اسرائیل و آمریکا برای حمله احتمالی جمهوری اسلامی آماده می‌شوند

فشارهای دیپلماتیک برای برقراری آتش‌بس در غزه ادامه دارد

تصویر تزئینی در مورد جنگ احتمالی میان ایران و اسرائیل‌- Independent Persian

در حالی که در آستانه ازسرگیری مذاکرات رسمی  برای برقراری آتش‌بس در غزه تلاش‌های دیپلماتیک تشدید شده است، اسرائیل و آمریکا خود را برای حمله احتمالی جمهوری اسلامی ایران آماده می‌کنند.

به گزارش سی‌ان‌ان، در شرایطی که پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس، احتمال می‌رفت مذاکرات میان حماس و اسرائیل به بن‌بست کامل برسد، طرف‌های میانجی در تلاش دوباره برای دستیابی به توافق آتش‌بس، از اسرائیل و حماس خواسته‌اند به میز مذاکره بازگردند. مذاکرات قرار است پنجشنبه هفته جاری در قاهره یا دوحه از سر گرفته شود.

حمله تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی به اسرائیل ممکن است مذاکرات آتش‌بس را بر هم بزند. به گفته مقام‌های آمریکایی، پیش از ترور هنیه در تهران، مذاکرات به توافق نزدیک شده بود. جمهوری اسلامی اسرائیل را عامل این ترور می‌داند اما اسرائیل مسئولیتش در این حمله را تایید یا تکذیب نکرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کاخ سفید روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در نگرانی‌های اسرائیل از حمله احتمالی در روزهای آتی سهیم است و حضور نیروهای آمریکایی در منطقه افزایش می‌یابد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنین ملی، گفت: «در حال حاضر، دشوار می‌توان مشخص کرد که حمله احتمالی ایران و نیروهای نیابتی‌اش به چه شکل خواهد بود.»

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز روز دوشنبه در نشستی خبری بدون اشاره به اینکه آمریکا کدام طرف را بزرگ‌ترین مانع مذاکرات می‌داند، گفت مسئولیت بر عهده حماس است که با آتش‌بس موافقت کند.

اسرائیل اعلام کرده است که هیئتی را برای مذاکرات اعزام خواهد کرد، اما حماس هنوز حضورش سر میز مذاکره را تایید نکرده است.

به نوشته سی‌ان‌ان، برخی نشانه‌ها حاکی از آن است که در صورت دستیابی به توافق آتش‌بس، جمهوری اسلامی ممکن است از برنامه‌ حمله به اسرائیل صرف‌نظر کند. اما نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل روز شنبه گفت اقدام تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی علیه اسرائیل «کاملا بی‌ارتباط به آتش‌بس غزه» است و افزود حق ایران در دفاع از خود محفوظ است.

آمریکا و اسرائیل همچنان به آماده‌سازی‌ها مقابل حمله احتمالی ادامه داده‌اند و زیردریایی مجهز به موشک هدایت‌شونده آمریکا عازم خاورمیانه است و اعزام ناوگروه ضربت آبراهام لینکلن به منطقه تسریع شده است. آمریکا همچنین ۳.۵ میلیارد دلار برای خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی در اختیار اسرائیل قرار داده است.

نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل گفت امیدوار است حمله به اسرائیل «به نحوی زمان‌بندی و انجام شود که به آتش‌بس احتمالی لطمه‌ای نزند».

او در ادامه افزود: «همواره کانال‌های رسمی واسطه و مستقیم برای تبادل پیام میان ایران و آمریکا وجود داشته است، که هر دو طرف ترجیح می‌دهند جزئیاتش فاش نشود.»