ادامه تلاش‌های تاج برای ماندگاری در فدراسیون؛ پرونده‌های فساد مالی بایگانی می‌شوند؟

محمود اسلامیان از مدیران سابق فولاد مبارکه اصفهان و دارای چندین پرونده قضایی و محکومیت به دلیل اختلاس مالی است

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران-تسنیم

سفرهای مداوم مهدی تاج به استان‌های مختلف ایران و بیان وعده‌های مختلف نشان می‌دهد که او با نزدیک شدن به انتخابات اسفندماه، رایزنی‌ها، زدو‌بندهای سیاسی و اهدای مبالغ مالی مختلف به مدیران دولتی و هیئت‌های استانی را جهت تمدید حضور خود در فدراسیون فوتبال ایران آغاز کرده است.

این درحالی است که رئیس فدراسیون فوتبال ایران در هفت ماه اخیر درگیر چندین پرونده فساد مالی و دریافت رشوه از باشگاه‌های لیگ برتری شد و بنا بر گفته مقامات قضایی، ۱۲ نفر از مدیران ارشد فدراسیون فوتبال و منصوبان تاج نیز به دلیل مشارکت در پرونده‌ فساد گسترده مالی در فوتبال ایران، بازداشت یا تحت بازجویی قرار گرفتند.

اما با این وجود و در کنار تمامی ناکامی‌ها، مانند پرداخت بیش از ۸ میلیون یورو به مارک ویلموتیس و دستیارانش بابت ۶ ماه حضور در فوتبال ایران یا نابودی زیرساخت‌های فوتبالی و ورزشگاه‌ها در سال گذشته، منابع مطلع در فدراسیون فوتبال ایران به ایندیپندنت فارسی خبر داده‌اند که تاج قصد دارد در صورت دریافت مجوزهای قانونی و برگه تایید صلاحیت، مجددا نامزد ریاست فدراسیون شود و در صورت ردصلاحیت از سوی برخی نهادهای قضایی نیز با معرفی گزینه مورد نظرش، با سمت دبیرکلی یا نایب‌رئیسی اول در فدراسیون حضور داشته باشد.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایندیپندنت فارسی، محمود اسلامیان و محمد آخوندی نیز به ترتیب گزینه‌های اول و دوم تاج برای تصدی پست ریاست فدراسیون، در صورت غیبت او در انتخابات خواهند بود. اسلامیان، استاندار سابق کهگیلیویه و بویراحمد، از مدیران سابق فولاد مبارکه اصفهان و همچنین صندوق بازنشستگی کشوری محسوب می‌شود که در یک دهه اخیر از طریق تاج وارد فوتبال ایران شد و سپس عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و حتی نایب‌رئیس اول این نهاد فوتبالی شد.

اما در ۲ دهه اخیر به دلیل تخلفات مالی متعدد اسلامیان، چندین پرونده قضایی علیه او باز شد. در کنار افشای حضور غیرقانونی دختر محمود اسلامیان در تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال بانوان به عنوان روانشناس و اعزام نفیسه اسلامیان با این تیم‌ها به مسابقات خارجی، او نقش مهمی در انعقاد قرارداد با مارک ویلموتس داشت و حتی کار به جایی رسید که کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال نیز رای به محرومیت اسلامیان از فعالیت‌های فوتبالی داد.

گزینه دوم مهدی تاج برای حضور بر روی صندلی ریاست فدراسیون فوتبال نیز محمد آخوندی است که روابط نزدیکی با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و علیرضا زاکانی، شهردار تهران دارد و اکنون علاوه بر عضویت در شورای شهر تهران، رئیس هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس است. او در دولت محمود احمدی‌نژاد وارد ورزش ایران شد و سمت سخنگوی سازمات تربیت‌بدنی وقت را برعهده گرفت و در ماجرای برکناری علی دایی از سمت سرمربیگیری تیم ملی فوتبال ایران با حکم احمدی‌نژاد هم نقش مهمی داشت.

اکنون مهدی تاج به عنوان عضو سابق سپاه پاسداران، تمام تلاش خود را می‌کند تا خود یا یکی از نزدیکانش صندلی ریاست فدراسیون فوتبال ایران را حفظ کنند تا جایگاه نایب‌رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا برای او محفوظ بماند. این درحالی است که تنها در یک نمونه، مدیر یکی از باشگاه‌های لیگ برتری فوتبال ایران، روز ۱۲ آبان در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی از دستور جدید فدراسیون فوتبال برای دریافت اجاره‌بهای دستگاه‌های کمک‌داور ویدیویی از باشگاه‌ها انتقاد کرده بود.

او گفت: «فدراسیون فوتبال به‌تازگی با ارسال نامه‌ای به امضای دبیرکل، به باشگاه‌هایی که تاکنون دیدارهای خانگی‌شان را با وی‌ارآر برگزار کرده‌اند دستور داد تا بابت هربار استفاده از این تکنولوژی در مسابقات خانگی مبلغ هنگفت ۴۴۰ میلیون تومان بپردازند. این درحالی است که قیمت واقعی دستگاه‌های وی‌ارآر حدود ۳۰ هزار دلار است و هر باشگاهی می‌تواند با پول ۵ بار اجاره‌بهای وی‌ای‌آر، کل این دستگاه را از اروپا خریداری کند. ظاهرا تاج و مدیران فدراسیون پس از افشای پرونده‌های فساد مالی‌شان، حالا به‌دنبال منابع جدیدی برای درآمدزایی هستند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

همچنین پیش از این وبسایت تابناک در گزارشی افشا کرده بود که به‌رغم استعلام قیمت فدراسیون فوتبال از شرکت‌های مختلف و قیمت ۳۰ هزار یورویی وی‌ای‌آر تولیدی شرکت بلژیکی ای‌وی‌اس، مهدی تاج به خرید این دستگاه از یک شرکت چینی به قیمت ۴۵۰ هزار دلار اقدام کرد.

مهدی تاج امروز ۱۷ آبان نیز مدعی شد که در پرونده معروف شکایت باشگاه پرسپولیس از علیرضا بیرانوند به دلیل فسخ یک‌طرفه قرارداد، فدراسیون فوتبال مستقل عمل کرده و حکم تبرئه بیرانوند از محرومیت درست بوده است. اما بسیاری از خبرنگاران و رسانه‌های ورزشی در ایران این سوال مهم را مطرح می‌کنند که چگونه می‌توان با وجود اعتراف صریح بیرانوند به پرداخت رشوه ۵ میلیارد تومانی برای دریاف الحاقیه قرارداد، او را تبرئه کرد و چرا شهرام دبیری، معاون پارلمانی مسعود پزشکیان برای صدور حکم به سود بیرانوند و باشگاه تراکتور در این ماجرا دخالت کرده است.

بیشتر از فوتبال