عربستان سعودی با بازسازی مسجد تاریخی «عقبه ابن نافع» در شهر باستانی تونس، شکوه گذشته منطقه قیروان را به نمایش گذاشت.
شهر باستانی قیروان امروزه در زمره میراث جهانی یونسکو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل، بهشمار میرود. قیروان نخستین پایتخت و مرکز اصلی شهری است که مسلمان در نیمه دوم قرن هفتم میلادی، در سال ۶۷۰، در شمال آفریقا بنا نهادند.
مسجد تاریخی قیروان بهنام عقبه ابن نافع، از فرماندهان نظامی و یکی از برجستهترین فاتحان سپاه مسلمانان در شمال آفریقا، در دوره خلفای راشدین و سپس خلافت امویان، نامگذاری شده است.
مسجد باستانی «عقبه ابن نافع» در سال ۵۰ هجری قمری ساخته شد و قدیمیترین بنای مذهبی مسلمانان در شمال آفریقا محسوب میشود.
مسجد «عقبه ابن نافع» در زمینی به مساحت ۹ هزار ۷۰۰ متر مربع ساخته شده است. این مسجد، یکی از شاهکار معماری اسلامی است و در زمره برجستهترین آثار بهجامانده از تمدن اسلامی در شمال آفریقا بهحساب میآید.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این مسجد تاریخی، جدا از ارزشهای هنری و معماری اسلامی که دارد، بهلحاظ مذهبی نیز از جایگاه مهمی در میان مسلمانان شمال آفریقا برخوردار است.
مناره مسجد باستانی «عقبه ابن نافع» که در سه طبقه ساخته شده است، قدیمیترین مناره جهان اسلام است.
به گفته کارشناسان میراث فرهنگی، مسجد قیروان دارای گنجینههای تاریخی پرشماری است که در هنر و تمدن اسلامی جایگاه مهمی دارد.
از جمله گنجینههای ارزشمند مسجد قیروان، منبر حکاکیشده آن است که از چوب درخت ساج ساخته شده است.
منبر مسجد «عقبه ابن نافع» قدیمیترین منبر جهان اسلام به شمار میرود و قدمت آن به قرن سوم هجری میرسد.
خبرگزاری دولتی عربستان سعودی، بهنقل ازعبدالعزیز بن علی الساقر، سفیر عربستان در تونس، نوشت بازسازی این مسجد، نشانگر روابط مستحکم دولتها و نیز مردم عربستان سعودی و تونس است.
بهگفته سفیر عربستان سعودی در تونس، بازسازی مسجد تاریخی قیروان در شهر تونس، بهعنوان بخشی از برنامهها و پروژههای توسعهمحور «چشمانداز ۲۰۳۰» عربستان سعودی بهشمار میرود.