تاکید طالبان و ازبکستان بر گسترش فعالیت‌های بازرگانی

حکومت طالبان می‌خواهد کشورهای آسیای میانه را به سرمایه‌گذاری در افغانستان و استفاده از مسیرهای آن برای ترانزیت کالا به آسیای جنوبی متقاعد کند

نشست مشترک سکتور خصوصی افغانستان با هیئت ازبکستان-Twitter/@MoICAfghanistan

مقام‌های وزارت صنعت و تجارت طالبان یکشنبه، پنج شهریور (۲۷ اوت)، نشستی با حضور نمایندگان بخش خصوصی افغانستان و هیئتی از ازبکستان، در کابل برگزار کردند.  

هیئت ۳۰ نفری ازبکستانی روز گذشته، شنبه، ۴ شهریور (۲۶ اوت)، وارد افغانستان شد.  

در بیانیه وزارت صنعت و تجارت طالبان آمده است که مولوی قدرت‌الله جمال، معاون این وزارتخانه، با ناظم‌جان خال‌مرادوف، معاون نخست‌ وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان، این نشست را افتتاح کرده‌اند. 

قدرت‌الله جمال، در این نشست از ازبکستان خواست که تسهیلات بیشتری در زمینه‌‌های بازرگانی و ترانزیت در افغانستان فراهم سازد. 

در بیانیه وزارت صنعت و تجارت طالبان آمده است: «مولوی جمال در رابطه با اعتماد و هماهنگی میان دو کشور، بالا بودن تعرفه، ترانزیت بالای کالاهای صادراتی افغانستان، افزایش فعالیت‌های گمرکی، صدور ویزای تجارتی به تاجران کشور، نشست‌های سه‌جانبه میان افغانستان، ازبکستان و جمهوری پاکستان، نهایی‌سازی موافقتنامه میان افغانستان، ازبکستان و قزاقستان و صادرات محصولات افغانستان به آن کشور، صحبت کرد.» 

بنا به این بیانیه، ناظم‌جان خال‌مرادوف نیز آمادگی کشورش را برای همکاری با حکومت طالبان در زمینه کشاورزی، زراعت، معادن و عرصه‌های دیگر، اعلام کرده است.  

هیئت نمایندگان ازبکستان پیش از برگزاری نشست با نمایندگان بخش خصوصی افغانستان، با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان، دیدار کرده بودند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رسانه‌های وابسته به طالبان اعلام کردند که در این دیدار، در پیوند با تقویت سرمایه‌گذاری در افغانستان، ایجاد تسهیلات ترانزیتی و آغاز فعالیت‌های ۲۴‌ساعته گمرکی بحث و تبادل‌نظر شده است.  وزارت خارجه طالبان اعلام کرد که عصمت‌الله ایرگشوف، نماینده ویژه رئیس‌ جمهوری ازبکستان در امور افغانستان، با شیر محمد عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان، دیدار کرده است.  

طالبان گفتند که ازبکستان در سال گذشته شش هزار تن کالاهای بازرگانی از طریق افغانستان به پاکستان صادر کرده است.  

حکومت طالبان می‌خواهد کشورهای آسیای میانه را به سرمایه‌گذاری در افغانستان و استفاده از مسیرهای آن برای ترانزیت کالا به آسیای جنوبی متقاعد کند. طالبان بازسازی بزرگراه سالنگ را که می‌تواند مسیر اتصال کشورهای آسیای میانه به آسیای جنوبی باشد، آغاز کرده‌اند. 

ازبکستان جزو کشورهایی است که با طالبان تماس و تعامل دارند و کوشیده است از تنش با این گروه پرهیز کند.  

بیشتر از اقتصاد