فعالیت‌های خانگی روزمره مثل تا کردن لباس و نشستن روی مبل ابری از ریزپلاستیک به هوا بلند می‌کند

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که ورزش روی فرش بافته‌شده با الیاف مصنوعی به این معنا است که در هر دقیقه تا ۱۱۰ رشته پلاستیک تنفس می‌شود

عکس تزیینی، زنی مشغول تا کردن لباس‌ها است‌ــ Canva

بر اساس پژوهشی جدید، فعالیت‌های خانگی روزمره ممکن است افراد را در معرض ابری از ذرات پلاستیکی بسیار ریز قرار دهد که با تنفس، به ریه‌ها نفوذ می‌کنند.

به گزارش اسکای نیوز، یافته‌های این پژوهش دانشگاه پورتسموث نشان داد که انجام تمرین‌های ورزشی روی فرشی دارای الیاف مصنوعی می‌تواند به تنفس ۱۱۰ رشته یا تکه پلاستیک در دقیقه منجر شود.

تا کردن لباس‌هایی از جنس پلی‌استر و حتی نشستن روی مبلی که با فوم پر شده است نیز باعث ایجاد ابری از ریزپلاستیک در هوای اطراف می‌شود.

فی کوسیرو، استاد آلودگی زیست‌محیطی که سرپرستی این پژوهش را بر عهده داشته است، می‌گوید اثر ریزپلاستیک بر سلامت بدن هنوز ناشناخته است. اما برای حفظ جانب احتیاط توصیه می‌کند که از کفپوش‌های چوبی و پارچه‌های الیاف طبیعی استفاده شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نتایج این پژوهش نشان داده است که تا کردن لباس‌های از جنس الیاف مصنوعی می‌تواند به تنفس هفت ذره ریزپلاستیک در دقیقه، و نشستن روی مبل می‌تواند به تنفس ۱۰ ذره ریزپلاستیک در دقیقه منجر شود.

اما حجم پلاستیک ناشی از ورزش احتمالا ۱۰ برابر بیشتر است، که بخشی به‌دلیل ضربه روی فرش و بخشی به‌دلیل افزایش میزان تنفس است.

به گفته پروفسور کوسیرو، مقداری از ریزپلاستیک‌ها از طریق مخاط و سرفه از ریه پاک می‌شوند. اما پژوهش‌های گوناگون نشان داده‌اند که ریزپلاستیک‌ها داخل بدن، از جمله در رگ‌های خونی، مفاصل، اندام‌ها، و حتی مغز وجود دارند.

تاکنون هیچ شواهد مستقیمی به دست نیامده است که نشان دهد پلاستیک باعث بیماری می‌شود، اما مشخص شده است که به سلول‌ها آسیب می‌رساند و سبب التهاب می‌شود.  قدر مسلم این است که ریزپلاستیک در غلظت بسیار بالا می‌تواند آثار منفی داشته باشد.

ریزپلاستیک یا به شکل الیاف یا به‌صورت تکه‌هایی است که از اشیاء بزرگ‌تر جدا شده است. دانشمندان برآورد می‌کنند که بین ۱۲.۵ تریلیون تا ۱۲۵ تریلیون ذره پلاستیکی در اندازه کمتر از ۵ میلیمتر در اقیانوس‌های جهان وجود دارند که موجودات دریایی از آن‌ها تغذیه می‌کنند و به این ترتیب وارد زنجیره غذایی می‌شوند.

تازه‌ترین آمار نشان می‌دهد که هر سال ۴۰۰ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود، و این رقم تا سال ۲۰۵۰، سه برابر خواهد شد. نیمی از این پلاستیک کاربرد یک‌بار‌مصرف دارد و دور ریخته می‌شود.

بیشتر از علوم