چرا انتخاب ترامپ برای مذاکرات اوکراین عربستان سعودی است؟

انتخاب دولت ترامپ برای برگزاری مذاکرات کلیدی درباره اوکراین در عربستان سعودی نشان‌دهنده پیشرفت دیپلماتیک این کشور است

شاهزاده محمد بن سلمان و دونالد ترامپ-خبرگزاری فرانسه

سباستین آشر در یادداشتی در سرویس جهانی بی‌بی‌سی درباره دلیل اینکه رئیس‌جمهوری آمریکا عربستان سعودی را برای مذاکرات صلح روسیه و اوکراین انتخاب کرده است می‌نویسد، انتخاب دولت ترامپ برای برگزاری مذاکرات کلیدی درباره اوکراین در عربستان سعودی نشان‌دهنده پیشرفت دیپلماتیک این کشور است.
به نوشته آشر، عربستان در بسیاری از حوزه‌ها - به‌ویژه در عرصه سرگرمی و ورزش - مبالغ هنگفتی هزینه کرده تا بلندپروازی‌های خود را برای تبدیل شدن به یک بازیگر بزرگ در صحنه جهانی محقق کند.

نویسنده سرویس جهانی بی‌بی‌سی می‌نویسد، همچنین رهبری سعودی از نظر دیپلماتیک، در حال تقویت نقش خود است. در دوره ریاست‌جمهوری بایدن، این کشور وابستگی خود به آمریکا به‌عنوان متحد کلیدی بین‌المللی‌اش را کاهش داد.
سعودی‌ها به‌صراحت اعلام کردند که منافع خود را در اولویت قرار می‌دهند و روابط نزدیک‌تری با کشورهایی برقرار کردند که به‌عنوان رقبای اصلی آمریکا شناخته می‌شوند، از جمله روسیه و چین.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)


به عقیده آشر، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید با استقبال سعودی‌ها مواجه خواهد شد.
اولین سفر خارجی او در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش به عربستان سعودی بود و ماهیت معامله‌گرانه سیاست خارجی او با رویکرد کنونی رهبری سعودی سازگارتر است.
به نوشته سرویس جهانی بی‌بی‌سی، یکی از دستاوردهای احتمالی که ترامپ تمایل زیادی به ثبت آن در کارنامه خود دارد، دستیابی به توافق صلح بین سعودی‌ها و اسرائیل است - که نقطه اوج پیمان ابراهیم خواهد بود که او در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش آغاز کرد.
البته سعودی‌ها به‌سرعت مخالفت قطعی خود را با طرح ترامپ برای غزه اعلام کردند - طرحی که شامل انتقال همه فلسطینی‌ها و بازسازی غزه بود.
این موضوع باعث شد عربستان تلاش کند با همکاری سایر کشورهای عربی، یک طرح جایگزین عملی ارائه دهد - طرحی که شامل ماندن فلسطینی‌های غزه در جای خود، بازسازی این منطقه و دستیابی به راه‌حلی برای دو کشور باشد.
به نوشته سرویس جهانی بی‌بی‌سی، به نظر می‌رسد تفکر کنونی دولت ترامپ در مورد غزه و کرانه باختری با این رویکرد در تضاد است.
چگونگی حل این اختلاف؛ کلیدی برای پویایی روابط در حال تحول میان عربستان سعودی و آمریکا خواهد بود.
آنچه روشن است، این است که سعودی‌ها هیچ قصدی برای محدود کردن اهداف بلندپروازانه خود در تبدیل شدن به یک بازیگر اساسی در دیپلماسی جهانی ندارند.

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی کند.

بیشتر از دیدگاه