روز چهارشنبه ۲۹ شهریور، در پی وقوع انفجار در کارخانه ذوب فلزات «استیل ریزان» در جاده قم-کاشان، ۲۱ نفر مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.
روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی قم در اطلاعیهای درباره انفجار در این کارخانه ذوب فلزات اعلام کرد که در جریان این سانحه ۲۱ نفر به درجات مختلف دچار سوختگی شدهاند و حال یکی از مصدومان وخیم است.
مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی نیز اعلام کرده است که پس از وقوع حادثه، سه دستگاه آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس فوری به محل اعزام شده و بعد از اقدامات اولیه درمانی، مصدومان را به بیمارستان منتقل کردهاند.
افزایش حوادثی از قبیل آتشسوزی و انفجار و دیگر سوانحی که به کشته یا مجروح شدن کارگران در ایران منجر میشود در ماههای اخیر افزایشیافته است. به گزارش رسانهها، فقط در یک هفته گذشته، ۸ کارگر بر اثر حوادث گوناگون جان خود را ازدست داده یا با جراحتهای وخیم راهی بیمارستان شدهاند.
روز ۲۲ شهریور، در پی وقوع آتشسوزی در کارخانه «جی آر پی» صفاشهر در استان فارس، یک کارگر بر اثر «پرتاب مواد مذاب» دچار سوختگی شدید بیشتر از ۷۰ درصد شد.
روز ۲۴ شهریور نیز رئیس آتشنشانی شیراز اعلام کرد دو کارگر تبعه افغانستان حین حفر چاه در بلوار ابوذر غفاری در شهر شیراز بر اثر گازگرفتگی جانشان را از دست دادند. در همان روز، یک کارگر خدماتی شهرداری همدان نیز هنگام کار در یک پروژه عمرانی دچار حادثه شد و جانش را از دست داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اما تلخترین حادثه روزهای اخیر انفجار و فروریختن معدن «طرزه» بود که ۶ کارگر معدن در آن جان باختند. آنچه این فاجعه را دردناکتر کرد امکان جلوگیری از آن در صورت رعایت اصول استاندارد گازسنجی در معدن بود. معدن طرزه در سالهای اخیر سابقه نشت گاز داشته است و گازسنجی مداوم باید در این معدن صورت میگرفت.
در سالهای اخیر، به سبب رعایت نشدن استانداردهای ایمنی در صنایع ایران، کارگران قربانیان زیادی دادهاند. فرسودگی دستگاهها و اهمال مدیران صنایع در بهروزرسانی استانداردهای ایمنی کار موجب شده است میزان حوادث در صنایع ایران افزایش یابد.
تعدد موارد آتشسوزی در صنایع، پتروشیمیها، و پالایشگاههای ایران نیز در یک سال اخیر بار دیگر سبب توجه کارشناسان به مسئله فرسودگی صنایع شده و اعتراض کارگران به کافی نبودن ایمنی محیط کار را در پی داشته است.
استفاده از نیروهای غیرمتخصص در برخی پروژهها و نبود نظارت کافی بر نحوه فعالیت نیروهای شاغل در پروژههای عمرانی نیز به افزایش این حوادث منجر شده است.
در همین ارتباط، میتوان به سقوط یک جرثقیل در پروژه ساختمانی منطقه چیتگر تهران در آخرین روزهای مرداد نیز اشاره کرد که اگرچه تلفات جانی نداشت، به گفته کارشناسان، ممکن بود به فاجعهای بزرگ منجر شود.
آنچه در خصوص این حوادث جای سؤال دارد شفاف نبودن نحوه رسیدگی به آنها و روشن نشدن علتها و عاملهای حادثه است. همین امر سبب میشود برخی از حوادث در بازههای زمانی مختلف تکرار شود، زیر با گذر زمان از حادثه، نهتنها عوامل موثر در رخ دادن آن بررسی و رفع نمیشود، بلکه در مواردی، عین همان حادثه پس از مدتی دوباره رخ میدهد.
در این میان، کارگران قربانیان همیشگی حوادثیاند که در بسیاری موارد، با رعایت حداقلهای استاندارد ایمنی، میتوان از وقوع آنها پیشگیری کرد.