امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، روز چهارشنبه دوازدهم ژوئن (۲۳ خرداد) از احزاب رقیب میانهروی چپ و راست خواست که در ایجاد یک اتحاد دموکراتیک علیه اردوگاه راست افراطی مارین لوپن در انتخابات پارلمانی پیشرو به او بپیوندند.
به گزارش رویترز، مکرون که چند روز پس از تصمیم برای انحلال مجلس فرانسه به دلیل شکست حزبش در انتخابات پارلمان اروپا، در جمع خبرنگاران حاضر شد، افزود: «من نمیخواهم کلیدهای قدرت را در سال ۲۰۲۷ به دست راست افراطی بدهم.»
رئیسجمهوری فرانسه با دفاع از تصمیمش برای انحلال پارلمان فرانسه و برگزاری انتخابات زودهنگام، تاکید کرد که این کار را به دلیل شفافسازی بیشتر و به نفع دموکراسی انجام داده است.
او معترف شد که اشتباهاتی مرتکب شده و گفت که مردم فرانسه با رای دادن به احزاب دست راستی در انتخابات پارلمان اروپا خشم خود را ابراز کردهاند. مکرون متعهد شد که در مسائل مهاجرت، امنیت و عدالت شیوههای محتاطانهتری در پیش بگیرد و خطاب به رایدهندگان فرانسوی گفت که راهحلهای راست افراطی مشکلات را حل نمیکند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رئیسجمهوری فرانسه از «مردم و رهبران سیاسی که دچار تب افراطگرایی نشدهاند» خواست که پروژه جدیدی بسازند و ائتلافی به نفع کشورشان تشکیل دهند.
او با بیان این که «نقابها برداشته شده است»، از آنچه «ائتلافهای غیرطبیعی» در روزهای گذشته خواند، انتقاد کرد و مدعی شد گروههایی که با یکدیگر ائتلاف کردهاند نگاه مشترکی به مسائل جامعه از جمله سیاست خارجی ندارند.
این گفتههای مکرون پس از آن است که اریک سیوتی، رهبر حزب «جمهوریخواهان» فرانسه (Les Republicains) به عنوان حزب راستگرای سنتی این کشور روز سهشنبه تنها ۱۹ روز مانده تا برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی فرانسه، از ائتلاف با حزب راستگرای افراطی «اجتماع ملی» خبر داد.
جردن باردلا، رهبر ۲۸ ساله حزب «اجتماع ملی» هم از اظهارات سیوتی استقبال کرد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اریک سیوتی با این انتخاب منفعت فرانسویها را به منفعت احزاب ما ترجیح داد.»
مارین لوپن، رهبر پیشین حزب «اجتماع ملی» نیز «انتخاب شجاعانه» و «احساس مسئولیت» سیوتی را تمجید کرد و گفت که امیدوار است تعداد قابل توجهی از چهرههای جمهوریخواه از او پیروی کنند. با این حال این تصمیم سیوتی با انتقادهایی در میان اعضای حزب جمهوریخواهان مواجه شده است.
حزب «اجتماع ملی» روز یکشنبه موفق شد در انتخابات پارلمان اروپا در فرانسه ۳۱.۷ درصد آرا را به خود اختصاص دهد. این میزان بیش از دوبرابر آرای کسب شده حزب «رنسانس» مکرون بود.
حتی اگر حزب راستگرای مارین لوپن اکثریت آرا در انتخابات پارلمانی پیشرو را به دست آورد، مکرون سه سال دیگر رئیسجمهور باقی میماند و همچنان مسئولیت دفاع و سیاست خارجی را بر عهده خواهد داشت. با این حال او کنترل بر سیاستهای داخلی از جمله مسائل اقتصادی، امنیت، مهاجرت و امور مالی را از دست خواهد داد.
مکرون تاکید کرده است که حتی در صورت شکست حزبش در انتخابات مجلس فرانسه از ریاستجمهوری استعفا نخواهد داد.
بر اساس نظرسنجی که روز دوشنبه انجام شد، حزب «اجتماع ملی» در انتخابات پیشرو ۲۳۵ تا ۲۶۵ کرسی پارلمان فرانسه را کسب میکند که این اگرچه در مقایسه با ۸۸ کرسی که در حال حاضر در اختیار این حزب است، جهش بزرگی است، اما همچنان کمتر ۲۸۹ کرسی لازم برای کسب اکثریت قاطع است. بنابر همین نظرسنجی حزب «جمهوریخواهان» بین ۴۰ تا ۵۵ کرسی پارلمان را در انتخابات پیشرو که در ۳۰ ژوئن برگزار میشود به دست میآورد که در این صورت، با توجه به ائتلاف این دو حزب، ممکن است تعداد کرسی کافی برای به دست آوردن اکثریت قاطع در اختیار آنها قرار گیرد.
امانوئل مکرون در واکنش به پیشبینیها درمورد شکست احتمالی حزبش در انتخابات آتی، گفت که سیاست «عرصهای پویا» است و افزود: «من هیچگاه به نظرسنجیها اعتقاد نداشتهام.»