وزارت معارف طالبان: اولویت ما مدارس دینی است

بیش از ۲۱ هزار مدرسه دینی و جهادی در افغانستان فعالیت می‌کنند

گروهی از طلاب مدرسه دینی الجامعه الاسلاميه الابراهميه طالبان در استان غزنی‌ــ خبرگزاری باختر

مسئولان وزارت معارف (آموزش و پرورش) رژیم طالبان می‌گویند اولویت این گروه برای تقویت کیفیت آموزش در افغانستان، مدارس دینی‌اند.

مولوی کرامت‌الله آخندزاده، معاون آموزش‌های اسلامی وزارت معارف طالبان، روز یکشنبه ۱۳ آبان در کارگاه ارتقای ظرفیت آموزشی و مهارت‌های حرفه‌ای آموزگاران مدارس دینی وزارت معارف تصریح کرد که تمرکز اصلی این رژیم بر تقویت مدارس دینی و افزایش کیفیت آموزش در این مدارس است.

آخندزاده افزود: «الحمدالله ما در افغانستان هزاران مدرسه دینی داریم.»

به گفته معاون وزارت معارف طالبان، نخستین شرط افزایش کیفیت آموزش در مدارس دینی، جذب بهترین آموزگاران است.

طلوع نیوز به نقل از مسئولان وزارت معارف طالبان نوشت که کارگاه‌های مشابه در ۳۴ استان افغانستان راه‌اندازی شده است تا مدارس دینی تقویت شوند و از آموزگاران و طلاب این مراکز حمایت بیشتری به عمل بیاید.

وزارت معارف طالبان در حالی بر تقویت مدارس دینی تمرکز کرده که تحصیل دختران بالاتر از کلاس ششم در افغانستان ممنوع است و زنان و دختران از تحصیل در دانشگاه و اشتغال نیز محروم‌اند.

برای نخستین‌ بار در تاریخ معاصر افغانستان، تحت رژیم طالبان که رویکرد جهادی و افراطی دارد، در این کشور تعداد مدارس دینی از مدارس مدرن و امروزی بیشتر شده است. بر اساس آمار وزارت معارف طالبان، هم‌اکنون در افغانستان ۲۱ هزار و ۲۵۷ مدرسه دینی و جهادی و ۱۸ هزار و ۳۳۷ مدرسه عمومی فعالیت می‌کنند.

با سلطه طالبان بر افغانستان، ضمن اینکه به دستور ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، مدارس جهادی در سراسر افغانستان برپا شدند، ده‌ها مدرسه دینی هم که در مناطق تحت نفوذ طالبان افغان و پاکستانی در ایالت‌های خیبرپختون‌خوا و بلوچستان پاکستان فعالیت می‌کردند، به داخل افغانستان کوچ کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در کنار مدارس دینی رسمی که وزارت معارف طالبان برپا کرده است، فرماندهان ارشد طالبان نیز با جمع‌آوری پول از بازرگانان و مردم، در مناطق تحت نفوذشان مدارس دینی ایجاد کرده‌اند تا از این طریق ضمن حفظ نفوذ و جایگاهشان میان مردم، برای تقویت قدرت خود در صفوف طالبان نیروی حامی تربیت کنند.

افزایش فقر، بیکاری و همچنین بی‌توجهی طالبان به کیفیت مدارس غیردینی باعث شده است بیشتر خانواده‌ها کودکانشان را به مدارس دینی بفرستند که امکانات بیشتری دارند. در مدارس جهادی طالبان که در همه شهرها برپا شده، روزانه ۱۵۰ افغانی برای نیازهای اولیه دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است. در بیشتر این مدارس، خوابگاه برای دانش‌آموزان رایگان است و کسانی که در این مدارس تحصیل کنند، در آینده برای جذب شدن در نهادهای رژیم طالبان شانس بیشتری دارند. در حالی که محصلان مدارس غیردینی ضمن اینکه خدمات رایگان دریافت نمی‌کنند، برای یافتن شغل در آینده هم امید کمتری دارند.

محدودیت‌های روزافزون طالبان برای زنان از جمله محروم کردن آنان از تحصیل و اشتغال باعث شده است دولت‌های جهان رژیم این گروه را به رسمیت نشناسند. مقام‌های سازمان ملل متحد برای توصیف وضعیت زنان در افغانستان بارها از عبارت «آپارتاید جنسیتی» استفاده کرده‌اند و شورای امنیت، شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل متحد با برگزاری نشست‌های متعدد، از سران رژیم طالبان خواسته‌اند فرمان‌ها علیه زنان را لغو کنند، اما در سه سال گذشته هیچ یک از این فرمان‌های محدودکننده لغو نشده‌اند.

در آخرین مورد، یک هفته پیش، خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر رژیم طالبان، در یک سخنرانی در جمعی از مردم شرق افغانستان گفت بر اساس قوانین این گروه که برآمده از قزائت آن‌ها از شریعت اسلامی است، زنان حتی هنگام ادای نماز هم حق ندارند با صدای بلند سبحان‌الله و الحمدالله بگویند.