در راس رهبری ایالات متحده است».
وال استریت ژورنال با اشاره به پایان مهلت نامنویسی نامزدهای ریاست جمهوری، به نقل از مقامهای دموکرات مینویسد که «بحث بر سر جایگزینی هریس جایی ندارد»، اما چنانچه بایدن از نامزدی دموکراتها انصراف دهد، هریس باید بتواند نظر نمایندگان را برای گردهمایی ماه اوت حزب جلب کند. و چنانچه بایدن پس از این گردهمایی کنار بکشد، کمیته ملی دموکراتها مطابق با قوانین موجود دراینباره تصمیم خواهند گرفت.
با توجه به مخالفت بسیاری از رایدهندگان با مدیریت دولت بایدن در پیوند با جنگ در خاورمیانه و سیاست مهاجرت، نگرانی از سلامت روحی و جسمی رئیس جمهوری، و نیز احساس نارضایتی جامعه از اوضاع اقتصادی، دموکراتها برای تشویق رایدهندگان وفادار و تاثیرگذاری بر افراد مستقل و زنان قشر متوسط حومهنشین، روی موضوع سقطجنین حساب باز کردهاند. این همان نکتهای است که این یادداشت با استناد به نظر هواداران هریس، ارزیابی میکند که او توانسته است در ماههای اخیر قابلیتهای خود را نشان دهد.
به نوشته وال استریت ژورنال، هریس در کارنامه حرفهای خود، با تجربه دادستانی پروندههای تجاوز جنسی، مدتها با زنان و کودکان سروکار داشته، با مقوله سقطجنین در توالتها و چالشهای قوانین ایالتی در زمینه تجاوز جنسی و زنا با محارم آشنا است و گمان میرود برای دفاع از حق سقطجنین مناسب باشد.
در مقابل، بایدن، سیاستمدار کاتولیکی که پیشتر مخالف تخصیص بودجه فدرال برای سقطجنین و اعطای حق دسترسی زنان به سقطجنین پس از موعد بوده، چندان تمایلی به استفاده از واژه «سقطجنین» ندارد و مایه تاسف برخی دموکراتها شده است.
با این حال، حامیان معاون رئيس جمهوری معتقدند که هریس، فرزند والدینی هندی و جامائیکاییتبار، در مقایسه با سایر معاونان پیشین ریاست جمهوری، از جمله بایدن، معیارهای متفاوتی دارد. نگارنده این یادداشت نتیجه میگیرد که با اینکه بسیاری از دموکراتها حمایت از دسترسی به حق سقطجنین را مزیت رقابتی این حزب در کارزار انتخاباتی ارزیابی میکنند، هنوز متقاعد نشدهاند که هریس میتواند در جایگاه رهبر آینده حزب انتخاب شود.
در مقابل، به باور نویسنده وال استریت ژورنال، جمهوریخواهان هریس را لیبرالتر و پیشبینیناپذیرتر از بایدن ارزیابی میکنند. نیکی هیلی، فرماندار سابق کارولینای جنوبی، رای دادن به بایدن را به منزله رای دادن به کامالا هریس توصیف کرده است.
وال استریت ژورنال در پایان با اشاره به گزارش بازپرس ویژه، احتمال میدهد که جمهوریخواهان خود را برای رویارویی با هریس نیز آماده میکنند و به گفته اسکات جنینگز، کارشناس امور راهبردی حزب جمهوریخواه، ممکن است کامالا هریس به موضوع اصلی انتخابات پیش رو بدل شود.