بلینکن بر تعهد آمریکا به روابط پایدار با اسرائیل تاکید کرد 

وزیر خارجه آمریکا، با همتای اسرائیلی خود الی کوهن، تماس گرفت تا بر اهمیت روابط دوجانبه آمریکا و اسرائیل تاکید کند

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، روز جمعه ۳۱ مارس (۱۱ فروردین)، به تداوم روابط پایدار واشنگتن با اسرائیل متعهد شد و در عین حال درباره تشدید تنش‌ها میان اسرائیل و فلسطینی‌ها هشدار داد. 

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیشتر در روز سه‌شنبه، هنگام گفت‌وگو با خبرنگاران از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خواست تا از تلاش برای اصلاحاتی که قوه قضاییه اسرائیل را تضعیف می‌کند و اعتراضات گسترده در اسرائیل را به راه انداخته است، خودداری کند. 

نتانیاهو که دست‌کم موقتا موفق به توقف فشارها و فرونشاندن اعتراض‌ها و اعتصاب‌های سراسری شهروندان اسرائیل در اعتراض به طرح اصلاحات قوه قضائیه شده است، در واکنش گفت که در برابر فشارهای خارجی تسلیم نمی‌شود اما هنگام شرکت در نشست دمکراسی به دعوت بایدن، لحنی آشتی‌جویانه‌تر اتخاذ کرد. 

ودانت پاتل، جانشین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت که آنتونی بلینکن با همتای اسرائیلی خود الی کوهن، تماس گرفت و «بر اهمیت روابط پایدار دوجانبه آمریکا و اسرائیل تاکید کرد.» او گفت که این بالاترین سطح تماس دیپلماتیک میان دو طرف در روزهای اخیر است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این مکالمه وزیران خارجه آمریکا و اسرائیل درباره جمهوری اسلامی ایران که اسرائیل آن را تهدیدی عمده علیه موجودیت خود می‌داند، نیز گفت‌وگو کردند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، بلینکن همچنین گفت که واشنگتن کماکان از تشکیل کشور مستقل فلسطینی حمایت می‌کند؛ ایده‌ای که بسیاری از اعضای دولت ائتلافی راست‌گرای نتانیاهو آن را رد می‌کنند. 

پاتل در اظهاراتی گفت که در این مکالمه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، بر اهمیت خودداری از اقدامات یکجانبه‌ای که تنش‌ها را تشدید می‌کند، تاکید کرده است. 

الی کوهن نیز در توییتی نوشت که با همتای آمریکایی خود گفت‌وگو کرده و افزود که رابطه با ایالات متحده از ارکان سیاست خارجی اسرائیل است. کوهن نوشت: «ما به طور مستمر برای تقویت گفت‌گو با این متحد بزرگ تلاش می‌کنیم.»

جو بایدن که دهه‌ها است نتانیاهو را می‌شناسد، با این امید وارد کاخ سفید شد که بتواند از تکرار منازعه علنی با رهبر اسرائیل، همانند آنچه که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما رخ داد، پرهیز کند. 

اما رای پارلمان اسرائیل به لغو قانون مورد حمایت آمریکا علیه برخی شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری، و همچنین اظهارات ضدفلسطینی یکی از وزیران دولت نتانیاهو به شدت از سوی وزارت خارجه آمریکا محکوم شد. 

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود، گفت پس از ابراز امیدواری بایدن به این که دولت اسرائیل اعمال اصلاحات نظام قضایی را متوقف یا با مخالفان سازش کند، با چندین مقام دولت آمریکا صحبت کرده است. او گفت مطمئن است که اظهارات بایدن منعکس کننده موضع دولت آمریکا نیست.

نتانیاهو پس از هفته‌ها تنش و به راه افتادن تظاهرات گسترده‌ و اعتصاب‌های سراسری در کشور، اعلام کرد که بررسی طرح اصلاح قوه قضائیه موقتا متوقف می‌شود. 

این اصلاحات اختیارات دیوان عالی را کاهش می‌دهد و به سیاستمداران اختیارات بیشتری در انتخاب قضات می‌دهد.

دولت ائتلافی کنونی در اسرائیل متشکل از حزب راستگرای لیکود متعلق به نتانیاهو و متحدان راست افراطی و افراطی ارتدوکس است و می‌گوید که این اصلاحات برای ایجاد توازن مجدد میان قوا الزاما است.