دادگاهی وزارت دفاع لهستان را به پرداخت یک میلیون زلوتی معادل ۲۲۵ هزار یورو به یک کهنه سرباز مجروح جنگ افغانستان موظف کرده است.
این کهنهسرباز، فرانسیسزک یورگیلویچ نام دارد و ۱۳ سال پیش در هنگام خدمت در افغانستان بهشدت مجروح شده بود.
یک رسانه لهستانی گفت که وزارت دفاع میتواند در این حکم تقاضای تجدید نظر کند، اما وکیل یورگیلویچ از این وزارتخانه خواست که «رنج بیشتر» برای موکلش ایجاد نکند.
یورگیلویچ در ۱۵ می ۲۰۱۰ در حالی که بهعنوان بخشی از نیروهای لهستانی مستقر در افغانستان خدمت میکرد، دچار جراحت شد. او فرماندهی یک نفربر زرهی را بر عهده داشت که به دست شورشیان در افغانستان با نارنجکانداز هدف حمله قرار گرفت. به پاهایش صدمه جدی وارد شد و بینایی هر دو چشمش نیز به شدت آسیب دید و پس از این سانحه با اضطراب شدید مواجه شد.
درمان اولیه او ۲۸ ماه به طول انجامید، اما از آن زمان تاکنون، یورگیلویچ به مراقبت مداوم و درمان منظم پزشکی نیاز داشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فرانسیسزک یورگیلویچ میگوید که مبلغ کمی از حکومت برای تامین نیازهای زندگی خود دریافت میکند. او گفت: «من یک مرد مجردم که دیگر نمیتوانم از خودم حمایت کنم. من قبلا مزرعهای را اداره میکردم. امروز باید برای همه کارهایم، افرادی را استخدام کنم. من قادر به رانندگی با خودرو نیستم، بنابراین هر سفری که برای توانبخشی به ورشو میروم نه تنها برای سوخت، بلکه برای یک راننده نیز هزینه میکنم و من بیش از ۳۰۰ کیلومتر دورتر از پایتخت زندگی میکنم.»
در سال ۲۰۱۵، دادگاه استیناف ورشو حکم داد که سربازان مجروح ارتش مستحق دریافت پول عادلانه برای درمان جراحاتشاناند، اما فرانسیسزک یورگیلویچ ادعای دریافت بیش از دو میلیون زلوتی از وزارت دفاع را کرده بود.
پیوتر اسلاوک، وکیل کهنه سرباز گفت: «میزان غرامت اعطاشده زیاد است، اما هیچچیز آسیب، درد و رنجی را که او روزانه تجربه میکند، جبران نمیکند. او نمیتواند به طور مستقل عمل کند و اساسا برای همه فعالیتهای زندگی روزمره به کمک نیاز دارد.»
اسلاوک از وزارت دفاع لهستان خواست که به حکم دادگاه مبنی بر پرداخت ۲۵۵ هزار یورو به موکلش اعتراض نکند، چون این اقدام باعث تحقیر جانباز ارتش خواهد شد.
با حمله ائتلاف جهانی به رهبری ایالات متحده آمریکا به افغانستان که به سرنگونی رژیم طالبان در ۲۰۰۱ انجامید، بخشی از نیروهای ناتو از جمله لهستان در افغانستان ماموریتهایی را اجرا کردند. نظامیان لهستانی تا اوت ۲۰۲۱ در افغانستان حضور داشتند. شمار نیروهای نظامی لهستان بین سالهای ۲۰۱۰-۲۰۱۱ به حدود ۲۶۰۰ سرباز میرسید و این اوج حضور این نیروها در افغانستان تلقی میشود.
با وجود آنکه آمریکا و متحدان آنها در جنگ افغانستان متقبل هزینههای هنگفت انسانی و مالی شدهاند، اما طالبان توانستند در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ بر افغانستان تسلط پیدا کنند.